Site Overlay

Experiențe în Maroc pe care trebuie să le încerci când prinzi ocazia

Hei! Nu am mai scris de mult timp ceva aici despre călătoria în Maroc din iarna asta. Cu toate astea, pe Instagram încă postez fotografii din acea aventură. Așa că articolul de azi va fi despre cele mai faine experiențe în Maroc trăite de noi. Experiențe care trebuie încercate atunci când ocazia se ivește.

Excursia noastră în Africa a fost una specială. Una dintre cele mai deosebite călătorii pe care le-am făcut până acum împreună cu S. Așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că încă mai am atâtea de zis despre cum ne-am simțit acolo, ce am văzut, vizitat și experimentat. Într-un articol pe care îl plănuiesc pentru viitorul apropiat voi scrie aici pe blog despre unde am luat noi masa în Marrakech. Și despre localurile unde poți mânca bine și avea o priveliște minunată.

Momentan însă, află care sunt cele mai tari experiențe în Maroc ce trebuie încercate odată în viață

Uite ce ne-a impresionat pe noi și ce ai putea să faci și tu odată aflat în Marrakech sau Casablanca:

 • Să te târguiești în bazar

Având în vedere că piața Jamaa el-Fna este imensă și Medina toată este ticsită de tarabe, standuri, magazine și mărfuri, ai de unde alege. Fii atent că localnicilor le place să se târguiască cu tine. Și vei descoperi și tu că e o experiență aparte, chiar dacă la sfârșit îți vei da seama că de fapt puteai să iei ceva la preț mult mai mic.

De obicei, negustorii mai pun de la ei câte un produs-două sau îți oferă ceva cadou ca să facă târgul mai bun. Astfel încât și tu, și ei, să fiți mulțumiți. Totuși, există și locuri unde prețul este fix. Acolo nu mai ai ce trage de preț, dar oricum acesta este unul bun de obicei.

https://www.instagram.com/p/B-KKDy6J75O/
 • Să mănânci mâncare marocană și libaneză

Am fost în diferite localuri pentru a mânca și voi scrie un articol în curând despre asta. Dar chiar dacă ești în Maroc și evident că trebuie să încerci mâncarea marocană, poți la fel de bine mânca și ceva cu specific libanez.

Noi am încercat și ne-a plăcut maxim!

https://www.instagram.com/p/B-RsKquJARn/
 • Să asculți chemarea la rugăciune
https://www.instagram.com/p/B-PaGk4pvXl/

De văzut vei vedea o mulțime de moschei în Maroc. Dar nu trece pur și simplu pe lângă ele. Oprește-te și privește-le cu atenție. În plus, ascultă chemările zilnice la rugăciune. Te vei minuna! Cea mai frumoasă moschee văzută a fost cea din Casablanca, renumita moschee Hassan II.

 • Să mângâi o cămilă

Dacă nu vei dori să o călărești prin deșert, cel puțin mângăie o cămilă și fă o poză cu ea. Poți întâlni localnici cu cămile gata de plimbare și pe plajă. Noi am dat peste așa ceva în Casablanca.

 • Să vezi oceanul și să intri cu picioarele în apă

Tot în Casablanca vei da de ocean, oceanul Atlantic. Când am mers noi acolo, în luna februarie, vremea era foarte bună și soarele era destul de puternic. Însă apa era destul de rece. Și totuși, s-ar putea să nu te poți abține să nu te bagi puțin cu picioarele în apă și să umbli apoi desculț prin nisip.

 • Să ajungi în Munții Atlas

Din păcate nu am ajuns în munți și nici în deșert când am mers în Maroc. Dar se află pe lista noastră de dorințe pentru incursiunile viitoare.

Îți va trebui cel puțin o săptămână ca să poți face toate lucrurile dorite și excursiile prin deșert și în munți

https://www.instagram.com/p/B-IF3NPJhzW/

Despre riadul unde am stat noi am vorbit într-un articol rezervat doar acestui fapt. Dă click mai sus pe fraza bolduită și vei afla despre asta.

