Site Overlay
ultimul rezultat

Valoarea unui antrenor este dată de ultimul rezultat – Mircea Lucescu

Guest Post by Răzvan Lupitu de la 99xp.ro

Știu, pare că ați greșit blogul, doar că nu! Nu ați greșit, sunteți în continuare aici, pe spațiul virtual al Oanei. Și nu, articolul ăsta nu este despre fotbal! Am auzit afirmația din titlu într-un interviu cu nea Mircea, pe vremea când încă mă uitam la televizor și mi-a rămas întipărită în minte. “Valoarea unui antrenor este dată de ultimul rezultat!“.

Dacă înlocuim antrenor cu om, obținem un motto foarte valoros. “Valoarea unui om este dată de ultimul rezultat!”.

Mie mi-ar fi plăcut să mă fi învățat cineva lucrul ăsta mult mai devreme. Să-mi fi spus că nu mai contează nimic, nu mai contează ce am făcut ieri, ci doar ce voi face acum, pentru eu cel de mâine.

Asta înseamnă să ne acceptăm greșelile și să învățăm din ele, dar să pornim la drum cu un mindset nou. Să fim entuziaști că maine va fi o nouă zi și să ne propunem să fim mai buni. Și să dăm totul pentru a fi mai buni.

La sfârșitul zilei, oamenii ăia mișto pe care îi apreciem noi nu își propun decât să fie mai buni decât au fost cu o zi înainte. Sunt câteva lucruri care, dacă sunt respectate, aduc rezultate.

8 trucuri care te vor ajuta să fii mai bun

(1) Concurează doar cu tine însuți! Nu contează cum sunt ceilalți, ar trebui să concurezi doar cu tine. Stabilește foarte bine nivelul la care ești acum și încearcă să-ți dezvolți anumite abilităti. Nu te raporta la ceilalți și nu judeca, tot ce faci trebuie să faci pentru tine.

(2) Muncește foarte mult! Nimic nu se poate obține fără muncă. E nevoie de o disponibilitate foarte mare de efort. Consideră că fiecare lucru pe care-l faci te ajută să depășești niște limite. Cu cât faci mai multe lucruri, cu atât vei deveni mai bun.

(3) Orice lucru care merită făcut, poate fi făcut prost până înveți să-l faci bine. Asta e din cărți, recunosc. Nu mai știu unde am citit-o, dar imi place la nebunie. Planificarea în plus încurcă, mai bine începi un lucru, îl faci la nivel mediu și îl îmbunătățești pe parcurs.

(4) Ajută-i pe ceilalți. Știu că sună ciudat, dar când îi ajutăm pe ceilalți aprofundăm multe din lucrurile pe care le știm deja. Plus că dacă procedăm în felul ăsta, vom obține un plus de autoritate și respect, care ne va ajuta să lucrăm mai bine în echipă.

(5) Dobândește abilități sociale. Cum le zic americanii, soft skills. Îmbunătățește modul în care lucrezi în echipă, învăță să gestionezi situații, ascultă cu atenție sporită, începe să comunici eficient. Genul acesta de skilluri sunt de obicei mult mai valoroase decât cele tehnice… Sunt alea care se învață o dată și se pot folosi de fiecare dată.

(6) Nu refuza oportunități. Știu că atitudinea asta poate fi ușor exploatată, dar ea aduce beneficii, pe termen mediu și lung. Făcând lucruri multe și variate, vei avea posibilitatea reală de a învăța chestii noi. E mai bine “să-ți faci mâna” pe timpul altora, decât să înveți acasă, singur pe-ntuneric. Plus că situațiile reale vor fi mereu mai utile decât cele simulate.

(7) Rămâi onest și autentic. Cu riscul de a-i supăra pe ceilalți, oamenii nu ar trebui să renunțe niciodată la sinceritate. Dacă rămâi autentic și onest, vei observa că toată lumea va începe să te aprecieze la adevărata valoare și implicit vei putea stabili canale de comunicare reale cu oamenii.

(8) Îndrăznește să visezi. Oamenii care reușesc lucruri mărețe de cele mai multe ori își propun lucruri mărețe. E mai bine să îți propui multe și să te chinui să onorezi, decât să-ți propui puține și să nu faci oricum tot ce ți-ai propus.

