Site Overlay
pandantive argint

Spune-mi ce pandantive argint porți ca să-ți spun cum ești

De când mă știu mi-au plăcut mai mult bijuteriile din argint decât bijuteriile din aur. Cred că singura bijuterie din aur pe care o am este verigheta, de fapt. De asemenea, pe lângă cercei de diferite feluri și inele colorate, statement, port cel mai adesea pandantive argint. În diverse forme. Și nu știu dacă și tu faci la fel, însă eu îmi aleg accesoriile de acest tip datorită semnificațiilor pe care le au.

Dintotdeauna am fost atrasă de misticism și simboluri, culori și semnificații, stări de spirit și zodii. Așa că nu este o surpriză faptul că mereu când aleg o bijuterie nouă, vreau să văd mai întâi dacă mă identific din punct de vedere spiritual cu simbolismul său. Ori dacă acel accesoriu, în forma sa anume, îmi poate spori în vreun fel vibe-urile pozitive.

Așa am ajuns la întocmirea acestui articol. În cele ce urmează vreau să vă spun și vouă despre ce am aflat referitor la simbolurile diferitelor pandantive argint existente.

Pandantive argint și semnificații. Ce transmit anumite charmuri despre cel ce le poartă

Am ales trei pandantive cu trei motive diferite. Dar nu sunt alese la întâmplare, Se pare că acestea ar fi cele mai populare alegeri făcute de femei în ceea ce privește completarea lănțișoarelor purtate la gât. Vei afla despre simbolismul libelulii, al canarului și al pomului vieții.

Simbolismul libelulii

Unele dintre cele mai frumoase bijuterii din argint sunt împodobite cu libelule. Aceste insecte sunt deosebite și grațioase. Strălucesc și scânteiază în toate nuanțele posibile. Sunt gingașe și nu fac nici un rău. Poate de aceea sunt asociate cu feminitatea.

Din căutările mele am aflat că libelula are mai multe semnificații, însă. În cultura japoneză, libelula este considerată un simbol al veseliei și al luminii. Dar de asemenea reprezintă puterea, curajul și norocul. Pe de altă parte, în mitologia irlandeză această insectă minunată este considerată a fi aliata zânelor. Un fel de Pegas pe care străbat zânele toate ținuturile și aduc magie în viața celor ce le întâlnesc.

Simbolul canarului

Dacă alegi din mai multe pandantive argint unul cu motivul canarului, nu faci asta pur și simplu. Instinctul îți spune că te asociezi într-un fel cu această pasăre. Canarii sunt păsări vesele care reușesc să transmită voie bună peste tot în jur.

Pentru unele persoane, canarul poate reprezenta libertatea, cam ca orice pasăre care zboară. Pentru altele, poate fi un simbol desăvârșit al altruismului. De asemenea, mica pasăre poate simboliza momentul cel mai propice al dezvoltării intelectuale.

Simbolul pomului vieții

Fiecare credință, fiecare cultură și mitologie explică simbolul arborelui vieții într-un anumit mod. Însă, cam toate sursele indică un punct comun. Purtând pandantive argint cu acest motiv te poate ajuta sau aduce mai aproape de sensul vieții. Religia asociază pomul vieții cu paradisul, cu Grădina Raiului. De asemenea, anumite credințe sunt de părere că pomul acesta ar avea proprietăți de vindecare.

Darwin ar fi spus că arborele vieții este simbolul originii comune a tuturor ființelor vii. În mitologia chineză, copacul este asociat cu nemurirea. Budiștii consideră pomul drept un simbol al iluminării, al înțelepciunii.

Pomul vieții reprezintă calități precum puterea, protecția, frumusețea, bunătatea și izbăvirea. De asemenea, simbolul este utilizat pentru a-l desemna pe Creator, cel care a făcut lumea și are puterea de a regenera.

Având în vedere că eu port bijuterii din argint cu aceste motive, sunt încântată de ceea ce am aflat despre simbolismul lor. Faptul că fiecare dintre ele chiar are o anumită legătură cu persoana mea sau cu lucrurile pe care vreau să le atrag în viață mă uimește. Dar mă și încarcă cu energie pozitivă.

Tu ce pandantive argint obișnuiești să porți? Pe care dintre semnificațiile de mai sus ai fost bucuros să o descoperi?

Sursa foto: janette.ro

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Spune-mi ce pandantive argint porți ca să-ți spun cum ești

    1. Și mie îmi place simbolismul lui. Am văzut chiar și un film mai demult despre acest copac al vieții și magia lui.

  1. Articolul tau a venit cum nu se poate mai bine pentru ca eu am un pandantiv masiv libelula de foarte multi ani dar nu am stiut semnificatia lui. Acum il voi purta cu sens si cu atitudine.

    1. Ce frumos trebuie să fie. Eu am o broșă colorată cu libelulă. Și de asemenea iubesc această insectă gingașă. <3
      Sunt încântată că ți-au folosit aceste informații.

    1. Haha! De asta nu ai niciodată nimic la gât în pozele tale. Oricum, există alt fel de accesorii faine de purtat cu tot felul de motive.:*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!