Site Overlay

Unde ne-am cazat în Marrakech. De ce să te cazezi într-un riad

Despre o primă impresie asupra Marocului și a orașului Marrakech am scris în acest articol. Astăzi îți voi spune unde ne-am cazat și de ce se merită să alegi un riad în orașul vechi în locul unui hotel în orașul nou, de exemplu.

Prin Booking am ales cel mai fain riad în care puteam ajunge în Marrakech

Bine, este și prima experiență de felul acesta, dar am fost încântați total. Am stat 5 nopți și plata a inclus și micul dejun pentru două persoane în fiecare zi de ședere. Aproximativ 130 de euro în luna februarie. Taxa de oraș(20 euro) am plătit-o la sfârșit. Și la fel și costurile de navetă aeroport-riad, serviciu oferit de riad contra-cost(30 de euro două drumuri).

Riadul, un fel de pensiune gestionată în familie la marocani, se numește Riad des remparts și este localizat în districtul Medina, în orașul vechi. Noi ne-am dorit o experiență pur marocană de aceea am și ales să ne cazăm în interiorul cetății, în zona autentică a orașului. Deși sunt destule locuri de cazare și hoteluri și în orașul nou, în afara zidurilor cetății.

De altfel, riadul este destul de apropiat de bazarul Djemaa El Fna, de Muzeul Marrakech și de Grădina Secretă. Poate ți se va părea un adevărat haos prima dată când vei ieși din riad și nu îți vei da seama încotro să o apuci. Dar luându-ți câteva repere sau folosindu-te de GPS vei ajunge cu succes la destinație. Oricare ar fi ea. Iar dacă nu, există oricând posibilitatea să chemi un taxi.

În plus, tânărul care se ocupa cam de tot la cazare, de la check-in și până la servitul micului dejun sau al prânzului(da, exista și posibilitatea asta contra-cost, ca și cum ai mânca la restaurant), a făcut-o și pe ghidul pentru noi. Ne-a dat indicații utile pentru a ajunge unde ne doream. Ne-a spus cam cât să negociem la taxi. De asemenea, ne-a spus să nu rămânem prea mult gură cască la show-urile localnicilor cu șerpi, maimuțe și dans sau cântec, dacă nu vrem să scoatem dirhami mulți din buzunar.

Fiecare cameră de la Riad des Remparts are baie proprie, dulap, prosoape și produse de toaletă

În fiecare zi se schimbă prosoapele, se adaugă noi produse pentru baie și se duce gunoiul. Iar la nevoie, poți chiar să ceri să ți se calce hainele dacă ai nevoie de un asemenea serviciu.

Riadul are până în zece camere pentru călători, amenajate în stil marocan, fiind împărțite la parter, etaj și în zona terasei. De fapt, cazarea asta nu are doar o terasă(unde apropo poți lua masa sau face o baie într-un jacuzzi imens), ci două terase. Cea de-a doua este peste prima și de pe ea ai vedere asupra cetății și împrejurimilor. Dacă te uiți atent se văd și munții. Aici te poți relaxa la soare, la umbră, poți citi, dormi, fuma o sisha. Sau asculta cel mai bine chemarea la rugăciune ce se propagă în tot orașul de la megafoanele fiecărei moschei.

Pe lângă micul dejun inclus în prețul camerei, riadul are și meniuri pentru prânz sau cină și o listă de băuturi fresh sau deserturi. Prețurile sunt bune. În plus, poți comanda fie un antreu plus felul principal cu o băutură, fie fel principal și desert până în 15 euro de persoană. Micul dejun este diversificat. În fiecare zi ni s-au oferit câteva chestii diferite față de ziua anterioară. Cafeaua și ceaiul sunt la discreție. Iar untul cu dulceața și ouăle sunt incluse în meniul continental, pe lângă bunătățile specifice Marocului.

