Site Overlay
web hosting

Servicii de web hosting. Cine are nevoie de așa ceva și de ce

În cazul în care ai o afacere, ai nevoie de web hosting. Chiar și dacă ai un blog sau un site personal ai nevoie de așa ceva. Lucrul ăsta nu e un moft. O companie ce dorește să ajungă cunoscută are nevoie de o pagină web cu informații despre ceea ce oferă și cu date de contact.

În ziua de azi oamenii descoperă mai ușor noi afaceri sau servicii locale prin intermediul motoarelor de căutare. Chiar și dacă primești un pont de la cineva legat de o firmă, tot mai ușor îți va fi să cauți pe net mai multe despre ea, decât să te prezinți la sediul fizic.

Dacă nu deții o adresă web pe care să o oferi drept carte de vizită celor interesați de oferta ta, nu prea ai șanse să îți construiești o vizibilitate în mediul online. Iar dacă nu ai un site web, nu vei fi descoperit și nu vei avea clienți sau public. Adică zero bani!

Un prim pas important în construirea unei prezențe online este găsirea unui furnizor de web hosting

Acesta va fi cel care se va ocupa de stocarea fișierelor site-ului tău, livrându-le browserelor vizitatorilor tăi. Serviciile pe care le oferă o firmă de web hosting variază. Dar toate cele existente pe piață vor oferi un pachet de bază de care are nevoie orice site ce dorește găzduire.

În funcție de compania pe care o alegi vei avea parte de anumite spații de stocare, transfer de date, servicii pentru email și alte lucruri esențiale găzduirii. Până și metoda de plată poate fi destul de diferită de la furnizor la furnizor. Poți plăti prin PayPal, cu cardul sau în rate.

Trebuie să cunoști de asemenea faptul că există mai multe niveluri de web hosting disponibile. Făcând o mică cercetare vei descoperi shared hosting, VPS hosting, hosting dedicat sau hosting pentru WordPress. Fiecare dintre aceste niveluri își are propriile specificații și trăsături.

Cel mai bine este să îți faci timp ca să analizezi fiecare ofertă în parte

Shared web hosting este un tip de hosting în care furnizorul găzduiește mai multe site-uri web pe un singur server. În acest caz, multiplele site-uri împart și costurile serverului. Deci este un serviciu de găzduire destul de convenabil ca preț. Dar prezintă și anumite riscuri.

VPS web hosting este cam la fel ca shared web hosting în sensul că mai multe site-uri împart același server. Însă, un furnizor găzduiește mai puține site-uri per server decât în cazul de mai sus. În plus, fiecare site își are resursele proprii. În ceea ce privește costurile, acestea nu mai sunt atât de mici ca la shared hosting.

Hostingul dedicat este mult mai puternic decât cele două variante de mai sus. Însă, așa cum te-ai aștepta, este și mai scump. Acest tip de găzduire este recomandat site-urilor care necesită o cantitate mai mare de resurse server. Asta înseamnă că site-ul tău va beneficia de toată puterea serverului, nemaifiind necesar să-l împarta cu alte site-uri.

Hostingul pentru WordPress este potrivit celor care doresc să-și construiască un site pe platforma WordPress cu al său sistem de administrare CMS. Știi că poți avea un spațiu online al tău gratis datorită acestei platforme, la fel ca în cazul platformei Blogspot.

Totuși, dacă dorești să transformi site-ul în ceva mai profi și să ai parte de anumite beneficii, poți opta pentru transferul CMS pe un server. Adică să treci de la subdomeniu la domeniu propriu. Însă pe aceeași platformă web cu care te-ai obișnuit.

Majoritatea firmelor de găzduire oferă trăsături limitate prin pachetele lor starter

Dar extind serviciile în cazul pachetelor premium sau de lux. În acest caz cel mai bine este să știi deja ceea ce îți dorești pentru site-ul tău, astfel încât să alegi ceva potrivit.

Dacă ești la început, dar ai o afacere ce dorești să fie profitabilă ai putea să profiți de un pachet hosting VPS. Dacă, în schimb ai doar un blog personal sau un site aflat la început de drum, poate ar fi mai bine să te rezumi la un serviciu de shared web hosting.

În cazul în care îți dorești informații mai multe și mai precise și totodată un exemplu de furnizor de găzduire web, uite datele de contact ale firmei Gazduire.ro:

Telefon: 0374 / 18 78 99

Adrese mail: vanzari@gazduire.ro, suport@gazduire.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Gazduireweb.ro/

Sursa foto: gazduire.ro

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Servicii de web hosting. Cine are nevoie de așa ceva și de ce

  1. Ce bine ar fi fost daca as fi citit articolul tau acum 3 ani! Super articol, plin de informatii utile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!