Site Overlay

Aerul condiționat de tip monobloc

Decizia achiziționării unui anumit tip de aer condiționat poate să dea bătăi de cap unei persoane. De obicei se apelează la un consultant de vânzări, care, după ce stabilește nevoile fiecăruia, ne poate da soluția cea mai potrivită. Aerul condiționat depinde de fiecare tip de utilizator, anume rezidențial, comercial și industrial.

Această împărțire pe grupuri se referă la capacitatea acestora și la suprafața pe care trebuie să o răcească. Există elemente monobloc, care au un aparat interior și niște țevi prin care este eliberat condensul. Și aparate de tip split, care au o unitate exterioară și două sau mai multe unități interioare.

Aparatul de tip monobloc este proiectat pentru a fi amplasat în interiorul unei clădiri

Existând o conductă de aer care se leagă de exterior și aerul încălzit este eliberat în exterior. Sunt mai multe tipuri de astfel de aparate:

Aer condiționat portabil Platinium, care nu necesită o montare specială, dar care are o conductă de aer care trebuie dirijată spre exterior. Acest tip este avantajos pentru cei care se mută mai des și care își pot transporta acest aer condiționat cu mai mare ușurință. Fără să necesite demontare.

Aer condiționat montat pe podea, este un tip de aer condiționat monobloc care are și o instalație de pompare de căldură. Utilă mai ales în lunile mai răcoroase în care căldura nu a fost încă deschisă. Acest tip de aparat are două conducte de aer care pornesc din spatele unității și trec prin perete.

Aer condiționat montat pe perete. Este utilizat mai mult în situația unor clădiri mai vechi, atunci când nu este posibilă instalarea unei unități externe de eliminare a condensului. Aparatul se montează pe perete, iar din spatele lui pornesc două țevi prin perete. Aparatul are dezavantajul că este destul de voluminos deoarece conține și condensatorul. Acest aparat ajută și la încălzire.

Aer condiționat industrial mobil. Aceste aparate sunt mari și puternice și sunt destinate navelor și aeronavelor și proceselor industriale, pentru răcirea aerului.

Aerul condiționat pentru fereastra era frecvent utilizat în țările mediteraneene și Orientul Mijlociu. Dezavantajul acestuia este nivelul de zgomot și locul unde trebuie montat, adică chiar pe o fereastră. Normele de eficiență din ultima vreme au determinat oprirea producției de astfel de aparate de fereastră.

Sursa foto: Unsplash.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!