Site Overlay

Cele 8 cărți citite în luna mai. Care a fost favorita mea

Am 8 cărți citite în luna mai. Un plus pentru Reading Challenge-ul de anul ăsta. Am început cu 3 cărți electronice și am continuat cu 5 cărți pe care le aveam deja în bibliotecă. Scopul meu, pe lângă cel de a citi cel puțin 100 de scrieri în acest an, este de a da gata ceea ce am deja în biblioteca de aici. Ușor, ușor, se pare că obiectivul meu se realizează frumos.

Cărți citite în luna mai. Care sunt titlurile lor

Înainte de a le enumera aici, vă spun din nou că făcând click pe titlurile lor veți ajunge la recenziile complete de pe Booknation.ro. Iar la sfârșitul mini rezumatelor de aici, veți găsi și linkuri către site-urile de unde le puteți achiziționa la diverse prețuri.

 1. N-am mai visat de mult că zbor – Taichi Yamada
 2. Scrisoare către tata – Franz Kafka
 3. Trei comedii – Aristofan
 4. Darul – Vladimir Nabokov
 5. Din țara măgarilor – Ștefan Zeletin
 6. Marte și Venus se ciocnesc – Dr. John Gray
 7. The Night Listener – Armistead Maupin
 8. Maidanul cu dragoste – G.M. Zamfirescu
N-am mai visat de mult că zbor – Taichi Yamada

Povestea acestui roman nu este deloc plictisitoare. Mai degrabă este vorba de o dragoste supranaturală ce îi transformă pe ambii parteneri. În carte îl întâlnim pe domnul Taura, un bărbat de aproape 50 de ani. El se va îndrăgosti în cel mai ciudat mod de Mutsuko, o femeie de aproape 70 de ani care întinerește fără să știe cum să explice acest lucru. Povestea seamănă destul de mult cu “Strania poveste a lui Benjamin Button“.

Scrisoare către tata – Franz Kafka

Această scriere exprimă exact felul în care Franz Kafka s-a simțit încă din copilărie în preajma tatălui său, Hermann Kafka. Totuși, chiar dacă zbuciumul sufletesc al autorului este mare iar tatăl său este oarecum învinuit pentru felul de a fi al scriitorului, acesta se învinovățește și singur.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Trei comedii – Aristofan

Trei piese de teatru scrise de părintele comediei antice, Aristofan. Acestea sunt “Lysistrata”, “Viespile” și “Belșugul”. Fiecare dintre acestea are câte o morală, dar limbajul este destul de scandalos. Nu știu exact dacă traducerea este de vină sau chiar dramaturgul a dorit să șocheze prin imaginile create.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Darul – Vladimir Nabokov

„Lolita” mi-a plăcut ca scriere, deși nu și ca subiect și personaje. Dar „Darul” este un roman prea greoi, prea încărcat pentru a-mi fi plăcut. Dacă aș fi fost mai familiarizată cu operele scriitorilor ruși care sunt amintiți și proslăviți în carte, ar fi fost altfel. Dar așa, romanul acesta a fost și oarecum plictisitor. Doar unele pasaje despre viața personajului principal atrăgându-mi atenția.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Din țara măgarilor – Ștefan Zeletin

Povestea este atât de bine scrisă și detaliile sunt atât de mușcătoare încât vei crede că ai în față o descriere a unei societăți distopice. Cartea aceasta este despre România dintotdeauna. Țara măgarilor despre care ni se vorbește este de fapt România. Iar măgarii atât de atent clasificați suntem chiar noi, românii. Recomand cartea asta, fie și doar pentru felul cum ironizează purtările noastre ca popor.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Cărturești, Librăria Delfin, Nemira.

Marte și Venus se ciocnesc – Dr. John Gray

Ediția în limba română “Marte și Venus se ciocnesc” a fost împărțită în două volume. Eu am realizat că am doar volumul 2. Iar acesta face referire la echilibru, completare și armonie. Cu toate că, chiar și fără noțiunile din primul volum, informațiile oferite de cartea de dezvoltare personală sunt extrem de ofertante și utile. Este vorba de relații, despre iubire și despre cum să-l înțelegi mai bine pe partener.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Cărturești, Librăria Delfin.

The Night Listener – Armistead Maupin

Romanul acesta este complex, psihologic și emoționant. Dar nu este un thriller oarecare. Scrierea are un final deschis, însă ecranizarea din 2006 – “Un ascultător în noapte”, este mult mai șocantă și pare să aibă un final bine trasat. Este vorba despre relația dintre un bărbat și așa zisul său fiu, care fie este real, fie este fictiv, închipuit de o persoană cu personalități multiple. Aceasta este cartea mea favorită pe luna mai. Eu am citit-o în limba engleză. Nu cred că a apărut la noi în limba română, însă.

Maidanul cu dragoste – G.M. Zamfirescu

Romanul atinge foarte mult partea socială, axându-se pe pătura de jos a periferiei Bucureștilor dintre cele două războaie mondiale. Este o bună analiză psihologică a condiției omului, a relațiilor dintre vecini, prieteni, soți, prieteni. Subiectul cărții se axează pe dedesubturile evenimentelor din sânul mahalalei bucureștene iar limbajul este unul autentic. Eu am citit cartea aceasta a doua oară, plăcându-mi la fel de mult ca și prima dată. O recomand!

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Litera.

Acestea au fost cele 8 cărți citite în luna mai de mine. Ultimele două plus pamfletul “În țara măgarilor” mi-au plăcut cel mai mult și le recomand cu tot dragul.

Voi ce ați citit sau ați citi de pe lista mea?

Love it? Like it!
Pin Share

12 thoughts on “Cele 8 cărți citite în luna mai. Care a fost favorita mea

 1. Irina Cristina Tenu says:

  Minunate recomandari! Eu mi-as dori sa citesc și Scrisori catre Milena, dar nu am gasit inca volumul in romana. Cred ca trebuie sa aleg varianta in engleza.

  1. Sa stii ca e super tare cartea! Mi-a placut la nebunie desi e autobiografie. Michelle are un stil fain si natural de a povesti. 😉

  1. Bine faci! E una dintre cele mai faine si realiste carti citite despre Romania si felul nostru de a fi. E la bascalie cumva, dar adevarat e ce se scrie acolo. 😉

  1. Mulțumesc! E un lucru vital pt mine. Referitor la comentarii eu cred că ar trebui sa ne facem timp sa ne ajutăm între noi și sa reacționăm la ce scriu ceilalți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!