Puricii și căpușele reprezintă o problemă des întâlnită la câini și pisici. Nu numai că pot îmbolnăvi și deranja animalele, dar pot ajunge cu ușurință și la oameni. În aceste condiții fiecare proprietar de blănoși trebuie să efectueze o deparazitare câini. Dar înainte să se ajungă la asta, cel mai bine e ca problema să fie prevenită.
Paraziții care sug sângele câinelui tău și îl irită peste poate pot ajunge să îți infesteze și casa. Nu vrei în nici un caz să se ajungă la acest lucru. De asemenea, ți-e milă și de companionul tău și vrei să-l ajuți să fie iar bine.
Atenție și prevenție
Cea mai bună metodă prin care poți rezolva problema este prevenția. Soluțiile împotriva puricilor și căpușelor vor omorî pe loc insectele care intră în contact cu animalul tău. În acest fel el va scăpa de iritații și răni pe termen lung. Iar tu nu va mai trebui să-ți faci griji că puricii vor ajunge și în locuința ta.
Există mai multe variante de protejare a câinilor împotriva acestor insecte enervante. În primul rând, poți avea grijă să îi faci baie cățelului tău în mod regulat. Cel mai bun aliat al tău poate fi un șampon antiparazitar pentru câini și pisici. Acest tratament are un efect imediat și nu afectează în vreun fel blana sau pielea animalului. Nu este toxic și are efect doar asupra paraziților, eliminându-i.
De asemenea, încă de când îți iei câine sau primești unul, este bine să îi pui o zgardă câini antiparazitară. Un astfel de produs trebuie ales în funcție de dimensiunile câinelui. Are o acțiune biocidă care elimină puricii, țânțarii, căpușele. Dar nu conține insecticid, ci un ingredient de origine vegetală, optim în asemenea situații – geraniol. O recomandare este ca zgarda antipurici să fie înlocuită la gâtul câinelui o dată la 4 luni.
Tratament deparazitare câini
Dacă prietenul tău necuvântător a luat deja purici și are parte de zile negre, trebuie să intervii cu un tratament deparazitare câini. Poți consulta medicul veterinar în acest sens. Sau poți utiliza una dintre metodele cunoscute pentru a scăpa animalul de paraziți.
În cazul în care cățelul tău are paraziți, următoarele soluții îl vor ajuta, scăpându-l de probleme. Cu toate acestea, spre deosebire de metodele enumerate pentru prevenție, soluțiile următoare au o acțiune mai agresivă. Împotriva paraziților, nu a animalului.
Poți folosi pipete deparazitare câini. Pipetele cu soluție împotriva puricilor blochează căile respiratorii ale paraziților și le dizolvă carapacea. Apoi, insectele moarte pot fi îndepărtate din blana animalului prin spălare sau periaj. Și procesul de utilizare a pipetelor este simplu.
Trebuie doar să scoți capacul pipetei și să torni conținutul pe pielea câinelui, în secțiunea dintre umeri, unde acesta nu poate ajunge cu limba.
În plus, pe lângă pipete, poți achiziționa pentru deparazitarea câinelui tău spray antiparazitar sau pudră antiparazitară. Aceste două soluții sunt foarte la îndemână. Formează bariere de protecție împotriva paraziților, eliminându-i prin uscare. De asemenea, au avantajul de a îngriji și parfuma blana câinilor.
Și dacă blănosul tău iese mult pe afară și riscă să capete căpușe, nu îți fă griji. Există ceva eficient și pentru asta. Știi că aceste insecte sunt mai încăpățânate și poate și mai nocive. Nu scapi prea ușor de ele nici tu ca om și nici animalele tale. Dar ai putea avea la îndemână un dispozitiv de extragere a căpușelor, pentru situațiile extreme.
Acest produs face ca extragerea căpușelor să fie sigură, ușoară și fără durere provocată animalului infestat. Mai mult decât atât, dispozitivul anticăpușe poate fi folosit pentru animale, dar și pentru oameni.
Adresează-te veterinarului
Dacă vezi că blănosul tău are probleme cu paraziții de acest fel și nu știi ce să faci, mergi la veterinar. Întreabă specialistul ce ai putea face în acest caz, deoarece medicii veterinari sunt mai la curent cu ultimele soluții și tratamente împotriva puricilor și altor paraziți. El îți va recomanda ce este mai potrivit pentru câinele tău, pentru a scăpa de problemă.
Însă tratamentele și produsele enumerate în acest articol sunt de asemenea eficiente. Și, probabil, se află printre recomandările făcute de veterinar. Acum te poți întreba de unde poți face rost de acestea. Simplu!
De pe site-ul Buddies.ro, societate a cărei date de contact sunt acestea:
Piața 1 mai nr. 1-2, Cluj-Napoca
Telefon: 0364-881.882
Email: contact@buddies.ro
Tu ce alegi să faci pentru sănătatea și siguranța câinelui tău?
Sursa foto: buddies.ro