Site Overlay
seriale pe Netflix

Seriale pe Netflix văzute în ultima vreme. Titluri din care am învățat lecții

În ultima vreme am reușit să mai vizionez și alte seriale pe Netflix față de cele menționate în articolul ăsta și ăsta. În plus, deși nu valabil pentru fiecare, am dat de show-uri bine făcute, cu substanță și o poveste bună, din care am avut câte ceva de învățat.

Seriale pe Netflix vizionate în ultimul timp

 • Ratched
 • Alias Grace
 • La Revolution
 • The Queen’s Gambit
 • Anne with an E
 • Emily in Paris
 • Breaking Bad
 • Freud
 • Bridgerton
 • New Girl

Ratched m-a atras prin actrița care joacă personajul principal, prin costume și prin faptul că eroina e bazată pe cartea lui Ken Kesey – Zbor deasupra unui cuib de cuci. Nu are multe episoade și e și psihologic.

Alias Grace e un serial crime psihologic care îți permite să privești un pic în mintea criminalilor. M-au atras întotdeauna astfel de serii. Și cum nu am mai găsit The Alienist disponibil pe Netflix, am găsit ca recomandare acest titlu în schimb.

La Revolution este un serial istoric franțuzesc cam SF, cu magie, multă violență, zombie și revoluționari. Nu există deocamdată decât un sezon. Și la un moment dat începe să cam pară tras de păr, cu poveste cu tot. Dar e bun de urmărit pentru a învăța franceza și a te deprinde cu accentul.

The Queen’s Gambit mi-a plăcut multișor. E despre o orfană care face o pasiune pentru șah și pastile de calmat. E inspirat după povești reale și există chiar și o carte. A generat multă vâlvă. Este genial pentru că te va atrage chiar dacă nu le ai deloc cu șahul și nu înțelegi nimic din strategiile de joc.

Lecții de viață pe care le poți desprinde din The Queen’s Gambit

 1. Ai încredere în tine chiar dacă ceilalți nu îți dau nicio șansă
 2. Fii deschis la criticile constructive
 3. Nu trebuie să înțelegi în profunzime ceva ca să îți placă
 4. Ai grijă de sănătatea ta(psihică, fizică, emoțională, etc.)
 5. Nu-ți fă griji că nu te încadrezi. Sparge tiparul!

Anne with an E a fost un serial pe care l-am îndrăgit. Chiar dacă m-a enervat personajul principal de câteva ori prin gândire, comportament și felul de a fi, ai atât de multe de învățat de la Anne. În plus, înainte de serie a fost cartea. Anne e o orfană care ajunge din greșeală la părinți cam neobișnuiți. Ea trece prin tot felul de peripeții emoționante, amuzante, din care ai ce învăța.

Serialul ăsta dramă îți arată că e bine să fii unic, creativ, cu imaginație, sincer și altruist. Fata schimbă viețile a multă lume în bine, în ciuda greutăților prin care a trecut și prin care trece. Și găsește totodată prietenie, iubire și ajutor neașteptat pe parcurs.

Emily in Paris nu e un serial profund, pe care e musai să-l vezi. Dar dacă totuși ajungi la el, poți învăța câte ceva din episoadele sale. Așa superficial și bazat pe modă cum e.

Lecții de viață luate din serialul Emily in Paris

 1. Profită de ce îți oferă viața și riscă
 2. Viața este scurtă, adună lângă tine persoanele potrivite
 3. Poți găsi inspirație în orice și oriunde. Fii creativ
 4. Găsește un echilibru bun între viața privată și muncă
 5. Învață mereu din greșelile tale

Breaking Bad m-a impresionat tare mult în primele sezoane. Apoi au început să mă enerveze personajul principal și alegerile lui. Dar l-am dus la capăt totuși.

Ce poți lua util din acest serial:

 1. Familia este pe primul loc
 2. Chimia poate avea mai multă importanță decât îi dădeai sau îi dai la școală
 3. Asigură-te că ești de neînlocuit. Dar nu chiar prin orice mijloc posibil
 4. Nu depăși linia dintre a fi ambițios și a fi arogant

Freud este un serial fain pe care l-am descoperit de curând. E ficțiune și totuși personajul principal este o întruchipare a neurologului șu psihanalistului austriac Sigmund Freud. Seria m-a determinat să vreau să aflu mai multe despre Freud, așa că în viitorul apropiat sigur voi căuta biografii sau lucrări ale acestuia.

Bridgerton nu este o serie foarte lungă. Are doar un sezon cu 8 episoade. Mi-a plăcut la început. A fost așa romantic și inocent. Apoi, scenele de sex s-au înmulțit și au devenit foarte grafice. Nu mi-a plăcut că deși titlul se referă la întreaga familie Bridgerton, cam fiecare episod se axează pe fata cea mai mare a familiei și pe relația ei complicată cu ducele.

Totuși, este ușor de urmărit. Este amuzant iar costumațiile sunt superbe. Încă o chestie pe care am observat-o. Stilul serialului pare în genul Gossip Girl, cu o cronicară necunoscută, care știe și scrie despre tot ce se petrece în jur. Cu toate că epoca în care se petrec lucrurile e cu totul alta decât în GG.

New Girl este serialul pe care încă îl urmăresc. Are o sumedenie de sezoane și episoade, dar mi se pare amuzant și realist.

Ce poți învăța pe bune din serialul New Girl

 1. Poți încerca să fugi de probleme, dar mereu te vor ajunge din urmă. Așa că mai bine înfruntă-le cu curaj și cu o doză bună de umor
 2. Poți să ai și prieteni băieți sau fete(opus sexului tău), care să îți fie loiali și care să fie acolo pentru tine
 3. Fii tu mereu, ciudat, sărit de pe fix, glumeț și nebunatic. Dar în primul rând spune verde în față ce crezi și nu te ascunde sub o mască

Acestea sunt câteva seriale pe Netflix văzute prin 2020 și la început de 2021. Nu sunt încântată de toate în același mod, dar la timpul lor fiecare m-a captivat în felul lui. În plus, am descoperit lecții de viață importante care pot fi aplicate în lumea reală.

Tu ce seriale pe Netflix ai mai văzut? Care te-au impresionat dintre acestea de pe lista mea sau pe care ai vrea să le pui pe lista ta?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Seriale pe Netflix văzute în ultima vreme. Titluri din care am învățat lecții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!