Site Overlay
atracții turistice din Marrakech

Atracții turistice din Marrakech. Unde am fost noi și ce am văzut

Ți-am zis deja în articolele anterioare că am fost în luna februarie în Marrakech. Pe atunci nu se știau așa de multe despre Coronavirus și nici că ar putea ajunge atât de departe. Dar ce noroc că putem ajunge totuși acolo unde ne dorim cel puțin cu mintea. Și prin intermediul fotografiilor sau filmulețelor.

Deja am scris despre experiența în Maroc și despre cazarea din Marrakech. Astăzi însă voi scrie despre atracții turistice din Marrakech. Mai exact despre locurile în care am ajuns noi. Din lista de obiective turistice făcută înainte de a ajunge în Maroc, le-am bifat pe majoritatea dintre ele.

Atracții turistice din Marrakech. Unde am fost noi

Noi ne-am cazat în interiorul cetății, a districtului Medina din Marrakech. A fost o idee genială. Pentru că în afară de locuitul printre localnici, era și destul de aproape de multe atracții turistice din Marrakech.

Medina – Derb Fhal Zefriti 6 Souk Laksour

Medina este unul dintre districtele care formează orașul. Reprezintă inima istorică și veche a Marrakech. Este cuprinsă între zidurile cetății și aici găsești de la locuințele localnicilor, până la moschei, piețe publice și locuri de făcut cumpărături. Tot aici se găsește și piața Djemma El-Fna, celebrul bazar din Marrakech.

Medina este interiorul cetății, un labirint de case, moschei, tarabe, unde străduțele sunt foarte înguste și întortocheate. Ni s-a întâmplat să o luăm pe o asemenea stradă pentru a ne da seama că nu are ieșire. În Medina trebuie să fii foarte atent pentru că oamenii nu circulă doar la pas, ci mai ales cu biciclete, motorete și remorci trase la mână.

Le Jardin Secret/Grădina Secretă – 121 Rue Mouassine Marrakech

Grădina Secretă este un mic parc verde situat în inima Medinei. Acesta cuprinde două grădini: una exotică și una islamică. În cea de-a doua poți regăsi de asemenea încăperi cu expoziții, magazine de unde poți lua suveniruri. Dar și un restaurant și o terasă.

Biletul de intrare pentru turiști costă 60 Dirhams, adică vreo 6 Euro. Iar dacă vrei să urci și în turn pentru a vedea orașul și grădinile, te mai costă 35 Dirhams, adică 3,5 Euro.

Le Jardin Secret din Medina este o frumoasă grădină secretă, aflată în inima orașului vechi, unde poți intra pentru a scăpa câteva momente de haosul și zgomotele traiului zilnic al marocanilor.

Muzeul Marrakech – Place Ben Youssef

Acesta este unul dintre muzeele cele mai faine pe care le poți vizita în Marrakech. Deși nu ne dăm în vânt după galerii de artă, ne-am pus în cap să intrăm într-un asemenea loc în Maroc. Muzeul de artă este situat în centrul vechi al orașului, foarte aproape de unde ne-am cazat noi.

Galeria de artă se află în Palatul Dar Menebhi. Dispune de mai multe încăperi cu lucrări de artă, dar și obiecte legate de istoria Marrakechului. Tot aici există și un magazin de suvenire și o terasă unde poți bea ceva. În plus, în interior am descoperit cele mai frumoase vederi, picturi și semne de carte cu caligrafie marocană. Era acolo chiar și artistul care le personaliza în funcție de comanda fiecăruia.

Taxa de intrare în muzeu este de 50 Dirhams, cam 5 Euro.

Le Jardin Majorelle/Grădina Majorelle – Rue Yves St. Laurent

Grădina Majorelle este unul dintre locurile cele mai bune în care să mergi să te relaxezi când vrei să evadezi din orașul gălăgios. Da, vei avea de stat la o coadă lungă(dacă nu ți-ai rezervat online biletul), dar se merită.

Acest parc este situat în afara orașului vechi și cuprinde și două muzee pe care poate vrei să le vizitezi. E vorba de Muzeul Berber și Muzeul Yves St. Laurent. Totuși, pentru aceste două muzee trebuie să mai plătești ceva, în afara taxei de intrare în Le Jardin Majorelle. Noi am vizitat doar grădina.

