Site Overlay

Motivare pentru atunci când nu vrei să faci pic de sport

Guest Post by Iza de la #devinaesteiza

Între mine și Iza, de la #devinaesteiza, s-a înfiripat ușor ușor o prietenie faină. Deocamdată în online, dar sperăm că o vom fructifica și offline. Ne-am întâlnit inițial pe un grup de Facebook. Suntem prietene pe FB. Ne urmărim pe Insta și suntem la curent fiecare cu postările celeilalte pe blogurile personale. Despre sport, cărți, muzică sau filme.

De atunci, ne susținem pe cât se poate una pe cealaltă și încercăm să colabărăm frumos în online, cu proiectele noastre. Așa că după interviul acordat ei la începutul lunii, am revenit cu o serie de Guest Posturi. Și sper că vom mai avea împreună astfel de parteneriate.

Nu o mai lungesc.

Acum vă las să citiți savurosul ei Guest Post despre sport în carantină

Ola, frumoșilor! 

Mă numesc Izabella, mi se spune Iza și mă găsiți în social-media cu numele #devinaesteiza. Am întâlnit-o pe Oana în online și am început timid să conversăm, până să ne dam seama că ne înțelegem bine și colaborăm excelent. În urmă cu ceva timp am pus de un interviu cu ea și apoi a venit cu ideea genială să ne invităm una pe cealaltă în “casele” noastre virtuale.

Așadar, după ce am găzduit-o pe Oana cu articolul “10 cărți pe care să le citești într-o viață. Titluri care m-au impresionat pe mine”, azi merg în vizită la ea.

Fară să vă plictisesc prea mult, vreau să vă dau un boost de energie.

De când am intrat în nebunia asta de pandemie, tot aud în jurul meu “Vai, ce m-am îngrășat!“, “O să mă îngraș!“, “Mănânc tot timpul!“.

Așa și? Nu ești singurul/singura care se îndoapă, care a pierdut masă musculară, care a mai pus 1 kg, două. Însă asta nu este motiv de a te plânge.

Vrei să fiți motivați? Nu vă trebuie nimic mai mult decât două picioare! Nu vă așteptați la asta, nu?

Avem toate membrele, atât inferioare, cât și superioare, așa că, ce ne mai ține în loc?

Am zile în care nu am chef să fac absolut nimic, însă mă gândesc că încă sunt sănătoasă. Iar dacă afară nu plouă, ninge, bate vântul, nu îmi rămâne decât să merg să alerg, să merg să fac mișcare!

Așa mă motivez eu. Simplu. Mă ridic de la birou după ce am terminat treaba  sau în pauza de prânz (care este de o oră) și îmi pun echipamentul de sport. Îmi completez declarația pe propria răspundere, îmi iau căștile și am tulit-o la alergare. Nu vă gândiți că sunt mare Gabriela Szabo, însă până luna trecută după 50 de m, nu mai puteam și îmi venea să leșin acolo pe loc. Ușor-ușor, acum îmi vine să leșin acolo pe loc după ceva mai mulți metri. Azi, de exemplu, după 200 de m. Și îmi asum lucrul acesta, fiindcă înainte, cum v-am mai povestit în articolele anterioare, nu alergam DELOC! Nici la sală, pe bandă. Acolo mergeam doar inclinat. MERGEAM, nu alergam. 

Pandemia asta m-a învățat că trebuie să ne adaptăm la orice situație. Și că suntem norocoși cei care stăm acasă și încă avem un loc de muncă. Încă suntem sănătoși și tot ce ne rămâne e să stam să vedem ce alt serial mai începem.

Ce mă mai motivează?

Simplul fapt că țin la sănătatea mea. Într-adevăr, și eu sunt îngrijorată în privința kg, pentru că am reușit să slăbesc aproximativ 9 kg. Și în ultimul timp mersul la sala făcea parte din viața mea, iar corpul meu începea să prindă formele dorite. Motiv pentru care, de aceea continui să fac mișcare. Atunci când nu alerg, îmi fac rutina de acasă, încep cu stepper și apoi îmi urmez programul. Așa cum aveam în sala de fitness, așa am și acasă: zi de parte inferioară, zi de parte superioară și cardio îl fac în natură (stau pe trotuar, mai bine zis), adică alergare.

Un alt aspect pe care ți-l recomand, este să iți placă de tine și să faci pace cu tine. Să nu te simți prost niciodată că ai mâncat o ciocolată sau că ai mâncat niște cartofi prăjiți. Asumă-ți și mâine ia-o de capăt cu stilul de viață sănătos. 

Nu te gândi niciodată “dacă mă îngraș?!“, fiindcă, la un moment dat chiar te vei îngrășa dacă vei trăi în teama asta

Iar mai mult de atât, era o vorbă că sportul nu trebuie să fie ca o pedeapsă pentru corpul tău, ci trebuie văzut ca o recompensă. O recompensă pentru că mănânci ceea ce trebuie. O recompensă pentru creierul tău care are nevoie de o pauză. Răsplată pentru organismul tău pe care prin sport îl ajuți să funcționeze în timp real.

Oricând credeți că nu mai puteți și vreți să renunțați, mai trageți puțin de voi și o să vedeți cât de bine o să vă simțiți la final. 

Pe sfârșit de articol, vreau să vă sfătuiesc să aveți grijă să nu vă răniți și să aveți grijă de sănătatea voastră, atât fizică, cât și psihică.

Pe mine mă mai puteți găsi pe Facebook, Instagram sau YouTube cu același nume – Devinaesteiza.

Vă îmbrățișez de la distanță!

Love it? Like it!
Pin Share

19 thoughts on “Motivare pentru atunci când nu vrei să faci pic de sport

  1. Probabil că stă în ambiția fiecăruia dintre noi să facem ceva pentru propriul bine. Mulțumim! 🙂

 1. Ăsta e scris pentru mine. Dacă nu fac ceva, cred că voi inlocui usa de la apartament cu una dinaia de garaj, care se deschide vertical:))))

 2. Nu am fost in stare sa fac workout mai mult de trei seri. Mi-am cumparat yoga mat si vreau sa imi iau niste accesorii dar aman zilnic

  1. Yoga mat vreau și eu să-mi iau ca să fac mișcare în aer liber. Dar multe mai vreau eu să-mi iau. Deocamdată fac sport fără nici un fel de echipament special.

 3. Raluca Anghel says:

  Da…asa e. Din păcate pe langa sportul in apartament mai faceam inainte si multa miscare afara, lucru care nu mai e posibil acum. M-am ingrasat vreo 2kg dar cred ca aveam nevoie de ele. In orice caz, acum fac alegeri mai sanatoase cand vine vorba de mancare.

  1. La tine se vede bine oricum. Că ai un corp bine definit și ești înaltă. Dar bravo pentru mișcarea susținută din casă. 🙂

 4. De când este închis tot, implicit sala de sport de la mine, încerc sa merg mult pe jos, sa fac mișcare. Abia aștept să mă reîntorc la programul meu de sport. Un articol foarte util și motivant.

  1. Îți mulțumim! Iza l-a scris cu mare entuziasm și este ghidat după propria experiență. Mult curaj în continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!