Site Overlay

Îngrijirea verighetei

Există substanțe care pot afecta verigheta, pe care ar fi bine să le evităm pentru a avea pe o perioadă cât mai lungă bijuteria. Astfel, sarea și clorul se numără printre substanțele care nu fac bine unei verighete. Prin urmare trebuie luate măsuri pentru îngrijirea verighetei atunci când suntem în vacanță la mare. Sau atunci când suntem într-o piscină a cărei apă este dezinfectată cu clor.

Sarea atacă aurul, argintul și platina, ceea ce poate duce la subțierea și chiar ruperea bijuteriei. De asemenea, și piatra este atacată de sare. Aceasta fie cade, fie capătă un aspect mătuit, ceea ce ar duce la un aspect mai învechit. Îngrijirea verighetei trebuie avută în vedere și mai mult decât îngrijirea celorlalte accesorii.

Dacă, totuși, ați intrat în mare cu bijuteriile, ar trebui să le curățați bine, cu apă călduță, imediat după ce ați ieșit din apă, pentru a permite sării să acționeze mult timp asupra metalului

Pentru curățare nu trebuie să folosiți o substanță prea puternică așa încât să afectați și mai tare bijuteria. Ci una ușoară. Eventual lăsați bijuteria la înmuiat pentru aproximativ 20 de minute. Iar la uscare trebuie folosită o cârpă fină, care să nu zgârie metalul, să nu afecteze luciul acestuia.

În situația în care simțiți că verigheta Olivia s-a decolorat ușor sau și-a pierdut din luciu, puteți apela la un bijutier profesionist care poate reda strălucirea și culoarea bijuteriei. Această curățare de rutină poate fi efectuată periodic, de 2, 3 ori pe an.

Pentru ca bijutierul să curețe bijuteria și să îi dea luciu. Și în cazul în care observă vreun defect, să facă așa încât să se evite situația în care verigheta să nu mai poate fi purtată. Însă dacă bijuteria este restaurată de către bijutier, atunci aceasta este și mai sensibilă la clor. Ceea ce poate duce la pierderea verighetei.

Amoniacul este o substanță cu care se poate curăța bine accesoriul, cu condiția să nu se insiste prea mult la frecare. Să nu se mătuiască metalul și piatra, sau să intre fire de material, scame, între piatră și metal.

Prin urmare rămâne valabilă recomandarea de a nu se purta verigheta în bazinul de înot dezinfectat cu clor sau în apa de mare. Mai bine introduceți verigheta sau inelul într-o cutie specială pentru a le proteja. Dar atenție, trebuie să fie depozitate așa încât să nu se piardă sau să se zgârie pietrele între ele.

Sursa foto: Unsplash.com

(Acest articol nu este scris de mine)

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Îngrijirea verighetei

  1. Imi aduc aminte ca mama isi scotea binuteriile la mare. a fost o perioada cand mergeam in Eforie Nord si Sud. Acolo sunt si izvoare de sulf relativ aproape de mal. Verigheta i se facea verde sau neagra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!