Site Overlay

Pe timp de vară poți face lucruri minunate. Idei pentru toată lumea

Vara este anotimpul meu preferat. M-am nascut în iulie și sunt Rac, așadar ador soarele, marea și vremea caldă. Pentru că e sezonul cel mai călduros din an, încerc pe cât posibil să stau mai mult pe afară. Pe timp de vară merg în drumeții, călătoresc mai mult și stau la soare sau citesc într-un parc.

În acest articol m-am gândit să propun câteva idei de lucruri ce pot fi făcute vara. Ideile sunt pentru toată lumea, așadar cu siguranță găsiți ceva pe placul vostru.

Ești în pană de inspirație? Ce poți face pe timp de vară!

 1. Vizitează parcuri noi și ia-ți și coșul de picnic cu tine.
 2. Mergi la piscină, la iaz sau la lacul cel mai apropiat de tine. Nu e musai să plătești intrare undeva pentru a înota puțin sau a te răcori pur și simplu.
 3. Mănâncă înghețată. Dar dacă ai deja o preferată, încearcă totuși și alte combinații sau o aromă mai neobișnuită. Cine știe ce noi gusturi îți faci?
 4. Udă-te cu furtunul de apă sau bucură-te de apa atunci când speli mașina. De exemplu, unde lucrez eu acum la parc există un sistem de stropire cu apă rece, ca un fel de pulverizatoare, prin care treci și te răcorești instant.
 5. Sari în bălți precum copiii mici după o ploiță caldă de vară. Bucură-te de lucrurile simple și nu te mai gândi la ce vor spune ceilalți!
 6. Mergi într-o livadă și culege fructe proaspete. Ori caută mure, fragi, afine, zmeură și coacăze sălbatice. Sunt atât de gustoase și aromate.
 7. Dansează în ploaia de vară. Sau doar plimbă-te fără a te feri de stropii călduți.
 8. Rămâi într-o noapte pe o pătură sau cu cortul sub un cer super înstelat. Privește stelele sau așteaptă răsăritul alături de cineva drag.
 9. Ia cina pe terasă ori pe balcon la lăsarea serii. E atât de plăcut să mănânci ceva bun și să bei un pahar de vin în liniștea serii, în mirosul fantastic de tei.
 10. Plimbă-te mai mult cu bicicleta. În cazul meu, pentru că avem doar o singură mașină, în unele zile merg la muncă cu bicicleta. Și e atât de revigorant.
 11. Citește-ți cărțile preferate undeva afară, în locul tău preferat. Această activitate pe timp de vară o poți combina de minune cu mersul în parc ori la picnic. Mie îmi place să iau o carte după mine oriunde merg. Iar dacă fac pauze sau am mai mult de așteptat undeva, o scot și mă bucur de lectură. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să cari un “monstru” de la Stephen King peste tot după tine. 😛
 12. Urmărește norii pufoși și încearcă să descoperi forme noi și simboluri în mișcarea lor.
 13. Dacă îți place să pictezi sau să desenezi, ia-ți instrumentele și fă asta în exterior. Cu siguranță mediul înconjurător, natura, oamenii, animalele te vor inspira să creezi lucruri minunate.
 14. Mergi cu barca ori cu canoe pe lac sau pe canal.
 15. Ieși mai des la plimbare cu câinele tău. Acum este mai plăcut și pentru tine să îl scoți și seara sau dimineața devreme afară.
 16. Dacă ești la plajă, construiește ceva în nisip. Lasă-ți imaginația să zburde și bucură-te de vibe-urile pozitive. Asta nu înseamnă că ai dat automat în mintea copiilor.
 17. Mergi cu cortul undeva într-o pădure, pe munte sau într-un camping special amenajat. Noi ne-am tot propus să facem lucrul ăsta și am găsit deja o mulțime de locuri grozave pentru asta.
 18. Fă bungee-jumping, dă-te cu tiroliana, sari cu parapanta sau mergi cu balonul, dacă ești mai curajos.
 19. Fă fotografii cu natura atunci când mergi în drumeții sau la plimbare. Dar dacă ai un aparat foto mai bun, lasă telefonul deoparte și încearcă să te folosești de cameră mai mult.
 20. Mergi dis-de-dimineață la pescuit și stai acolo ziua întreagă. Ori mergi de noaptea și campează la malul iazului. Fă un grătar sau o ciorbă de pește proaspăt și bucură-te de gustul buuuun.
 21. Plantează ceva în grădină ori în ghivecele din casă. Pune flori, pune ierburi aromatice sau plantează un copăcel în grădina sau curtea ta. Eu am pus din primăvară floarea soarelui în ghivece la fereastră la soare iar acum prima floare și-a arătat fața. E minunată!
 22. Spală-ți singur mașina sau bicicleta. Vei face treabă bună și te vei și răcori pe timp de vară.
 23. Relaxează-te sau dormi liniștit într-un hamac. Dacă îl ai montat acasă la tine, foarte bine. Dacă nu, ia unul cu tine în parc și instalează-l. Sau găsește locații care au deja așa ceva pentru clienți(parcuri, hosteluri, campinguri, etc.)
 24. Fă socată, limonadă și înghețată de casă cu fructe proaspete pentru a simți gustul verii.
 25. Fă yoga sau exerciții fizice în exterior. Fie în curtea sau grădina ta. Fie în parc pe pista de atletism sau pe terenul de sport din apropiere.
 26. Joacă-te cu tuburile de făcut balonașe de săpun. Alături de copii sau de unul singur.
 27. Fă un grătar în curte și învită-ți și prietenii sau familia. Nu e nevoie să fie ziua ta pentru asta. Și, aparte de carne, pune la fript pește, legume sau chiar și fructe. 😀
 28. Mergi și fă echitație într-un loc special amenajat pentru asta. Iar pe copii îi poți lăsa să se plimbe cu poneii.
 29. Mănâncă pepene verde și pepene galben, pentru că pe timp de vară sunt mai gustoși și mai savuroși.
 30. Mergi într-un loc special și urmărește apusul soarelui și apariția lunii. Sentimentul acela nu se compară cu nimic altceva.

Acestea au fost câteva idei de lucruri pe care le poți face pe timp de vară, la îndemâna aproape oricui. Dacă și tu ai ceva în minte referitor la activități faine în exterior în sezonul de vară, lasă-le în comentarii.

Zile calde și bune!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

7 thoughts on “Pe timp de vară poți face lucruri minunate. Idei pentru toată lumea

 1. Partea cu norii, o fac încă de când eram copil. E relaxant și te face să îți iei gândul de la orice altceva, cu cât analizezi mai mult.
  Am descoperit o pădurice aproape de orașul meu și de câteva seri (când este cald și senin) mă opresc cu mașina aproape de ea și ascult liniște.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!