Tot aici se găsește și Villa Oasis, o superbă vilă de artist, în cele mai încântătoare nuanțe de albastru și galben. Tot locul este exotic și plin de culoare și viață. Deși este un parc, este văzut mai degrabă ca un muzeu în aer liber. E plin de turiști și nici fotografii nu prea poți face în locurile cele mai minunate. Asta pentru că mereu va fi cineva în fața ta pentru a surprinde cel mai bun cadru pentru Instagram.

Taxa de intrare în Grădina Majorelle este de 70 Dirhams(cam 7 Euro) pentru turiști, asta deoarece prețurile diferă pentru localnici și ceilalți vizitatori.

Palatul Bahia – Avenue Imam El Ghazali

Palatul Bahia este un minunat complex de clădiri și încăperi specific marocane, cu săli de expoziții, curți spectaculoase, fântâni arteziene și grădini exotice. Asemănător altor clădiri și muzee din Marrakech, și acest palat somptuos este construit și decorat în stilul islamic și marocan.

Culorile sale, plăcile de faianță cu modele din cultura islamică, amintesc un pic și de stilul andaluzian.

Biletul de intrare la Palatul Bahia costă 70 Dirhams(cam 7 Euro) pentru turiști.

Moscheea Koutoubia – Medina Jamaa El Fna

Moscheea Koutoubia cu minaretul ei este cea mai mare și cea mai înaltă moschee din Marrakech. Este situată în Medina, în piața Jamaa El Fna și dispune și de un parc întins unde poți sta și admira zona. Sau asculta chemarea la rugăciune, la o adică.

Trebuie să ții minte ceva. În Marrakech este interzis celor care nu sunt musulmani să între în vreuna dintre moscheele sale. Cu toate acestea, te poți apropia și le poți admira în toată splendoarea lor din exterior.

Palatul El Badi – Ksibat Nhass

Acest palat este mult mai vechi decât Palatul Bahia. Dovadă o fac zidurile și curțile sale, ruinele și încăperile semi-acoperite care se află pe întinderile sale. Complexul arhitectural a fost construit de sultan pentru a sărbători o mare victorie asupra Portugaliei.

Arhitectura acestui palat ce pare să atragă berzele este tot islamică, asemănător cu celelalte clădiri cu istorie din Marrakech. Din fostul palat măreț au mai rămas în ziua de azi o esplanadă cu grădini, piscine imense și ziduri groase, în culoarea nisipului.

Taxa de intrare în acest complex este de 70 Dirhams(cam 7 Euro).

Teatrul Royal – Avenue Hassan II

Teatrul Royal este un complex arhitectural și cultural din Marrakech. Aici se țin spectacole de operă, piese de teatru și diferite reprezentații. În mod normal, când am ajuns noi acolo, nu se putea intra înăuntru.

Nu știu dacă nu este permis a se intra de obicei sau doar pentru că era în renovare. Dar noi am reușit să intrăm pe sub mână(datorită portarului/paznicului) și să vedem un pic din interiorul complexului și din exteriorul lui. Acustica din sala de operă și de concerte este minunată.

Probabil este extraordinar de mers acolo atunci când se dă un spectacol!

Piața Jamaa el-Fna – Passage Prince Moulay Rachid

Piața, întâlnită sub denumiri ușor oscilante, este poate cea mai grozavă atracție turistică din Marrakech. Locul nu numai că este o dovadă superbă a arhitecturii marocane. Dar este și unul dintre cele mai întinse centre comerciale din Marrakech.

Este piața principală din oraș, în care vei întâlni o mulțime de localnici la tarabele lor sau cu alte activități. Însă tot aici vei da și peste cei mai mulți turiști, negociind, mâncând, plimbându-se, făcând fotografii sau pur și simplu căscând gura. :))

Este locul meu preferat din Marrakech, unde m-am simțit cu adevărat în inima cetății, printre localnici, negustori, mărfuri diverse și spectacole uimitoare.

Acestea sunt câteva atracții turistice din Marrakech, cele pe care le-am bifat noi, cel puțin. Toate mi-au plăcut în egală măsură. Si e păcat chiar dacă nu ești fan al muzeelor și expozițiilor să nu vizitezi și palatele sau muzeele din oraș. Vei descoperi minunății specific marocane, care te vor face să descoperi mai bine esența orașului. În plus, mai există și o serie de parcuri publice în care poți intra și sta la umbra arborilor exotici.

Tu pe care dintre aceste atracții turistice le-ai bifat sau ai vrea să le vezi odată ajuns în Marrakech?

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

10 thoughts on “Atracții turistice din Marrakech. Unde am fost noi și ce am văzut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!