Site Overlay
aparat dentar

Când trebuie să porți aparat dentar. Informații pe care trebuie să le cunoști

Ideea de a purta aparat dentar înfricoșează pe toată lumea. De la cei mici până la cei mari se tem de asta mai ceva ca de scoaterea unei măsele. Dar dacă ești bine informat asupra chestiunii, teama se va îndepărta de tine. O gură sănătoasă cu dinți frumoși și drepți este un ideal. Însă chiar dacă puțină lume se naște cu o dantură bună, aceasta poate fi obținută prin intervenția stomatologului.

Dinții strâmbi sunt o problemă mare. Poate la fel de mare ca dinții cariați. Pe lângă faptul că stânjenesc persoana în cauză atunci când mănâncă, mai sunt și inestetici. În plus, problema se poate agrava în timp, ducând și la alte afecțiuni.

Perioada ideală pentru a apela la un aparat dentar este din copilărie până în adolescență

Însă, faptul că acest tratament ortodontic este adecvat doar celor de vârste mici reprezintă un mit. Și adulții pot remedia problema dinților strâmbi, dacă înțeleg că va dura mai mult.

Este recomandat așadar ca părinții să ducă copiii încă de mici la dentist pentru a le fi evaluată sănătatea dentară. Cu cât grija de dantură se ia în considerare mai repede, cu atât mai bine. Astfel pot fi prevenite probleme mai mult sau mai puțin grave referitoare la sănătatea orală.

De ce este bine să duci copiii la controale stomatologice regulate?

De îndată ce au apărut dinții permanenți la copii, este bine de vizitat un dentist pentru a evalua situația și a o ține sub control dacă există deja probleme. În cazul în care medicul își dă seama că cel mic are dinți strâmbi, copilăria este perioada cea mai potrivită pentru a se aplica măsuri corectoare. Aplicarea unui aparat dentar poate fi una dintre acestea. De fapt, este în acest caz cea mai adecvată.

Plus că, dacă nu se acordă atenție unor dinți cu probleme la o vârstă mai mică, va fi mai dificil de a face ceva în adolescență. Se știe că tinerii intrați în perioada de pubertate sunt mai dificili, le pasă mult de propria imagine și sunt mult mai emoționali. Cel mai bine pentru toată lumea e, așadar, ca dantura să fie tratată înainte de a se transforma într-o problemă majoră.

Totuși, poți purta aparat dentar și ca adult

Asociem de obicei aparatele dentare cu adolescența. Faza aceea din viața noastră în care vrem să ne adaptăm din punct de vedere social, să ne facem prieteni, să ne îndrăgostim la prima vedere … Până și filmele, videoclipurile sau cărțile întăresc această viziune. Dar adevărul este că poți purta aparat dentar pentru a-ți îndrepta defectele danturii la orice vârstă.

Doar că, în anumite perioade din viață, lucrul acesta vine mai natural și mai ușor. Nu vezi prea des adulți care să se folosească de acest tratament ortodontic. Sunt în minoritate, da, însă există.

Poți purta un astfel de aparat atâta vreme cât dinții și gingiile tale sunt destul de puternice. Asta pentru că tratamentul nu este potrivit celor ce au o sănătate dentară slabă și gingii slăbite. Aparatul dentar exercită o presiune mai mare asupra gingiilor. De aceea trebuie ca acestea să fie puternice, cu țesut flexibil.

Există nenumărate motive pentru care adulții de acum aveau nevoie de aparat dentar când erau copii, dar nu au avut parte de tratamentul de corectare a poziției dinților în momentul ideal. Important este însă că problema poate fi remediată și la vârste mai mari, dacă anumite condiții sunt îndeplinite.

Informații de asimilat despre tratamentul ortodontic

Un aparat dentar nu doar îndreaptă dinții. Este principalul său rol, însă mai are și altele pe lângă. De aceea, pacientul trebuie să meargă la prima consultație cu medicul stomatolog pentru a i se face un control amănunțit. În funcție de asta, i se va stabili un plan de tratament personalizat. Este posibil să nu ai doar dinții strâmbi. Poate ai probleme cu maxilarul. Ori poate gingiile tale sângerează des.

Aparatul dentar poate corecta și funcționalitatea mușcăturii. Medicul stomatolog va stabili și dacă mușcătura este sănătoasă. Lăsată netratată, această chestiune poate duce la probleme cu mestecatul, dureri de maxilare și chiar la probleme cu vorbitul. Așadar, du-te la dentist pentru a-ți face o verificare generală și nu doar cu gândul de a-ți pune aparat dentar din motive estetice.

Perioada medie de tratament este de aproximativ 2 ani. Însă asta depinde de problemele dentare pe care le ai și de cât de mult este de muncă pentru a-ți îndrepta dinții și corecta mușcătura. Cunosc persoane care au purtat aparat dentar mai bine de 2 ani. Dar și persoane care au avut nevoie de mai puțin timp pentru a-și corecta dantura și ajunge la rezultate frumoase.

Pe site-ul Tripnheal vei descoperi mai multe întrebări și răspunsuri cuprinzătoare despre tratamentul ortodontic. Îți recomand a vizita și pagina de Facebook a clinicii pentru a fi la curent cu tot ce e nou legat de serviciile stomatologice.

Iar dacă vrei să intri în legătură cu ei pentru a urma un plan de tratament, ai aici datele lor de contact.

VIK MED SOLUTIONS SRL

Site: ro.tripnheal.com

Telefon: 0756 660 293

Adresă email: contact@tripnheal.com

Sursa foto: ro.tripnheal.com

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Când trebuie să porți aparat dentar. Informații pe care trebuie să le cunoști

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!