Site Overlay
lampadare

Stiluri de lampadare. Cum poți redecora fără prea multă bătaie de cap

Acum că tot stăm în casă de o perioadă bună de timp și vom mai sta până la noi ordine, am putea la fel de bine și redecora casa. Sau măcar o parte din ea; anumite încăperi. Câteva lampadare noi ar putea înlocui cu succes clasicele lămpi sau candelabrul vechi. Gândește-te cât de bine ar putea da în compania canapelei din living un lampadar șic. Sau ce lumină perfectă ar oferi un lampadar retro colțului tău de citit sau bibliotecii.

Lampadarele reprezintă un ingredient cheie în decorul interior

Aceste elemente de iluminat oferă nu doar funcționalitate într-o locuință. De asemenea, reprezintă o declarație de stil sau de personalitate a celor care populează acea casă.

Totul, de la stilul produsului până la numărul de becuri și poziționarea acestuia într-o cameră are un impact asupra ambientului din acel loc. Așa că m-am gândit ca în acest articol să enumăr diferite stiluri de lampadare împreună cu ilustrații grăitoare ale lor. Pentru cei care doresc să redecoreze locuința fără prea multă bătaie de cap.

Există o mare varietate de lampadare din care oricine poate alege pentru a schimba stilul unei camere. În cele ce urmează poți vedea ce caracteristici au și cum arată diferitele produse de iluminat pe care le-ai putea achiziționa pentru locuința ta.

Tipuri de lampadare pentru fiecare stil și încăpere din casă

Fiecare dintre cele cinci modele de produse de mai jos poate fi găsit pe site-ul eorion.ro, magazin online de corpuri de iluminat, materiale electrice și accesorii specializate.

Lampadar Retro Plus – sub formă de torță

În acest caz, corpul de iluminat este orientat în sus, lumina fiind împrăștiată de cele trei lămpi spre tavan. La acest lampadar este minunat faptul că lumina difuzată este generală, direcționată dinspre tavan spre fiecare colțișor al încăperii.

Acest tip de lampadare vine în mai multe stiluri la rândul lui. Însă vei găsi produse de genul atât pentru un stil mai clasic, retro, cât și pentru un stil mai modern. Exemplul de față este vintage, din alamă patinată, cu abajururi ce prezintă un model elegant.

Cred că un asemenea corp de iluminat este grozav de amplasat într-o bibliotecă cu mobilier din lemn masiv, de calitate.

Lampadar Sella – un stil de lampă omniprezent, dar nu mai puțin special

Acest tip de lampadar este poate cel mai întâlnit model din locuințele noastre. Însă asta nu îl face mai puțin special. Având în vedere că există atât de multe stiluri și în ceea ce îl privește, fiecare dintre noi poate alege ceva pe gustul său.

Este un stil destul de minimalist și simplist. Este format dintr-o bază, o tijă metalică simplă și un abajur cilindric într-o nuanță ușor de asortat cu alte articole de decor. În plus, exemplul de față dispune de un braț extensibil datorită căruia poți să schimbi gradul de iluminare cu cel pe care îl dorești.

Corpul de iluminat ar da bine în camera copilului, pe hol sau chiar în living.

Lampadar Velio Czern – cu mai multe brațe

Acest tip de produs poate oferi o cantitate mai mare de lumină sau mai mică, în funcție de preferințe. Becurile din cele trei brațe pot fi aprinse în același timp pentru a ilumina masiv încăperea. Ori pot fi aprinse separat, câte unul sau două maxim pentru un grad de iluminare mai difuz. Astfel de lămpi sunt grozav de amplasat în încăperi mai mari.

Văd un asemenea lampadar în living, lângă canapea sau într-un colț al sufrageriei. Eventual lângă o mobilă de perete sau pentru televizor. Modelul este șic, elegant. Iar decorațiunile cu cristale ce completează brațele abajururilor negre transformă total ambianța.

Lampadar Nubo – un stil minimalist sculptural

O cameră banală poate fi transformată foarte ușor prin amplasarea unui astfel de lampadar modern într-un colț al ei. Sau poate chiar lângă șemineu, canapea, măsuța de cafea ori fotolii. Designul lampadarului este minimalist, însă poate fi considerat o adevărată operă de artă, datorită formei sale.

Cu toate acestea, există lampadare de tip turn în mai multe stiluri. Moderne, clasice, sculpturale sau colorate. Aceste obiecte pot atrage atenția într-o cameră simplă care nu are altceva vizual de oferit.

Lampadar Dorsale – sub formă de arc de pod

Acest stil de lampadar direcționează lumina în partea de jos. Așadar este un bun produs de iluminat pentru citit ori pentru un spațiu de lucru. Cu toate acestea, poate fi instalat cu succes și într-un dormitor, în camera de joacă a copilului sau în living.

Lampadarul este excelent de amplasat lângă un fotoliu sau lângă o sofa confortabilă. Și într-o bibliotecă sau într-un birou mai mare. Becul și abajurul sunt direcționate într-un unghi, elementele tijei fiind telescopice. Asta face ca lampadarul să poată fi reglat în funcție de dorințe și situație.

Lumina poate schimba foarte mult înfățișarea unei încăperi. De asemenea, are un impact mare asupra stării de spirit. Asta înseamnă că pentru a obține efectul unei redecorări în casa ta, poți pur și simplu amplasa strategic câteva lampadare acolo unde vrei să schimbi ceva.

Datele de contact ale societății eOrion pe care le poți utiliza pentru mai multe informații sunt:

Baia Mare, Bd. Bucuresti 108

tel: 0744 33 14 14

mail: info@eorion.ro

Ție ce stiluri de lampadare îți surâd dintre cele prezentate de mine mai sus?

Sursa foto: eorion.ro

Love it? Like it!
Pin Share

12 thoughts on “Stiluri de lampadare. Cum poți redecora fără prea multă bătaie de cap

  1. Sunt tare dragute. Doar ca eu mi-am amenajat casa de la inceput fara sa le iau in calcul si acum tanjesc dupa o lampa. Daca aduc una, totul pare dintr-o data prea incarcat

  2. Oscilez între Velio Czern şi clasicul Sella. Chiar am nevoie de un lampadar, insa tot caut unul caruia ii pot seta intensitatea luminii. Am înțeles că ar fi nişte dispozitive care pot face asta. Nu că-s fan hygge, dar ador lumina difuză (citind hygge am înțeles şi de ce).

  3. Cred ca indiferent de lampadar, exista tipuri de becuri pentru el cu care poti regla tipul de luminozitate. Si mie imi place stilul hygg, dar la citit am nevoie de o lumina mai puternica pe timp de noapte.

  4. Noi suntem innebuniti dupa obiectele de iluminat. Chiar am profitat de perioada asta si ne-am redecorat noua locuinta 😊

  5. Fetelor, lampa cred ca o poti lua de oriunde este mai ieftin: Ikea, Pepco, Kik etc. cat in privinta becurilor LED inteligente pe care sa le aplici, un magazin pe care personal il recomand este Case Smart – loc de unde mi-am luat toate produsele pentru modernizarea apartamentului nostru. Sotul meu a negociat cu acestia si chiar i-au oferit un discount. Poate aveti si voi succes. Va pupicesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!