Site Overlay
lecturile lunii martie

Lecturile lunii martie. Un nou record și cărțile favorite

Spre deosebire de alte luni, cea care tocmai a trecut a fost foarte bogată în cărți citite. Lecturile lunii martie au fost în număr de 16. Însă, hey! Nu-ți imagina că toate scrierile au fost romane monstru de peste 500 de pagini.

Am citit și ebook-uri, și în română și în engleză. Am citit și cărți de peste 500 de pagini. Dar și povestiri scurte sau volume de mai puțin de 150 de pagini. Încă un lucru de spus. Eu parcurg o carte electronică mult mai rapid decât una fizică. Așadar, acesta este un avantaj de partea mea.

Dar acum, să-ți spun și ție care au fost lecturile lunii martie. Așa cum te-am obișnuit, cărțile își au recenzia pe Booknation. Este suficient să dai click pe fiecare titlu în parte pentru a ajunge să o citești în totalitate. Să trecem la treabă!

Care au fost lecturile lunii martie în cazul meu. Am și favorite?

 1. Best British Short Stories 2017 – Nicholas Royle
 2. Oameni buni și oameni de bine – Iris Murdoch
 3. The Violets of March – Sarah Jio
 4. Killer in the rain – Raymond Chandler
 5. Secretul libertății – Napoleon Hill
 6. Rețeaua șoaptelor – Chandler Baker
 7. Frankenstein – Mary W. Shelley
 8. Talentatul domn Ripley – Patricia Highsmith
 9. His Bloody Project – Graeme Macrae Burnet
 10. Elixirul dragostei – Eric-Emmanuel Schmitt
 11. In the Tall Grass – Stephen King, Joe Hill
 12. Soția – Meg Wolitzer
 13. Shining – Stephen King
 14. Mr. Mercedes – Stephen King
 15. Ochii jupâniței – Rodica Ojog Brașoveanu
 16. Ceea ce ziua datorează nopții – Yasmina Khadra
Best British Short Stories 2017 – Nicholas Royle

Acesta este un volum de povestiri scurte ce se încadrează în genul Ficțiune. Fiecare dintre cele 20 de scrieri este independentă de celelalte și are propriul autor. Deși îmi plac prozele scurte, acestea nu m-au dat deloc pe spate.

Oameni buni și oameni de bine – Iris Murdoch

Un roman foarte bine scris, cald și emoționant. Există mai multe povești de iubire și de viață care au parte de obstacole. Dar care în final se încheie cu bine. Recomand din tot sufletul cartea scrisă de Iris Murdoch. Pe mine m-a impresionat mult. Și este una din preferatele mele dintre lecturile lunii martie.

Poți comanda cartea de la Librăria Delfin.

The Violets of March – Sarah Jio

Și aceasta este o carte frumoasă și misterioasă. Este perfectă de citit când te afli într-o stare emoțională profundă. Iar dacă nu te simți așa, vei intra cu certitudine într-o asemenea stare de îndată ce vei citi cartea. Este, de asemenea, una dintre favoritele mele și o recomand cu drag.

Killer in the rain – Raymond Chandler

În colecția aceasta, Raymond Chandler a inclus 8 dintre nuvelele sale scurte. Povestirile sunt definite de băutură din plin, pistoale puternice, crime fără prea multe indicii și un detectiv privat iubitor de femei. Dar și doritor de a face dreptate cu orice preț. Este un Philip Marlowe mai timpuriu, personaj atât de iubit de fanii scrierilor autorului.

Poți comanda cartea de la Librăria Delfin.

Secretul libertății – Napoleon Hill

Este vorba de o carte de dezvoltare personală ce merită să se afle în atenția ta. Este profundă, puternică. Oferă soluții la probleme. Și are un impact mare asupra tuturor celor ce o citesc cu atenție. Asta mai ales dacă acționează conform cu teoriile din ea. Este un monstru sacru în categoria cărților motivaționale.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

Rețeaua șoaptelor – Chandler Baker

Acesta este mai mult un roman psihologic, dar din care suspansul nu lipsește. Citindu-l îți va arăta cât de mare este puterea femeilor ce se unesc pentru a susține o cauză comună. Feminismul este la cote maxime. Există o rețea a șoaptelor și o listă secretă cu nume, de la care pornește totul. Mi-a plăcut cartea destul de mult.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

Frankenstein – Mary W. Shelley

Acest roman de inspirație gotică și romantică este un clasic. Merită a fi citit fie și doar pentru a afla o dată pentru totdeauna care este adevărata poveste din spatele miturilor. Eu am văzut care este adevărata față a lui Frankenstein. Tu știi care e?

