Site Overlay
lecții de viață

Ce am învățat de la fiecare “prieten” din Friends. Lecții de viață pe bune

Fiecare dintre prietenii noștri ne învață lecții de viață valoroase. Și noi îi ajutăm pe ei să învețe lucruri prețioase. Nu există om care să nu aducă celuilalt de lângă el chestii noi, un aport pozitiv la stilul său de viață ori în gândirea sa. Dar nu doar persoanele din viața reală pot face acest lucru.

Există cărți, filme și emisiuni care ne furnizează tot felul de idei și motivații pentru a fi mai buni. Un asemenea mediu este reprezentat și de seriale. Și aici vreau să amintesc de serialul Friends. De curând l-am finalizat și încă sunt cu gândul la personaje și la poveștile lor de tot felul.

Însă, știi, pe lândă faptul că Friends este un show haios, cu replici amuzante și personaje inventate, există lecții de viață pe bune de urmat de acolo. Așadar, nu doar mentorii, persoanele ajunse celebre, specialiștii din domeniile lor sau alte somități ajung să ne influențeze viața și să ne inspire. Ci si personajele din filme sau din cărți, personajele fictive, dar bine conturate.

În acest articol vreau să subliniez ce am învățat eu de la fiecare “prieten” din Friends

Cei 6 prieteni din serialul TV au o legătură aparte și o carismă care nu poate fi trecută cu vederea. Ross, Monica, Rachel, Joey, Chandler și Phoebe sunt foarte diferiți. Însă în același timp se aseamănă și formează, dacă pot spune așa, grupul ideal de prieteni.

Hai să vedeți ce lecții de viață am învățat eu de la fiecare dintre ei.

Season 2 Love GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Friends GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Ross

Ross este un romantic incurabil. Deși nu ai crede că el este personajul cu cel mai mult sex appeal din serial, având la activ 3 căsătorii și 2 copii e ceva! De la Ross am învățat că există speranță și trebuie să cauți iubirea în continuare, chiar dacă ai fost dezamăgit de zeci de ori.

Chiar și după atâtea căsnicii eșuate și relații sfârșite, el tot crede în iubire și o caută. Și iată că în cele din urmă, iubirea lui cea mai mare, pentru Rachel, îi este împărtășită.

Tv Show Dancing GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Dancing GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Monica

Monica este obsedată de curățenie și ordine. Ea ne învață că nu e deloc anormal să ai TOC(tulburare obsesiv compulsivă) legat de anumite lucruri. Chiar dacă m-a exasperat cu maniile ei, eu chiar m-am regăsit în unele dintre ele și mă asemăn puțin cu ea.

În plus, tot de la ea am învățat că prin voință și perseverență poți ajunge să ai ce îți dorești. Nu numai un job în care să te simți cu adevărat apreciat, ci și un corp beton, chiar dacă asta a însemnat să slăbești 50 de kg. Monica ne arată că și imperfecțiunile sunt frumoase, atâta vreme cât ai încredere în tine.

We Win Season 4 GIF by Friends – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Friends GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Rachel

Deși la început era o plângăcioasă și o răsfățată, Rachel ajunge un model demn de urmat pentru oricine. Începe de jos, de la postul de ospătar, dar ajunge sus pe poziție, chiar în domeniul în care se pricepe cel mai bine. Ea ne învață că poți să te descurci și singur în lume chiar dacă ai părinți bogați și nu ai făcut până atunci mai nimic în viața ta.

Dacă ai ambiție, un pic de sprijin, voință și perseverență, poți ajunge pe picioarele tale. Dar Rachel nu este un exemplu doar din punctul ăsta de vedere. Ea ne arată că poți fi și mamă singură, și o mamă chiar bună, într-o societate în care lumea judecă și arată cu degetul.