O altfel de încheiere

Revenind acum la motto-ul modificat: “Valoarea unui om este dată de ultimul rezultat!“. Dacă înlocuim rezultat cu succes, obținem Valoarea unui om este dată de ultimul lui succes!.

Mie personal mi se pare că succesul însemnă să eșuez de 100 de ori și să continui, să perseverez și să reușesc din încercarea 101. După ce reușesc, nu contează de câte ori am eșuat… Cel mai important este însă să nu renunț înainte de a reuși.

Voi cum definiți succesul?

Îți mulțumim Răzvan pentru perlele de înțelepciune și pentru autenticitatea ta. Pe el îl puteți găsi în următoarele locuri din social media.

Facebook 99XP

Facebook Razvan Lupitu

Website 99xp.ro

Instagram

Love it? Like it!
Pin Share

14 thoughts on “Valoarea unui antrenor este dată de ultimul rezultat – Mircea Lucescu

  1. Foarte bun articolul! Dar ce-mi place! Sfaturi scurte și la obiect. Mi-ar plăcea totuși o mică dezvoltare a punctului 6. 🙈 Cum ne dăm seama care sunt “acele” oportunități?

    1. Ne bucurăm că îți place și că ți se pare util. Ar trebui sa-l lasam pe Razvan sa detalieze mai mult. ☺

    2. De exemplu, la job mi s-a propus sa fac diverse lucruri care nu tineau de fisa postului, dar care m-au ajutat sa dobandesc abilitati utile.

      Cand nu ai facut niciodata ceva si consideri ca abilitatea te ajuta, e ok sa accepti, pentru ca sigur experienta in sine te va impinge sa evoluezi.

      Acum de exemplu, nu as aprecia sa fac lucruri noi “ca sa invat”, daca eu consider ca stiu deja lucrurile alea si ar fi doar munca extra.

      1. Multumim de exemplu, Razvan! Si eu cred ca facand lucruri din afara sferei tale de activitate te poate ajuta in viata, ba chiar te poate duce la noi pasiuni si experiente educative.

        1. Exista dezvoltare pe orizontala (sa devii cel mai bun la ceea ce faci), pe verticala (sa fii promovat) si pe diagonala.

          Sa inveti noi lucruri care ti-ar permite sa faci altceva, la un moment dat. Habar n-am, efectiv sa schimbi pozitia de la job, ca sa raman in exemplul meu.

          Nu stiu daca ii mai zice cineva dezvoltare pe diagonala, dar asa am numit-o eu :))

      2. Am înțeles acum! Da, la fel fac şi eu, dar mă gândeam că poate ar mai fi ceva. Înainte refuzam tot, dar mi-am dat seama că am capacitatea de a învăța ceva nou chiar dacă la început este greu. Mulťumesc pentru exemplu şi, din nou, pentru sfaturile utile! Toate cele bune!

  2. Sau așează-te pe canapea și uită-te la un serial pe netflix. :)))))
    Glumesc!
    Foarte faine ideile și cred ca daca am aplica mai mulți dintre noi ce scrie acolo, am fi mult mai buni. 🖤

  3. Uneori poți să îți creezi tu oportunități. Țin minte că la un interviu nu am fostfoarte mulțumit de fișa postului și i-am zis șefului că aș vrea ceva mai mult. Mi-a zis că nu are ce să-mi dea mai mult pentru că nu am cunoștințe de arhitectură și proiectare. I-am răspuns zâmbind: corect, dar aveți site. mă pot ocupa de el.
    Era clar faptul că nu aveam foarte multe cunoștințe de design, dar mi s-a părut o oportunitate excelentă de a-mi dezvolta cunoștințe în acest domeniu. Nu am regretat.

    1. Ce fain ca ai fost indrazneata si ai dorit mai mult. Asa cred ca e vorba de o situatie win-win, si pentru companie, si pentru tine.

  4. Un articol exceptional! Mi-am propus sa citesc sfaturile in fiecare zi! Pana la irma despre asta e vorba, sa fim mai buni, sa fim cea mai buna versiune a noastra si sa invatam sa gresit (sa ne dam voie sa gresim).

  5. Fain articol. Susține munca, perseverența, deschiderea spre noi oportunități, încrederea în forțele proprii, etc…
    Și îmi place modificarea motto-ului. 👍👏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!