Site Overlay

Tipuri de imprimare

Există mai multe tipuri de imprimare și tehnologii disponibile care ajută la promovarea cât mai potrivită a produselor și serviciilor de pe piață. Istoric vorbind, cea mai veche metodă de imprimare a fost un fel de sculptare în lemn a unei imagini.

Imprimarea s-a schimbat și evoluează permanent datorită evoluției tehnologiei

Tehnologia offset este adecvată mai mult pentru pânză și lemn, fiind potrivită cu suprafețele mai aspre. Este una dintre metodele cele mai populare de producție în masă, este foarte cunoscută. Este utilizată pentru lucrări mari și mici și este adecvată atât suprafețelor plane, chiar dacă sunt sau nu netede.

Flexografia este adecvată creării de ambalaje și etichete. Utilizează o tehnologie modernă și este potrivită pentru suprafețe neuniforme. Cerneala folosită se usucă rapid, este semilichidă și poate fi utilizată pentru suprafețe și volume foarte mari. Aceste tipuri de imprimare au viteză mare de printare și sunt adecvate atât plasticului cât și metalului.

Printul digital este utilizat pentru afișe, etichete, meniuri și scrisori; acest tip de print este o tehnică modernă ce utilizează jet cu cerneală și laser Kyocera Ecosys m2540n. Imaginile care trebuie printate sunt într-un format pdf și sunt trimise direct către imprimantă. Ceea ce economisește timp și bani, dacă nu se imprimă în cantitate mare. Este, deci, adecvat, lucrărilor reduse, pentru un singur tipar.

Formatul mare de print este adecvat pentru semnalizarea mare, a panourilor publicitate afișe și bannere mari

Se imprimă, deci, pe format mare. Acest tip de print utilizează role mari, fiind varianta cea mai potrivită pentru producerea de materiale extinse care să fie atârnate pe perete sau să stea liber.

Captura de ecran sau serigrafia este utilizată mai mult pentru printarea logourilor și desenelor de pe haine. Prin urmare cu ajutorul unui material fin se transferă imaginea pe un alt material. Dar această tehnică este utilizată și pe hârtie și metal. Doar că, pentru o comandă cu un număr redus de produse, aceasta nu este avantajoasă. Este mai potrivită pentru un număr mare de imprimări, fiind și foarte rentabilă.

Printul 3D este o tehnică adecvată tipăririi obiectelor tridimensionale, aceasta utilizând o substanță plastică specială care așează plasticul în straturi minuscule.  

Sursa foto: Unsplash.com

(Acest articol nu este scris de mine)

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!