Site Overlay

Samy Ilie – avocat Israel de incredere

Orice crestin isi doreste din toata inima sa calce pe urmele Mantuitorului la propriu si la figurat, adica sa viziteze Tara Sfanta. Fiind o tara complet diferita de a noastra se intelege ca pregatirea emotionala trebuie sa se faca din timp.

La fel am procedat si eu, sa stiu. Am discutat cu cei care au vizitat Israelul si mi-am notat ce am considerat mai important. Iata cateva din notitele mele:

-este o tara foarte frumoasa, dar temperaturile sunt ridicate si caldura umeda este greu de suportat pentru cei obisnuiti cu o clima temperata. Cu toate acestea nu este permis ca oamenii sa mearga in pantaloni scurti sau tricouri cu maneca scurta pe strada.

In mod sigur ca piele expusa direct la soarele puternic ar avea de suferit si inclin sa cred ca aceste masuri sunt luate si din aceasta cauza, dar si pentru ca lumea nu este la fel de libera ca la noi.

-apa este scumpa si in Israel inveti sa o pretuiesti la adevarata ei valoare si sa o economisesti.

-vei vedea peste tot soldati si politisti cu arme in pozitie de tragere, dar nu trebuie sa te sperii. Se afla acolo sa asigure pacea.

-trebuie sa fii foarte atent cum te porti, ce gesturi faci, fiindca discutam de alte traditii si legi.

Inainte de a pleca, i-am intrebat pe cei dragi ce doresc sa le cumpar si am facut o alta lista.

-Dar datele de contact ale lui Samy Ilie avocat israel le-ai notat? Sa nu pleci pana nu citesti informatiile de pe site-ul firmei sale de avocatura Si-Law.ro!

Am vrut sa ii spun ca nu ma duc in Israel sa comit o infractiune, ci doresc sa vizitez toate obiectivele, sa ma gandesc intens cat de mult s-a investit in salvarea noastra spirituala. De multe ori insa, oricat mi se parea de absurd sfatul mamei intr-un anumit context, costatam mai tarziu ca are multa dreptate.

Ce ma costa sa aflu cate ceva despre Samy Ilie?

Asa am intrat hotarata pe site-ul firmei sale de avocatura si am descoperit ca romanul nostru a detinut functii importante in timpul celor 33 de ani de activitate. Nu este usor sa fii strain si sa conduci echipe de procurori puternici, sa asiguri un climat de pace pentru milioane de oameni care isi incredinteaza vietile in mainile tale. Apoi am parcurs lista completa a serviciilor pe care le ofera romanilor si am inteles ca trebuie sa notez datele de contact.

Sa zicem ca nu comiteam nicio infractiune si nu ni se incalcau drepturile in timpul vizitei in Israel, dar as fi putut sa ma informez despre activitatea lui si sa scriu un material interesant. In acest fel le eram de folos conationalilor care calatoreau in aceasta tara sau se duceau sa lucreze acolo.

Am citit pe nerasuflate rubrica servicii si am fost satisfacuta ca un avocat roman poate realiza atat de multe lucruri pentru conationalii sai.

Pe agenda de care nu ma despart niciodata am notat:

Datele de contact din Israel: TEL: 972-77-2015482, Mobil: 972-50-6272695, FAX: 972-77-2015483, Email: office@si-law.co.il si
adresa: Derech Jaffa st. 51 Haifa.

Serviciile:

-obtinere cetatenie
-cumpararea de proprietati, infiintarea unei afaceri
-redobandirea permisului de conducere
-eliberarea pe cautiune
-gratierea
-obtinerea certificatului de buna purtare dupa ispasirea pedepsei
-consultanta inainte de anchetarea politiei
-aparare in procese civile, penale, militare si in litigii comerciale.

Si iata ca a venit si ziua cea mare! Ne-am trezit in zori, am ajuns la aeroport si ne-am imbarcat in avion. Entuziasmul a reusit sa alunge toate temerile, mai les ca imaginea norilor care par fuioare de vata de zahar roz in zori ne-a cucerit pe deplin.

Ma simt excelent cand calatoresc cu acest grup de prieteni, fiindca radem impreuna si in mod special fiindca suntem: „toti pentru unu si unu pentru toti”. Nu ne abandonam unul pe celalalt cand suntem in primejdie.
Trei zile ne-am simti ca in rai si ni se parea ca taramul pe care il strabatem este de poveste. Apoi unul dintre barbatii din grupul nostru a fost luat pe sus de politie fara absolut nicio vina, iar sotia si copiii lui au ramas plangand. In zadar am implorat in engleza, am strigat dupa ajutor.

Atunci mi-am amintit sfatul mamei, am scos agenda din geanta si l-am sunat pe Samy Ilie. Am crezut ca fiind atat de important nu imi va raspunde sau ca nu va actiona asa de prompt. Stateam tristi pe bancile din curtea interioara a Politiei, cand dupa 30 de minute, amicul nostru a venit catre noi insotit de un domn.

Ce se intamplase de fapt? Auzind ca pleaca in Israel, o colega de serviciu care avea o fiica stabilita aici prin casatorie l-a rugat sa ii aduca fiicei sale un colet. Crezand ca in acest mod face o bucurie si mamei si fiicei a luat coletul, adresa, fara sa se teama de nimic.

Nu stia cat de tare se complica acceptand sa faca un comision unei colege de munca si sa isi ajute doi conationali.

De indata ce l-am sunat, Samy Ilie s-a prezentat la datorie si acum ne reda prietenul viu si nevatamat.

Asa l-am cunoscut eu pe Samy Ilie si am devenit mult mai bogata sufleteste dupa aceea.

Am iesit impreuna la cina, sa sarbatorim eliberarea vinovatului fara vina si am descoperit ca este o adevarata enciclopedie si este o incantare sa il asculti povestind. Ne-a ajutat de asemenea sa completam lista cu ceea ce este permis si nepermis, sa nu mai avem neplaceri in timpul sederii noastre in Israel.

In concluzie, cand calatoresti in Israel nu uita sa notezi datele de contact ale acestui avocat roman si sa nu ai absolut nicio retinere in a-i solicita ajutorul, cand situatia impune acest lucru!

(Acest articol nu este scris de mine)

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Samy Ilie – avocat Israel de incredere

    1. Da, e foarte ciudat. Oricum, intamplarea nu este a mea, deci nu pot sa-mi dau cu parerea. Dar oricum, wow!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!