Site Overlay

Balsamul de păr

Balsamul de păr este utilizat după ce s-a folosit un șampon. Și a fost creat pentru a aduce beneficii firului de păr, în completarea calităților șamponului. Există balsam pentru hidratarea și fortifierea părului. Pentru strălucirea părului și pentru protecția acestuia față de razele soarelui sau împotriva deteriorării părului de la vopseaua de păr aplicată.

Pentru hrănire și regenerare, împotriva ruperii părului, în cazul în care firul de păr este subțire și se încurcă după spalare. Dar și pentru volum. Și pentru ca părul să fie pregătit în cazul în care dorim să îl supunem unor tratamente termice.

Balsamul folosește, de obicei, tot felul de uleiuri hidratante Macadamia, keratină, ceramidă și colagen. Toate acestea pentru a-și atinge scopul, pentru a răspunde nevoilor diverse și dinamice ale fiecărui tip de păr.

Există tendințe și sugestii așa încât balsamul să fie realizat în casă, pentru ca ingredientele sale să fie cât mai naturale. Astfel, se pot găsi tot felul de rețete pe internet pentru realizarea unor balsamuri cu ingredientele din frigider. Cu miere, ouă, ulei de masline, amoniac, banane, oțet, iaurt.

Balsamul de păr se aplică, de obicei, de la rădăcină până la vârfuri

Se face un usor masaj asupra scalpului și apoi se lasă să acționeze câteva minute, apoi se clătește cu apă. Există și varianta în care se aplică un balsam care se lasă să acționeze până la următoarea spălare. Mai ales când acesta este pe bază de uleiuri.

Diferența între șampon și balsam este că utilizăm samponul pentru a curăța și degresa părul. Iar echilibrul acestuia este dat de balsam. Așa că este chiar indicată utilizarea unui balsam. Unii specialiști comparând balsamul cu o crema de față pe care o administrezi după spălare și demachiere. Important este ca balsamul utilizat să fie potrivit pentru tipul de păr, pentru că altfel ar putea avea efecte nedorite.

De exemplu, dacă firul de păr este subțire și drept, daca aplicăm un balsam nepotrivit, atunci eliminăm orice fel de volum al părului. Ceea ce ne-ar putea determina să credem că nu trebuie să folosim balsam de păr, ceea ce, din contră, chiar se recomandă. Mai ales în cazul unui asemenea tip de păr(subțire și moale). Se recomandă, de asemenea, neutilizarea unor balsamuri care conțin sare.

Acestea pot favoriza uscarea excesivă a firului de păr și asocierea acestui tip de balsam cu o cădere abundentă a părului.

Sursa foto: Unsplash.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!