Site Overlay
Eu și Virusul Hai-Hui de Roxana Andreea Rusu

Recenzie “Eu și Virusul Hai-Hui” de Roxana Andreea Rusu

Când am primit anul trecut prin vară propunerea Editurii Integral de a colabora cu ei pe sistem barter, am fost tristă că nu o puteam accepta. Nu mă aflam în țară și nu aș fi putut obține în timp real cărțile. Dar am promis că voi da un semn când mă voi întoarce în România pentru a afla noutăți. Și așa am făcut de bine că acum am primit două cărți minunate pentru copii, special pentru nepoțica mea. Prima carte căreia voi încerca să îi fac o prezentare aici pe blog se intitulează “Eu și Virusul Hai-Hui” de Roxana Andreea Rusu”.

Nepoțica mea de 4 ani e bucuroasă că are această cărticică colorată și simpatică. Deși nu înțelege tot ce conține ea deocamdată. A fost cel mai entuziasmată de partea cu scanatul din smartbook. Am descărcat special o aplicație pe telefon pentru asta. Așa am cântat împreună și am descoperit explicații simple, dar utile pentru perioada prin care trecem. Adică referitoare la pandemia Coronavirus și măsurile ce trebuie luate pentru a rămâne sănătoși. Dar și pentru a proteja și pe ceilalți din jurul nostru.

Cartea inteligentă “Eu și Virusul Hai-Hui” de Roxana Andreea Rusu este destinată copiilor între 3 și 14 ani

Ca să fie pe înțelesul tuturor celor mai mici, virusul Corona a fost redenumit Virusul Hai-Hui. Deoarece așa cum este explicat în carte umblă de la unul la altul hai hui dacă nu ne protejăm și nu stăm cuminți în case. Cărticica cu povești simple, dar utile, nu este destinată doar copiilor. Este și pentru cei mari, pentru părinți, frați, verișori, educatori și învățători. În încercarea de a explica situația cât mai facil, pentru a o putea da mai departe celor mai mici decât ei.

Așa cum am încercat eu să fac cu nepoțica mea. I-am citit despre cum era lumea înainte de situația actuală și am povestit cum mergea ea la grădiniță și afară mai des, pe la verișori și la plimbare. Adică înainte ca virusul ăsta Hai-Hui să-și facă apariția.

Apoi am citit despre cum a apărut pandemia în viețile noastre. Și cum ne ține la depărtare de cei dragi, de joacă, de parcuri și de colegii de grupă. Așa a aflat și a înțeles(sper eu) de ce nu mai merge la grădiniță o perioadă. De ce educatoarea o vizitează acasă echipată cu mască pentru a-i oferi cadouri din partea Moșului. Sau pentru a discuta cu mama ei ce trebuie să mai lucreze în perioada asta.

Ne-a plăcut foarte mult partea cu ce putem noi face pentru a-l opri din haihurit pe virusul poznaș

Am scanat din nou codurile de la paginile speciale și am învățat prin muzică și exemplu de la alți copii simpatici cum să ne spălăm pe mâini, cum să punem mânuța la gură când tușim sau strănutăm. Cum să folosim gel de mâini și măști dacă suntem mai măricei pentru a îndepărta virusul de la noi.

Am văzut cum ne putem crea o rutină zilnică de joacă, spus povești, curățenie, odihnă și un pic de sport pentru a fi în formă mereu. Mai ales în această perioadă în care trebuie să stăm mai mult în case. Nu zic că am fi ieșit prea mult nici dacă era altfel, totuși. La ce ger e la noi, nici nasul nu prea îl poți scoate afară.

Cartea “Eu și Virusul Hai-Hui” de Roxana Andreea Rusu are un limbaj simplu și atrăgător. Se citește ușor și captivează atenția celor mici mai ales datorită abilităților de smartbook. Timpul petrecut cu cei mici nu e doar de citit și ascultat. E de cântat, învățat poezii, dansat și făcut sport. Nouă ne-a plăcut. E o carte tare minunată! Trebuie să recunosc că nepoțica mea, la cei 4 ani ai ei, poate nu a înțeles totul așa cum am înțeles eu, un om mare. Dar esențialul e acolo și dacă repeți unele lucruri, le vor intra în cap pe ritm de joc și celor mici.

Mulțumim Editura Integral pentru cartea asta inteligentă și frumos ilustrată!
Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Recenzie “Eu și Virusul Hai-Hui” de Roxana Andreea Rusu

    1. Merci draga mea Iza! Pai nimic nu te impiedica sa citesti si acum asa ceva. Nu ar trebui sa te judeci nici tu pentru asta si nici sa iti pese de ce ar zice lumea. Zi buna! 🙂

    1. Cu placere! Sper sa le gaseasca amuzante si utile. Nepoata mea e atrasa de ele daca ma tin de ea. Dar inca prefera joaca ascultatului de povesti. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!