Fiecare membru al personalul este sociabil și îți sare în ajutor dacă ai nevoie de ceva ori de o simplă informație

Deși muncesc toată ziua, oamenii aceștia pot să aibă un zâmbet pe buze sau o vorbă bună în fiecare moment. Și asta chiar îi face speciali și unici. Se vede treabă că aceste riaduri în familie sunt nu numai o afacere profitabilă. Ci și și o pasiune pentru cei implicați. Cel puțin așa ne-au creat nouă impresia.

În plus, pe lângă posibilitatea de a folosi jacuzzi-ul, poți cere și sisha cu arome pentru a te relaxa într-o seară pe terasă. Este un serviciu contracost, dar este inclus la sfârșit în totalul de ce mai ai de dat, așa că suma nu este cine știe ce mare. Asta pentru că este o experiență în sine de încercat odată ce ești în Maroc sau în altă țară araba.

De ce am ales noi un riad în Medina și nu un hotel în orașul nou?
 • Am vrut să avem o experiență autentic marocană, într-un loc cât mai specific lor, cu un decor pe măsură
 • Doream să locuim timp de 5 zile printre localnici și să socializăm cât de mult putem cu ei
 • Este mai ieftin decât un hotel și are mic dejun inclus
 • Având în vedere că este situat în interiorul cetății, unde se află cele mai faine obiective turistice și localuri cu mâncare și băutură, ne-a fost ușor să ajungem în locurile de pe lista noastră
 • Este aproape de piața publică Jamaa el-Fna, unde poți face cumpărături, negocia cu oamenii, mânca chestii specific marocane, bea un suc proaspăt, plimba cu trăsura sau viziona un spectacol cu șerpi, dans marocan, cântece și alte showuri de-a le lor

Probabil or mai fi și alte motive pentru care am ales un riad ca loc de cazare în Marrakech, și în special acest riad de famili. Dar acum cam asta îmi vine în minte iar dacă voi mai găsi și alte avantaje, voi actualiza articolul.

Acum, dacă ai citit și văzut cum arată un riad în Maroc, ai alege o astfel de cazare pentru excursiile tale în această țară arabă? Orice părere ai, idee sau întrebare, nu ezita să-mi scrii în secțiunea de comentarii.

Zi bună!

~ Oana M.

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

7 thoughts on “Unde ne-am cazat în Marrakech. De ce să te cazezi într-un riad

  1. Da, Razvan. A fost minunat. Chiar o experienta pe cinste. Merita sa vezi cum e, sa socializezi cu proprietarii, sa fii printre localnici si sa traiesti autentic pentru cat timp vizitezi Maroc. 🙂

 1. Doamne, ce fain, trebuie să fi fost grozav! M-au surprins prețurile, mă așteptam să fie mult mai scump.

  Și cred că e mult mai frumos, mai interesant să te cazezi într-un riad decât să stai la un hotel, la urma urmei e ceva autentic, ceva al lor, intri mai bine în atmosfera locului.

  1. Da, asa e Ada! Sa stii ca acolo exista si hoteluri sau moteluri, dar asta e altceva. Plus ca locul arata grozav iar personalul este super binevoitor. Poate ca asta e meseria lor, dar ne-am simtit super bine acolo. Si da, preturile au fost super bune. Merita vizitat Marocul si chiar noi ne vom intoarce in alte locuri acolo candva, cand se va putea.

 2. E bine de ştiu toate-acestea înainte. De multe ori am pățit să merg în locuri faine şi să pierd experiențe frumoase. Dacă voi merge în Marakesh, voi dori neapărat o experiență autentică.
  Dar aş vrea şi asta: “În plus, pe lângă posibilitatea de a folosi jacuzzi-ul, poți cere și sisha cu arome pentru a te relaxa într-o seară pe terasă. “

 3. Ce frumoase sunt încăperile! Cred că a fost o vacanță de vis 🙂 până acum nu am vizitat acea zona, dar în viitor o să iau în calcul. Iubesc să călătoresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!