Site Overlay

Interviu cu Iza de la De Vina este Iza

Iza de la De Vina este Iza este o fată super faină, cu care sunt prietenă în online de ceva timp. Și spre deosebire de unele prietene din viața reală chiar o simt mult mai apropiată și mult mai interesată de ceea ce fac. Asta, plus entuziasmul ei mișto, doza de umor pe care o sharuiește cu toată lumea și ambiția ei de a se autodepăși mereu, mă atrag la ea.

Guest Post by Oana M. Roman – 10 cărți pe care să le citești într-o viață. Titluri care m-au impresionat pe mine

S-a legat o prietenie frumoasă intre mine și Oana , chiar dacă este la distanță și, mai mult de atât, nu ne-am văzut niciodată! Lumea blogging-ului ne-a adus mai aproape, motiv pentru care azi îi rezerv tot spațiul acestui articol. Let the journey begin! Bună! Eu sunt OanaM., de la Blogtomedia.com .

Motivare pentru atunci când nu vrei să faci pic de sport

De asta am și ales ca pe lângă Guest Posturile(vezi mai sus) cu care am făcut schimb și interviul pe care mi l-a luat ea mie, să îi iau și eu un interviu ei. Îmi pare rău că nu am făcut asta mai repede, totuși. Dar niciodată nu este prea târziu! În plus, Iza m-a invitat de curând să fiu și moderator pe grupul de Facebook #blogger pe care l-a creat. Sper cu ocazia asta să aduc și eu ceva nou și fain grupului și să învăț lucruri de la oricine trece pe acolo.

Acum descoper-o pe Iza prin prisma răspunsurilor oferite la întrebările mele!

1. Îmi poți spune câte ceva despre tine și blogul tău? Nu cer chestii piperate, dar dacă e ceva neobișnuit de spus, bagă mare!

Hey, Oana! Despre mine, fără sa îți plictisesc prea tare cititorii, pot să spun că nu mă trezesc fără cel puțin 2 căni de cafea, ascult muzică în timp ce muncesc, fiindcă așa mă pot concentra mai bine și îmi place să scriu. Blogul meu a trecut prin mai multe transformări, am pornit de la „Lost în Amsterdam”, a trecut prin „Fata cu cafea” și am ajuns la „De Vina este Iza”.

2. Știu că probabil ai mai fost întrebată, dar spune-mi cum ai intrat prima dată în contact cu bloggingul și cam când ai început să-l practici.

Prima dată am intrat în contact cu lumea bloggingului cu 12 ani în urmă, chiar în mai. Anul acesta am împlinit 12 ani. Îmi plăcea să scriu versuri, apoi am început să mă deschid și sa îmi astern ideile pe „foaie” și chiar mi-am format prietenii frumoase.

Acum lucrurile stau altfel, pentru că nu am știut de la bun început să fructific această pasiune a mea, iar în momentul de față, trag tare să reușesc să dezvolt ceea ce nu am reușit în atâția ani de zile.

3. Ce puncte forte crezi că te-au ajutat să te menții în lumea bloggingului, să continui să creezi postări?

Ce greu îmi e să vorbesc despre mine, dar o s-o fac și pe asta, pentru că sper ca toți cei care intră în lumea aceasta, să învețe, poate, din greșelile mele. Eu am continuat să scriu și să mă exprim pentru că nu am vrut să renunț. Nu îmi place să renunț.

Chiar și când nu aveam niciun feedback în privința articolelor mele, mă inspiram din viața de zi cu zi, mă așezam în fața calculatorului și scriam ceea ce consideram eu de cuviință. Pe lângă asta, răbdare.

Răbdarea m-a ajutat foarte mult să nu închid blogul

4. Cum ți-ar descrie stilul de blogging? Ce te inspiră în procesul de scriere, de unde îți vin ideile, ce subiecte abordezi?

Stilul meu este unul liber, scurt și la obiect și îmi place să cred că uneori chiar și util. Cât despre ceea ce mă inspiră pe mine, poate că o să sune ciudat, dar mă poate inspira chiar și un nor sau cum zboară o pasăre sau un om pe care îl văd de la geam.

Ori când merg pe stradă, pur și simplu îmi trece o idee prin cap și îmi spun în sinea mea: „O să scriu despre asta pe blog”. Atunci când nu am nicio idee, prefer să nu scriu. Am observat că dacă mă forțez se simte și în articolul pe care vreau sa îl livrez.

