Site Overlay
împrumutul de cărți

Aplicație legată de împrumutul de cărți – păreri și sugestii

Bună! O prietenă vrea să dezvolte o aplicație legată de împrumutul de cărți, având o idee minunată din punctul meu de vedere. Astfel că o ajut dând mai departe vestea despre ce vrea ea să creeze. Însă, mai întâi are nevoie de feedback de la cititori și pasionați ai cărților din toată lumea. 

Astfel, ce părere ați avea dacă ar exista o aplicație pentru telefon care să vă permită să împrumutați cărți de la alți cititori, pe gratis? Voi, la rândul vostru, să dați împrumut sau să donați cărți pe care nu doriți să le mai păstrați. Asta nu doar în orașul vostru, ci și în alte orașe din țară, din Europa sau chiar din întreaga lume.

Ideea pe care o are ea pentru a crea o astfel de aplicație legată de împrumutul de cărți este de a nu se mai cumpără atât de multe cărți

Ci mai degrabă cât mai multe persoane să se folosească de cărțile printate deja existente. De asemenea, ea susține că prin reutilizarea cărților sau prin trecerea lor prin mai multe mâini se va ajunge la o defrișare mai scăzută. O utilizare mai mică a plasticului și a celorlalte materii care se folosesc pentru tipărirea și legarea cărților. Astfel încât să se scadă poluarea și în acest mod. 

Poate fi vorba atât de împrumut, urmând ca după ce citești o carte să o dai înapoi celui de la care ai luat-o. Sau poate fi vorba de o donație sau de un schimb pe schimb. Dai o carte pe care o dorește cineva și primești o carte pe care o vrei fără să o mai cumperi, etc. 

Metoda de a obține astfel cărți ar fi ceva de genul

Te afli în orașul tău ori călătorești în altă parte. În această aplicație legată de împrumutul de cărți este deja creată o bază de date cu cărțile pe care le are o persoană. Și pe care este dispus să le dea mai departe. Dar de asemenea, este trecută și locația persoanei respective, orașul în care se află. Iar tu, atunci când te afli în acea localitate, dai un semn cititorului care are cartea pe care o dorești tu. Și stabiliți o întâlnire pentru a o primi. Apoi, în funcție de tipul de troc pe care îl veți face, fie dai acea carte înapoi deținătorului după ce o citești. Fie îi oferi alta care să îl intereseze. Fie o primești gratis, ca donație. 

Știm că nu este o idee tocmai grozavă pentru această perioadă de pandemie, când contactul este restricționat sau minimalizat. Dar este ceva pentru viitor și de aceea prietena mea are nevoie de feedback din partea celor interesați de cărți. Pentru a analiza și vedea dacă o asemenea aplicație legată de împrumutul de cărți ar avea succes. Iar dacă aveți și idei pentru cum ar putea fi numită aplicația, sunt binevenite. 

Orice idee ați avea, constructivă să fie, o va ajuta foarte mult în studiul ei legat de dezvoltarea acestei aplicații pentru bookaholici. De aceea, va mulțumim în avans și așteptăm cât mai multe păreri în secțiunea de comentarii!

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Aplicație legată de împrumutul de cărți – păreri și sugestii

  1. Mi se pare o idee foarte faină și extrem de bună pentru protejarea mediului. De multe ori nu prea împrumut cărți, prefer să le cumpăr pentru că îmi place să mai scriu cu creionul pe ele, să subliniez anumite enunțuri. Însă cu siguranță aș putea renunța la acest obicei, mai ales că prin intermediul unei astfel de aplicații aș reuși să am acces la mult mai multe cărți (de ex., sunt cărți mai greu de găsit, cărți care nu se mai editează).

    1. Ma bucur ca esti interesata si lauzi o astfel de initiativa. Asemenea vorbe o incurajeaza mult pe prietena mea. 🙂

  2. Ideea suna foarte bine. Cel mai practic e sa dai o carte la schimb, altfel ai fi conditionat sa o citesti pana parasesti orasul respectiv…

  3. Este o idee foarte bună pentru cititori, dar mă întreb oare ce părere ar avea autorii români. Ei ar dori cât mai multe vânzări, iar schimbul de cărți nu prea i-ar avantaja. Am observat unele reacții și pe grupurile pdf și cred că acesta ar fi un aspect la care să se gândească prietena ta. Să se împrumute cărți scrise de autori străini pentru a nu risca să-i fie puse bețe în roate de către autorii români.
    Îi urez mult succes și apreciez grija pentru mediu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!