Site Overlay

Brutaru Transport ofera transport comercial de animale la nivel profesional!

Exista multe alternative pentru transportul animalelor, fie maritim, pe sol sau in aer, insa de cele mai multe ori importatorii prefera sa opteze pentru transportul animal facut prin intermediul camioanelor. Cel putin in Europa, transportul cu animale vii este foarte popular folosind camioane specializate pentru a oferi transport si siguranta animalelor transportate.

Link-ul https://www.livestocktransport.ro/transport-comercial-de-animale/ ii duce pe clientii interesati direct pe pagina firmei Brutaru Transport, o firma specializata in tranportul cu animale inca din anul 1991. In prezent, firma detine 13 autotractoare si 13 semiremorci dotate corespunzator, iar soferi sunt atestati profesional si au instruirea necesara.

Regulamentele interzic transportul animalelor ranite grav sau bolnave, nou-nascute sau femelele gestante, gata sa nasca (90% din gradul gestatie). Regulile se adreseaza in special conditiilor de hidratare si hranire in timpul transportului, conformitatea vehiculului (gunoi, podea, pereti despartitori, rampe, ventilatie), temperaturi (intre 5 si 30 grade C in camion, cu toleranta +/- 5 grade C), densitati de incarcare, conditii de omologare a transportatorului sau pregatirea si abilitatile personalului, dar si o carte de parcurs. Regulamentul prezent in Europa nu stabileste nicio limitare a duratei maxime de transport, ci numai limite de timp succesive pentru calatorie:

– 29 ore pentru bovine, ovine si caprine,
– 24 ore pentru cai si porci,
– 19 ore pentru restul de animale.

Animalele trebuie descarcate, hranite, hidratate si trebuie sa beneficieze de 24 de ore de odihna inainte de a iesi la drum. In cazul transportului pe termen scurt, definit ca o calatorie mai mica de 8 ore in Uniunea Europeana, transportatorul trebuie sa se asigure, printre altele, ca animalele sunt potrivite pentru calatorie si ca nevoile lor sunt indeplinite: echipament de incarcare si descarcare destinat sa evite ranirea si suferinta, spatiul si inaltimea suficienta, monitorizarea regulata a conditiilor de bunastare a animalelor etc. In plus, la intervale regulate, transportatorul va trebui sa asigure animalelor apa si mancare, precum si sa le ofere perioade de odihna. Este de la sine inteles ca este interzisa utilizarea violentei sau a metodelor care pot speria animalele inutil.

In cazul unui transport cu durata mai lunga, mai mult de 8 ore in Uniunea Europeana, transportatorul va avea obligatia de a avea un mijloc de transport echipat cu puncte de adapare la bord, un sistem de ventilatie, un sistem de control al temperaturii si un sistem de alerta legat de cabina daca temperatura este depasita, precum si un sistem de navigatie prin satelit si inregistrarea rutelor.

Mai mult, pentru a fi exportate in afara granitelor, toate animalele trebuie sa fie insotite de certificatul lor de sanatate. Acest certificat este eliberat in termen de 48 de ore inainte de transport, in urma vizitei de inspectie obligatorie efectuate de catre un medic veterinar oficial. Printre altele, acest medic veterinar valideaza capacitatea de transport a animalelor in cauza.

Caroseria acestui tip de vehicul necesita multa planificare si poate fi foarte specifica in raport cu animalul care trebuie transportat si timpul de transport. Obiectivul final este sa respecte bunastarea animalelor in orice moment, evitand suferinta animalelor si garantand siguranta acestora.

Transportul rutier al acestor animale este reglementat in principal de legislatia europeana pentru reglementarea autorizatiilor transportatorilor si a vehiculelor acestora, precum si conditiile de transport. Reglementarile stabilesc cerinte specifice in functie de tipul de animal si de cele generice pe care le aplicam tuturor vehiculelor cu acest tip de caroserie.

Corpurile sunt construite astfel incat animalele sa poata accesa si iesi cu usurinta, fara a cadea sau a scapa. Diviziunile interioare in care sunt adapostite trebuie sa asigure o rezistenta suficienta pentru a rezista eforturilor generate de miscarea animalului si, la randul lor, trebuie sa ii permita sa fie asezat in diferite pozitii si chiar sa aiba un pat pentru odihna.

Exista tabele care colecteaza spatiul minim pe tip de animal care trebuie sa fie cheia optimizarii transportului si, prin urmare, sa aleaga vehiculul adecvat pentru numarul de capete care trebuie transportate.
De asemenea, va fi necesar ca echipamentul care alcatuieste caroseria (bare, panouri despartitoare etc.) sa poata fi manipulat cu usurinta (daca este cazul) si sa permita ca o ventilatie adecvata sa fie garantata in timpul transportului, precum si curatarea, si dezinfectarea ulterioara a acesteia. Podeaua corpului este realizata cu proprietati antiderapante si este echipata cu un sistem care reduce scurgerile de urina si excremente.

Pentru a preveni intoxicarea animalelor cu amoniac din urina si materiile fecale, va fi necesara asigurarea unei ventilatii adecvate a spatiului (debit minim de 60 m3 / h pe Kg de sarcina utila a vehiculului), cu o autonomie de 4 ore fara a depinde de motorul vehiculului. In acelasi mod, acest tip de caroserie include un sistem de iluminare pentru a facilita inspectia, incarcarea si descarcarea animalelor.

Cum nu se poate altfel, animalele au un sistem care le ofera apa instantaneu in orice moment al calatoriei (accesibil tuturor), ceea ce presupune ca pentru calatorii lungi este necesar un rezervor de apa de cel putin echivalent cu 1,5% din sarcina utila maxima a vehiculului. Acestea pot fi, in linii mari, principalele caracteristici ale vehiculelor care transporta animale, ceea ce ne face sa credem ca un corp care este conceput pentru a transporta diferite tipuri de animale are o povara inginereasca foarte importanta.

Brutaru Transport ofera cele mai bune solutii pentru transportul international de animale. Flota profesionala formata din 13 autotractoare asigura transportul in siguranta al animalelor in cel mai rapid timp posibil pentru a evita stresarea lor. Cei interesati pot afla mai multe despre serviciile oferite de Brutaru Transport.

(Acest articol nu este scris de mine)

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!