5. Ce canal media crezi că e cel mai indicat pentru a crește traficul pe blog?

Facebook. A făcut minuni pentru mine. Mi-era teama să sharuiesc lumii ceea ce scriu, până am observat că de fapt este ceva benefic.

6. De curând ți-ai făcut și canal pe YouTube, ești și vlogger. Ce vrei să mai îmbunătățești la acesta în viitor?

Încerc să îmbunătățesc câte ceva la canalul meu de youtube, de la video la video. Acum fac echipă cu fratele meu, care îmi editeaza filmările și mă ajuta cu sfaturi super utile. Este vorba de multă muncă și cum spuneam și mai sus, multă răbdare. Vreau să învăț să vorbesc mai repede și cu informații cât mai utile, fără să mă mai pierd în idei și să livrez conținut cu imagini filmate cât mai bine.

7. Ai avut parte de vreun eșec super mare cu blogul sau vlogul? Ce ai învățat din asta?

Normal. Toate „eșecurile” m-au făcut ceea ce sunt acum și mi-au dat acel șut în … ca să merg mai departe. De exemplu cu blogul. Într-o perioadă am avut o pauză chiar și de un an de zile. Mi-am pierdut toți cititorii, logic. N-a fost problemă, am reluat totul de la capăt. Cu vlogul, da, și aici am avut o experiență nu chiar atât de fericită.

Am un video în care povestesc despre cum am alergat eu într-o zi în parc

Feedback-ul din partea apropiatilor nu a fost unul wow, însă a fost productiv. Fapt care m-a ajutat sa înțeleg unde greșesc și cum să mă îmbunătățesc. Adică, să fac video-urile mai scurte și mai ușor de vizionat.

8. Acum, dacă mi-ai spus de eșecuri, spune-mi și despre cea mai mare realizare a ta în lumea asta online.

Nu știu dacă a fost neapărat cea mai mare realizare, dar mie mi-a dat acel „zvâc” să merg mai departe. M-am înscris la Super Blog și am și câștigat un premiu, un esspressor. Imaginează-ți! Eu mare băutoare de cafea cu asemenea premiu!

9. Există cineva care te-a influențat mult în blogging? Dacă da, spune-mi te rog în ce mod.

Apreciez munca fiecarui blogger în parte și încerc să susțin așa cum pot, dar de influențat, nu cred. Am încercat să merg pe drumul meu și să văd ce iese.

10. Și dacă te-am rugat să îmi spui o realizare prin blog, acum spune-mi și cea mai mare realizare a ta din afara bloggingului.

Când eram clasa a 10-a, pe la final, mi-am dorit să am banii mei de buzunar și să nu le mai cer părinților, motiv pentru care am început să îmi caut de munca. Primul meu job serios, sa zicem așa, a fost la Starbucks și țin minte și acum cât de fericita am fost când am auzit că am fost acceptată. Eram în curtea liceului și am luat-o în brațe pe colega mea și saream pe acolo de bucurie. Asta mi-am amintit acum. Hehe!

11. Ce faci în timpul tău liber, aparte de blog și vlog?

Păăăi, așa cum vezi și prin story-uri, îmi place sa fac sport. Mai nou am învățat să alerg, sau merg la sală, atunci când se poate, bineînțeles. Pe lângă asta, îmi place să merg cu bicicleta sau pe role, ori să mă plimb prin oraș, așa, cu o cafea în mână cu prietenele mele și să ne uite Dumenezeu pe afară.

Mai mult de atât, de-abia aștept când e vorba de o excursie în afara orașului sau chiar în afara țării

Stai liniștită, pe cât de activă par, am momente în care stau pur și simplu cu cafeaua în brațe și îmi conectez youtube-ul la televizor și încep sa fac research online despre cum pot filma mai bine.

Despre cum pot crește în lumea vloggingului sau alte lucruri de interes pentru mine și așa îmi trece ziua de sâmbătă sau duminica. De citit, o să ating și subiectul ăsta, din păcate nu mă mai pot concentra deloc să termin o carte. Însă dacă reușesc să plec în Grecia, am câteva titluri recomandate de tine puse deoparte!

12. Se întâmplă să ai bloggeri preferați, în România sau în afară? Dacă nu, poți da skip întrebării ăsteia.

Dap. Te urmăresc pe tine, urmăresc BornToTravel, o urmăresc pe Ruxandra – Happy Little Things, îl citesc și pe Bogdan de la Confesiuni din Taxi.

