Site Overlay
aplicații smartphone

5 Aplicații smartphone pentru sprijin emoțional – Gratuite!

Astăzi îți voi prezenta 5 aplicații gratuite care te pot ajuta să te simți mai bine. Ce faci când nu-ți poți permite terapia, dar te chinui să te descurci singur cu stările negative prin care treci? Poți descărca aplicații smartphone care te vor ajuta.

În ultimii ani, au apărut foarte multe aplicații pentru sprijin emoțional disponibile pentru utilizatorii de smartphone-uri. Aceste aplicații au un preț rezonabil sau cel mai adesea sunt gratuite. Ele oferă o multitudine de resurse care fac ca tehnicile terapeutice să fie mai accesibile, mai portabile și mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Aplicații smartphone pentru sprijin emoțional: o alternativă bună, dar provizorie

Aplicațiile de mobil din domeniul suportului psihologic au potențialul de a ajunge la persoane care altfel nu ar primi ajutor, dar nu pot înlocui în totalitate terapia. Specialiștii recomandă ca aceste aplicații să fie folosite ca un supliment, nu ca metodă de înlocuire totală a ședințelor de psihoterapie.

De ce aceste aplicații sunt o alternativa valoroasă?

Din păcate, doar un procent mic de oameni caută în mod activ ajutor profesional pentru problemele lor de sănătate emoțională, din diferite motive. Este posibil să nu poată părăsi casele din cauza anxietății grave sau a lipsei de mobilitate sau poate nu au mijloacele financiare.

O parte bună a acestor aplicații smartphone este anonimatul. Aplicațiile permit, de asemenea, confidențialitate. Și pot fi un spațiu sigur pentru persoanele cărora le-ar fi prea rușine să își admită problemele personale. Sau care pot simți că vor fi etichetate negativ sau stigmatizate de către alții.

Pe de altă parte, confidențialitatea utilizării unei aplicații pe mobil oferă anumitor persoane sentimentul de separare de care au nevoie. În timp ce încă pot găsi răspunsuri la întrebările lor în confortul propriilor case.

În mod ideal, aceste noi instrumente digitale ar fi folosite ca tratament suplimentar la terapia tradițională, pentru cei care nu pot accesa asistența unui psiholog/psihoterapeut. Aplicațiile oferă sprijin și îndrumare valoroase.

Dacă duci lipsă de timp sau de resurse, dacă ai nevoie de un impuls sau vrei doar un ajutor suplimentar pentru a face față stărilor care te copleșesc, în următoarele rânduri vei găsi o listă cu aplicații smartphone pentru sprijin emotional care îți pot fi de folos.

 (* Notă: Selecțiile aplicațiilor nu se bazează pe metode științifice)

5 Aplicații smartphone pentru sprijin emoțional – Gratuite!

What’s Up

What’s Up este o aplicație gratuită uimitoare care folosește metode cognitive de terapie comportamentală (CBT) și (ACT) pentru a te ajuta să faci față depresiei, anxietății, stresului și altor emoții ori stări negative.

Oferă un tracker de obișnuințe pozitive și negative care ajută la menținerea obiceiurilor bune. Mi-a plăcut în mod deosebit pagina „Get Grounded”, care conține peste 100 de întrebări diferite pentru a evidenția ceea ce simți, și pagina „Tipare de gândire”, care te învață cum să oprești monologurile interne negative.

(Gratuit: iOS și Android)

Mind Shift

Mind Shift este una dintre cele mai bune aplicații de sănătate emoțională concepute special pentru adolescenți și adulți tineri cu anxietate. În loc să încerce să evite sentimentele anxioase, Mind Shift subliniază importanța schimbării modului în care gândești despre anxietate. Această aplicație încurajează să ne ocupăm de viața noastră, să scoatem la suprafață emoții intense și să facem față situațiilor provocatoare.

(Gratuit: iOS și Android)

Happify

Ai nevoie de o doză de bună dispoziție? Cu programul său de pregătire psihologică aprobat de către psihologi acreditați, aplicația Happify este o cale rapidă pentru o bună dispoziție. Vei găsi diverse jocuri antrenante, sugestii de activitate, solicitări de recunoștință și multe altele pentru a-ți antrena creierul sau pentru a depăși gândurile negative. Ce bine că este gratis!

(iOS și Android)

Breathe2Relax

Uneori trebuie doar să respiri și să îți reamintești că ești bine. Breathe2Relax este făcut doar pentru asta. Creată de National Center for Telehealth and Technology, această aplicație este un instrument portabil de gestionare a stresului care îi învață pe utilizatori respirația diafragmatică. Breathe2Relax ajută la scăderea răspunsului la stres al corpului de tipul „luptă sau fugi”. Asta face ca această aplicație să fie o opțiune excelentă pentru persoanele care suferă de Sindrom Post Traumatic.  

(Gratuit: iOS și Android)

Calm

Aplicația Calm a câștigat din partea Apple premiul App iPhone pentru Anul 2017. Calm a devenit rapid considerată drept una dintre cele mai bune aplicații smartphone pentru sprijin emoțional disponibile. Aplicația oferă meditații ghidate persoanelor care se confruntă cu stres și anxietate. Dar și povești pentru un somn bun, programe de respirație și muzică relaxantă. Indiferent dacă nu ai încercat vreodată meditația sau dacă o practici în mod regulat, vei găsi programul perfect pentru tine.
Aplicația nu este în totalitate gratuită, dar ceea ce este gratuit îți poate fi de ajuns pentru început.

(IOS și Android)

Dragă Oana, acestea au fost cele 5 aplicații smartphone pentru sprijin emoțional pe care am dorit să ți le fac cunoscute ție și cititorilor tăi. Sper ca acest articol să fie de un mare folos!

Vă doresc din suflet toate cele bune!

Aceasta a fost minunata Anaphielle de la Căsuța unui melc cu un Guest Post despre aplicații geniale ce te pot ajuta din punct de vedere emoțional. Nu știam despre ele, dar le consider binevenite. La fel sper să faceți și voi, cei ce ați ajuns pe această pagină. Mulțumesc Anaphielle pentru popasul tău aici și sper să ne reîntâlnim fiecare în casa celeilalte. <3

Surse photo: pexels.com, canva.com, app store, google play store

Love it? Like it!
Pin Share

10 thoughts on “5 Aplicații smartphone pentru sprijin emoțional – Gratuite!

  1. Raluca Anghel says:

    Super interesant! Si eu folosesc aplicații dar de acestea nu am auzit. Ultima aplicatie de self-care pe care am folosit-o a fost 21 day challenge. Foarte utile recomandări, mulțumesc

    1. Daaa! Ce ma bucur ca spui de 21 day challenge. Pe asta o folosesc si eu de ceva vreme sa ma motiveze sa fac diferite lucruri. Dar sa-i multumim lui Anaphielle pentru sugestiile ei. 🙂

  2. Aplicația Calm o folosesc și eu! Sunt extrem de mulțumită de ea, de restul nu știam dar o sa mi le descarc și eu! Cred ca cu toți avem nevoie de astfel de aplicatii

    1. Asa cred si eu ca avem nevoie. Insa nici sa ne suprasaturam telefoanele cu mii de lucruri si aplicatii nu e bine. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!