 • Să îți faci un tatuaj cu henna

Faza cu tatuajul pe care am ajuns să îl port fără voia mea a fost cea mai amuzantă și totodată agasantă. Îmi doream așa ceva, dar nu țineam musai să îmi fac unul. Și totuși, mai cu lugu-lugu, mai cu vorba dulce, o artistă în tatuajul cu henna mi-a făcut un model drăguț pe una din mâini.

Și deși voia 40 de euro/400 Dirham pe opera ei, s-a făcut doar cu 10 euro/100 Dirham, deoarece era clar vrăjeală pe față. Cu toate astea, e o experiență ce e fain de trăit, mai ales dacă preiei tu controlul.

Nu te lăsa totuși înșelat de prețul mare cerut. Negociază la sânge!

 • Să fumezi o sisha

După o zi petrecută bătând străzile Medinei din Marrakech, seara ne-am refugiat pe terasa riadului unde ne-am cazat și am pufăit o sisha. Dar poți face asta și în oraș, într-unul dintre localurile care oferă așa ceva. Nu este prima dată când am fumat narghilea. Dar a fost o experiență deosebită să fac asta chiar în Maroc.

 • Să îți torni și să bei un ceai marocan puternic de mentă

Ceremonia ceaiului nu constă doar în băutul lui, ci și în felul în care ți-l torni și îi savurezi aroma. Trebuie să încerci asta și tu!

 • Să bei un suc proaspăt de rodie de la o tarabă ad-hoc

Deși nu ți se va părea mereu prea igienic, tarabele cu sucuri din rodii de peste tot din Marrakech îți vor capta atenția. Noi am îndrăznit și am băut suc proaspăt de rodii din piață, făcut pe loc de localnici și nu am pățit nimic. Ba chiar gustul e deosebit. Chiar acum cât scriu articolul tânjesc după un pahar cu suc bun și rece de rodii sau de citrice. Prețurile sunt și ele foarte mici.

 • Să mănânci de la street food în piața mare

La fel ca în cazul sucului proaspăt, trebuie să și mănânci ceva de la tarabele marocane. Dulciuri, pâine, lipii tradiționale, mâncare proaspătă și condimentată … Ai de unde alege! Și nu îți face griji, toată lumea face asta.

Dacă știi franceză sau vrei să exersezi frazele învățate la școală, în Maroc ai ocazia. A doua limbă vorbită de localnici după arabă este franceza. Și apoi urmează engleza, spaniola, italiana și altele.

Așadar, fă conversație cu oamenii din Maroc și acordă atenție accentului

 • Să călărești pe plajă

Dacă nu vrei să călărești pe cămilă, atunci fă o plimbare pe plajă cu calul. Tot în Casablanca am avut și posibilitatea asta.

Nu știu dacă am enumerat tot ceea ce am făcut și se merită făcut odată aflat în această țară din Africa de Nord. Dar tu ești mai mult decât binevenit să completezi lista cu propriile experiențe în Maroc, lăsând un comentariu la acest articol.

Până la următorul articol, rămâi sănătos și #staiincasa!

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

6 thoughts on “Experiențe în Maroc pe care trebuie să le încerci când prinzi ocazia

  1. Haha! Eu nu am făcut o plimbare propriu zisă. Doar m-am urcat pe ea. În schimb, soțul meu a mers puțin cu ea p plajă. E o experiență destul de deosebită, dar până la urmă e ca și cum ai sta pe cal. Eu nu prea sunt de acord cu rolul de cărăuși al cămilelor și dromaderilor, însă.

  1. Și eu abia aștept să reîncep excursiile, plimbările și drumețiile. Ei bine, tatuajul cu henna a fost o experiență din Maroc. Ceva temporar. Un tatuaj adevărat aș vrea și eu. Unul micuț la ceafă sau pe umăr. Spe să îmi îndeplinesc și această dorință cândva. Chiar așa, am o idee. Ce ar fi să faci un articol pe blogul tău sau un vlog cu toatuajele pe care le ai tu? Mie mi-ar plăcea maaaaaxim! :*

    1. Cu mare plăcere! Abia aștept să văd ce pregătești. Sunt curioasă de tatuajele tale și însemnătatea lor pentru tine. :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!