13. Ai întâlnit persoane interesante cu ocupații minunate sau care te-au ajutat în demersul tău cu bloggingul?

Am rămas uimită de cât de mult citești și m-ai inspirat să scriu mai des pe blog, sincer. Și îmi place cât de detaliat și „on point” scrie Georgiana de la BornToTravel despre călătoriile ei, fapt care m-a pus pe gânduri. Adică să economisesc și să investesc mai mult în pasiunea mea.

14. Cât de activă ești aici pe blog sau pe canalul de YouTube? Sau mai bine zis, cât de regulat vrei să postezi pe aceste două canale?

Pe blog mi-aș dori sa scriu zilnic. Însă cum spuneam, decât să o fac forțat, mai bine atunci când simt și aș vrea să fie cel puțin o dată pe săptămână. Cu vlogul este altă „mâncare de pește”. Pandemia nu îți oferă atât de multe subiecte și deși eu aș vrea cam o dată pe săptămână, este greu să respect dorința mea, cel puțin în momentul de față.

Țelul meu este să fie un daily vlog. Wish me luck! Hehe!

15. Cine te-a inspirat să îți creezi propriul blog? Sau care a fost lucrul ce te-a impulsionat să faci asta?

Am o cunoștință, care acum este și un cunoscut vlogger, și cumva ne-am provocat reciproc. Provocarea asta s-a transformat și în pasiune. Cumva mă „trăgea de urechi” să scriu despre orice, despre filmul pe care l-am văzut, terasa la care am fost etc.

16. Care a fost cea mai mare provocare legată de vlogul tău?

Să vorbesc în fața camerei și să editez. Într-o zi am petrecut 7 ore în fața telefonului și a laptopului încercând să încarc un vlog.

17. Care este cea mai mare satisfacție în a fi blogger/vlogger? Ce te unge la inimă în pasiunea asta a ta?

Atunci când cineva îmi scrie în privat și îmi spune că a savurat video-ul meu sau îmi spune că am evoluat cu stilul de a scrie. Zâmbesc ca fraiera în fața mesajului primit pentru că omul respectiv și-a rupt din timpul lui să îmi scrie mie și a fost și atent la ce am scris/filmat eu.

18. Ai vreun truc preferat cu ajutorul căruia îți perfecționezi postările de pe blog/video-urile de pe YouTube?

Nu. Doar urmăresc cât mai multe tutoriale și încerc sa fiu eu naturală. Cred că doar așa pot aduna în jurul meu oameni faini și doar așa mă pot citi sau mă pot urmări pe vlog.

19. Spre încheiere, ce melodie te încântă în momentul de față și o recomanzi cititorilor blogului meu? 

Pentru că a venit vara, le recomand ceva așa de vară deși este mai vechi. Însă mă puteți contacta oricând pentru muzică, hahaha.

Mie îmi place să cred că o cunosc oarecum pe Iza, deși nu ne-am văzut încă in real life

O admir pentru tot ceea ce face(mai nou vlogging). Și mă ambiționează să mă dezvolt continuu pe nișa asta a social media. Dar și referitor la stilul de viață, stilul muzical și sport. Dar prin acest interviu sper că ați descoperit și voi mai bine cât de faină e fata și cât de multe putem învăța de la ea, chiar și fără să ne dăm seama de asta direct.

Pe Iza o puteți citi și vedea prin social media pe aceste canale:

Pagină de Facebook De Vina este Iza

Instagram

Blog

Vlog

Love it? Like it!
Pin Share

16 thoughts on “Interviu cu Iza de la De Vina este Iza

 1. Frumos interviul. Bravo Oana pentru felul în care a fost conceput.
  Izabela, deși spui că nu te simți foarte confortabil să vorbești despre tine, să știi că, atunci când o faci, spui lucruri interesante și frumoase și transmiți un vibe super pozitiv!

  1. Mulțumim frumos, Cristian! Așa cred și eu despre Iza cu vloggingul. E foarte naturală și deschisă și asta se vede imediat. 🙂

 2. Irina Cristina Tenu says:

  Minunat interviu! Mi-a plăcut tare. Să mai faci. Interviurile sunt un bun prilej de a ne cunoaște.

  1. Multumesc frumos! Asa am de gand sa fac. Chiar pregatesc momentan un interviu cu o fata faina, care este o inspiratie pentru mine si poate deveni pentru multa lume.

 3. Mulțumim mult pentru păreri! Pe mine una ma ajuta în aventura asta frumoasa și pe Oana cred ca o inspira sa continue cu o serie superba de interviuri! 💜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!