Season 9 Wink GIF by Friends – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Friends GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Joey

Joey este probabil cel mai amuzant personaj din Friends. Credeai că el nu poate oferi lecții de viață? Mai gândește-te! Provenind dintr-o familie numeroasă, neavând prea mulți bani, dar fiind sigur pe el și carismatic, Joey devine actor, chiar dacă nu unul strălucit.

El învață din orice experiență avută și nu se teme să meargă la un casting doar pentru că alții îi zic că nu ar fi potrivit. De asemenea, el este poate, alături de Phoebe, cel mai altruist prieten dintre toți. Ne învață ce e iertarea și ne arată că poate lăsa de la el, chiar dacă sufletul îl doare(iubind-o pe Rachel). Dar de asemenea, ne demonstrează că deși e un afemeiat, poate fi prieten cu o femeie, chiar și fără să îi fie iubit(Phoebe).

Friends Tv GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Friends GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Chandler

Chandler ne arată că îți poți îmbrățișa și latura feminină, mai sensibilă, chiar dacă ești bărbat, fiind la fel de iubit și respectat pentru asta. El este un sarcastic și face pe toți să râdă cu gura până la urechi. Dar iubește sincer și lasă de la el în relația cu Monica. De asemenea, își ajută prietenii de fiecare dată când i-o cer sau chiar fără să i-o ceară(Joey).

Ne învață să facem haz de necaz, dar își și urmărește visele, când ceea ce face nu îl mai încântă. El ne arată ca a fi stagiar la o vârstă mai mare nu e o rușine. Toată lumea are de învățat din asta.

Season 6 Friends GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Friends GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Phoebe

Phoebe este personajul feminin cel mai drag mie. A trecut prin greutăți, dar le-a depășit. Face ce îi place, chiar dacă cei din jur o mai descurajează. Este ea însăși, nu se preface și are o sinceritate de aplaudat. Ea ne învață că este ok să fim mai ciudați, mai diferiți față de alții.

Dar tot ea este o altruistă și ajută pe toată lumea fără să ceară ceva înapoi. Are o inimă bună și cu greu se enervează. Dar când știe că are dreptate, face totul ca să se vadă asta.

Toți prietenii din Friends ne oferă lecții de viață nemaipomenite

Cu toții au o înțelepciune a lor, dobândită cu timpul. De la toți putem învăța chestii dacă vrem. Dar cel mai fain lucru la ei este legătura lor strânsă și faptul că orice ar fi, ei vor rămâne aproape unul de altul, dacă nu fizic, cel puțin cu mintea și sufletul.

Tu ce lecții de viață ai preluat din acest serial?

Love it? Like it!
Pin Share

12 thoughts on “Ce am învățat de la fiecare “prieten” din Friends. Lecții de viață pe bune

 1. Nu ma decid care personaj îmi place cel mai mult, dar îți zic sincer am văzut Friends de 10 ori pe puțin!

  Btw, știai ca Ross este cel mai puțin plăcut dintre toți de către fanii Friends?

  1. Cristian Palade says:

   Am văzut acest serial la vremea lui și preferatul meu este Chandler. Am rămas, din acest serial, cu o impresie foarte frumoasă despre prietenie, spontaneitate și multe altele. Felul în care se întâlneau mereu pe acea canapea, o să-mi rămână mereu în memorie. ☺️

 2. Mie cel mai mult îmi plăcea de Rachel, era personajul meu preferat. Mi s-a făcut un dor de serial!!! Cu siguranță că, după ce termin sesiunea, îl reîncep. Îmi plac foarte mult descrierile pe care le-ai făcut personajelor!

 3. Mă tot chinui de un an de zile să mă uit la tot serialul. Deși îmi place și e amuzant, nu știu de ce nu prea am chef de el :)) ba chiar am început și terminat altele între timp.
  Trebuie să îl reiau.

  1. Eu l-am urmarit pe rând până l-am terminat. Toate cele 10 sezoane!!! În unele dați mă cam plictiseam la anumite faze, dar văzând de la episod la episod cum evoluează, mi se parea super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!