Site Overlay

Sortimente de cafea pe care le găsești pe Webcoffee.ro. Doza ta de răsfăț

Poate că în aceste zile de carantină la domiciliu singura ta doza de răsfăț o mai reprezintă cafeaua. Aceasta te face să te simți ca și cum ai fi la muncă, în pauza de prânz sau de țigară. Ori ca și cum ai fi într-o cafenea alături de prieteni, într-o zi liberă. Dar pentru că stăm în casă și ne place să savurăm în continuare cafea, cu familia, ori singuri, cel puțin să avem cele mai bune sortimente la îndemână.

Ce provizii de făină și drojdie? Hai să fim un pic mai optimiști și să ne continuăm viața ca și până acum. Gustând din cafeaua preferată zilnic, alături de un dulce și de o carte începută demult. Ori privind la un serial care ne-a prins și până acum nu aveam timp de el. Chiar și stând în casă putem să ne bucurăm de unele momente de pauză, asemănătoare celor de când ieșeam în lume.

Ritualul de răsfăț al mamei

Îmi amintesc de când eram mică și mama mă lua la prietenele ei la cafea. Sau când veneau ele pe la ea și discutau ca între fete. Cafeaua era nelipsită iar poveștile curgeau mult mai bine așa. Îmi amintesc că mama făcea cafeaua la ibric, pe aragaz sau pe plită. Și că era foarte atentă când turna în micile cești de porțelan pentru zile de sărbătoare, ca să distribuie spuma egal.

La acest ritual, pe tava pe care aducea cafeaua la masă în sufragerie, punea mereu lângă ceștile delicate și câte o floricică proaspătă. Nu știu dacă am întrebat-o vreodată pe mama de ce făcea asta, dar sigur era o obișnuință a ei. Un mod prin care voia să le facă pe prietenele ei să se simtă răsfățate. Îmi dau seama că nici în ziua de azi acest obicei nu a dispărut. Și că mama face aceeași cafea bună la ibric și când mergem noi acasă în vizită, acum că suntem adulți.

Eu am pus ochii pe câteva sortimente de cafea de pe Webcoffee.ro

Eu nu beau cafea atât de mult. Poate doar cappuccino și cafe latte și uneori cafe frappe când e cald, pe o terasă. Dar atunci când o fac, beau mai rar cafea de la espressor. În schimb, am cafea solubilă, gata măcinată și ușor de preparat.

Referitor la mama, țin minte că ea primea o mulțime de sortimente de cafea măcinată sau cafea boabe de la cunoștințe, la aniversări și cu multe alte ocazii. Așadar, dacă unii puteau zice că au un minibar acasă, mama avea un stoc pentru o minicafenea. De acolo își lua mereu sortimentul potrivit zilei și stării de spirit. Și Slavă Domnului, avea mărci și arome diverse de unde alege.

Dorind să aprovizionez această minicafenea a mamei, am căutat să văd unde aș putea găsi minunatele sortimente de cafea care mi-au aromat copilăria și mi-au lăsat amintiri atât de frumoase. Se pare că răspunsul a venit sub forma unui site – webcoffee.ro.

Este adevărat că produsele din acest magazin online se vând mai mult în cantități mari, ca pentru magazine, cafenele și restaurante. Așadar site-ul este mult mai indicat achizițiilor pentru domeniul HORECA. Dar doream să-mi amintesc de sortimentele de cafea pe care le avea și mama acasă iar aici le-am găsit spre vânzare pe majoritatea dintre ele.

Cafea Jacobs Kronung

Cine nu știe de faimoasa cafea în ambalaj verde de la Jacobs? Atâtea reclame la televizor, publicitate în reviste și produse de genul pe rafturile din orice magazin. Pentru mine acest sortiment cu Alintaroma este sinonim cu după-amiezele leneșe, în care mama își savura licoarea magică ca un răsfăț binemeritat după o dimineață încărcată.

De asemenea, pachetul verde de la Jacobs era o parte consistentă din cadourile oferite prietenelor ei, atunci când era în pană de idei. Cafeaua măcinată este perfectă pentru ibric, dar și filtru sau aparatele de espresso, moderne sau nu.

Cafea Illy Espresso

Țin minte că acest sortiment de cafea era și mai special deoarece venea într-o cutie de metal elegantă. Datorită ei mama putea face cafeaua mai simplu decât numărând lingurițele luate din pachetele de cafea din vid. În plus pentru că venea în cutie, după ce se termina, o foloseam pentru a stoca alte produse. Și câte astfel de cutii de cafea are mama prin bucătărie numai de cafea nu pline.

Sortimentul ăsta îmi placea și mie mai mult, deoarece nu era atât de tare ca celelalte. Este obținut din boabe 100% Arabica și are un gust pretențios cu note de ciocolată, caramel și miere. Cum să nu te dai pe lângă mama să-ți toarne și ție puțină energie lichidă într-o ceșcuță dacă mirosea prin toată casa bunătatea asta?

Cafea Tchibo Exclusive Intense

Un alt soi de cafea care îmi amintește de dulapul cu comori al mamei este cea de la Tchibo. Și aceasta era destul de întâlnită la noi în casă. Iar ambalajul ei elegant cu sigla aburindă mi se păreau fascinante. Sortimentul conține un mix de boabe Robusta și Arabica, ce oferă o savoare intensă cafelei. Parcă nici de zahăr sau de spumă de lapte nu era nevoie pentru a o acompania atunci când mama o servea prietenelor ei.

Aceste trei sortimente de cafea ce se regăsesc pe site-ul Webcoffee.ro îmi amintesc de copilărie și de ritualurile mamei. Dar de asemenea produsele de la Lavazza, Davidoff, Segafredo și Dallmayr îmi sunt binecunoscute. Și vestea bună e că le poți găsi pe toate, plus multe altele, pe site-ul webcoffee.ro, în cantități mici sau mari, în funcție de preferințe.

De aceea îți las datele de contact ale societății Web Coffee în cazul în care dorești mai multe informații sau vrei să faci o comandă pe site.

Web Coffee SRL

STR. NEGOIU, NR. 41, SECTOR 3, BUCUREȘTI

office@webcoffee.ro

0726 788 555 / 0729 037 973

Spune, ție ce sortimente de cafea îți aduc aminte de acasă și de tabieturile părinților tăi?

Sursa foto: webcoffee.ro

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Sortimente de cafea pe care le găsești pe Webcoffee.ro. Doza ta de răsfăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!