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Talentatul domn Ripley – Patricia Highsmith

Avem aici un prim roman thriller care face parte din seria de cărți cu Tom Ripley, scrise de Patricia Highsmith. De asemenea, există și film după carte și este foarte bun și el. Însă pe lângă natura lui Ripley și nebuniile pe care le face, vei afla multe și despre Europa. Este, de asemenea, una dintre preferatele mele din lecturile lunii martie.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

His Bloody Project – Graeme Macrae Burnet

Cartea prezintă o analiză psihologică foarte fină a pornirilor ucigașe și a felului în care sănătatea psihică poate determina pe cineva să comită un asemenea act. În plus, este vorba despre un caz real.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

Elixirul dragostei – Eric-Emmanuel Schmitt

Recomand această carte ca o scurtă lectură despre dragoste și sentimente, în momente în care te simți în impas emoțional. Este bună ca alifie pentru suflet și o lectură ușoară pentru un weekend cald.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

In the Tall Grass – Stephen King, Joe Hill

Romanul scurt este fenomenal. Mie mi-a plăcut la nebunie. Te îngrozește și te obsedează. În plus este scurt și se citește ușor. Eu l-am găsit sub formă de ebook. Îl recomand iubitorilor genului horror. Și este și film apărut după el.

Soția – Meg Wolitzer

Romanul dramatic nu este doar o înșiruire de fapte și povești. Este liric, cald. Dar și extrem de mușcător și amuzant. În plus, a apărut și film după el, nominalizat la Oscar și premiat cu Globul de Aur.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.

Shining – Stephen King

Romanul horror este un clasic în literatura de groază. Și a fost iubit și urât deopotrivă de-a lungul timpului. Este una dintre preferatele mele dintre scrierile lui King. În plus, are și o continuare – Dr. Sleep. După ambele romane s-au făcut și filme destul de bune.

Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Libris, Cărturești, Cartepedia.

Mr. Mercedes – Stephen King

În această carte Stephen King creează cei mai bizari parteneri de fapte bune dintre toți eroii creați de el vreodată. Romanul acesta este plin de suspans, întâmplări tragice, psihologie și nebunie. Eroii sunt aparte iar criminalul este un ins de la care nu te-ai aștepta la așa fapte. Recomand cartea asta și pe celelalte două din serie, “Ce-am găsit al meu să fie” și “Mort la datorie”.

Poți comanda cartea de la Cărturești.

Ochii jupâniței – Rodica Ojog Brașoveanu

Magnifica Rodica Ojog-Brașoveanu scrie un roman de mister istoric. În această carte se produc crime cu duiumul, care mai de care mai sângeroase și curioase. Dar se pare că principalul rol în această ispravă îl are acum o jupâniță româncă cu ochi de vis. Turcii sunt la un pas de a se război cu valahii și moldovenii, uniți pentru România.

Ceea ce ziua datorează nopții – Yasmina Khadra

Această scriere fascinantă despre o poveste de dragoste dramatică poate fi comparată cu alte scrieri importante și cunoscute în lumea întreagă. Chiar autorul spune despre opera sa că a dorit să aducă cu volumele “Doctor Jivago” sau “Pe aripile vântului”. Mie mi-a plăcut nespus, dar m-a și întristat destul de mult.

Acestea au fost cele 16 titluri – lecturile lunii martie pentru mine.

Sunt curioasă, tu ce carte de mai sus ai citit? Sau dacă nu ai citit, ce ți-ai pune pe To read list de aici?

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Lecturile lunii martie. Un nou record și cărțile favorite

  1. Da. Și eu mă mir de numărul lor. Dar și luna asta sper să fiu pe măsura lunii trecute cu cărțile citite. Maă bucur că ai găsit ceva inspirație și aici. 🙂

 1. Oare cand voi putea folosi si eu cuvintele “luna curenta, record, citit, peste 10” intr-o propozitie despre mine?:))

  Am si eu pe lista Secretul Liberatii, dar cred ca o sa mai fur cateva din lista ta.

  1. Sper că ți se va îndeplini acest gând într-o bună zi. 😀
   Poți să furi câte vrei. Secretul libertății chiar este o carte bună de dezvoltare personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!