Site Overlay

Maroc – o experiență unică pe pământ african. Marrakech – prima destinație

După călătoria în Italia despre care am scris aici, am îndrăznit și mai mult și am ajuns în Maroc. Biletele le aveam luate deja iar de cazare ne-am ocupat din Italia. Am zburat cu RyanAir și cu EasyJet și ne-am rezervat cazarea prin Booking.

În Maroc am ajuns să vizităm Marrakech și Casablanca, două dintre obiectivele noastre

Am mai fi vrut să ajungem și în Fes, Rabat și Agadir. Dar noi ne-am cazat într-un riad în Medina din Marrakech și distanța dintre acest oraș era destul de mare. Așa că singura zi petrecută în afara orașului în care ne-am cazat a fost în Casablanca.

Despre Casablanca și ce am văzut acolo, dacă se merită sau nu să ajungi acolo sau chiar să te cazezi, îți voi povesti într-un alt articol. Acesta este rezervat experienței din Marrakech.

Încă din avion, când zburam pe deasupra deșertului, munților și oceanului, am început să realizez măreția naturii și a creației Lui Dumnezeu. Uitându-mă prin hublou, parcă am avut o revelație. Emoțiile m-au copleșit iar o recunoștință caldă m-a umplut. Am început să mulțumesc în gând Domnului că m-a pus pe Pământul acesta, că m-a făcut sănătoasă și că mi-a oferit toate posibilitățile pe care le am.

Am început să mă gândesc mai mult la lumea care mă înconjoară

Nu numai din punct de vedere al călătoriilor și al fericirii care mă inundă de fiecare dată când mai bifez un loc nou. Mă gândeam că avem atâta diversitate, o natură bogată, atâtea culturi, atâtea limbi create și tot felul de lucruri de descoperit. Nici într-o viață îndelungată nu am putea să vedem și să ne minunăm de ceea ce ne-a oferit Domnul pe Pământ.

Acestea fiind zise, când am pășit prima dată pe pământ african m-am simțit ca un explorator. Ca un explorator a tot ceea ce poate oferi un ținut nou. Nu numai din punct de vedere geografic, fizic.

Cu oamenii din Maroc am împărtășit atât limbaje comune, cât și filosofii și feluri de mâncare sau vestimentații. În Marrakech, dar și în Casablanca, am dat de marocani care vorbeau foarte bine limba franceză și limba engleză. Ba chiar spaniolă și un pic de italiană. Asta pe lângă exotica lor limbă arabă.

Marrakech este diferit față de orice loc în care am mai fost până acum

Miroase și plăcut. Miroase și urât. Este zgomotos și enervant din cauza unora dintre oamenii săi. Este fierbinte și însorit ziua și răcoros noaptea. Marrakech este extrem. Este un oraș al contrastelor. Bogat și sărac în același timp. Are prețuri ridicate, dar și super mici.

Totul ține aproape în întregime de negociat și târguit ca la piață. Este, de fapt în sine, o mare piață colorată și haotică, dar unică! Marrakech este religios, dar nu prea critic. Este bogat în locuri extraordinare de văzut și în localuri grozave unde poți mânca și bea. Dar nu băuturi alcoolice, deoarece sunt interzise sau foarte scumpe și se regăsesc doar în anumite locuri.

Cu siguranță ne dorim să revenim în Maroc într-o zi pentru a explora și mai mult din cultura africană a acestei țări. Ca să facem excursii în deșert, în Munții Atlas și să vedem și alte orașe marocane.

Ce trebuie să știi? Moneda lor este dirhamul marocan(MAD). 1 euro=10, 60 dirhami marocani. Un sfat! Nu te lăsa dus de val să schimbi euro în dirhami în aeroportul de pe care pleci spre Maroc, pentru că vei fi păgubit. În Marrakech există o sumedenie de case de schimb valutar sigure și cu o conversie foarte bună.

De asemenea, acest loc e plin de pisici care umblă libere peste tot, și foarte puțini câini.

Cam acestea ar fi de zis într-un prim articol despre experiența noastră în Maroc

Vor urma în curând și alte postări despre ce este de văzut în Marrakech. Despre călătoria de o zi în Casablanca, mâncărurile marocane și regulile nescrise pe care trebuie să le respecți odată aflat acolo.

Până la noi articole, scrie-mi în secțiunea de comentarii orice te interesează, curiozități sau idei despre Maroc. De asemenea, aștept și sugestii despre cum poate fi îmbogățită experiența în această cultură din Africa, pentru călătorii viitoare.

Zi bună!

~ Oana M.

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Maroc – o experiență unică pe pământ african. Marrakech – prima destinație

 1. Am avut norocul sa ajung in Agadir. Au fost 7 zile interesante. AM iubit tajine de peste. Dar si placerea localnicilor de a invata limba noastra. APoi se invatau unii pe altii pronuntia.
  Iti recomand Agadir. Este centru universitar, dar si faleza. Ocean curat, plaja enooooooooooooooooooooooooooooooooorma.

  1. Heey! Chiar ne dorim să ajungem și în Agadir. Abia aștept să revăd Marocul. Nu am încercat tajine de pește, doar de miel și pui. Dar așa cum zici și tu localnicii sunt super de treabă și vorbăreți. Chiar aș vrea ca data viitoare să ajung acolo să pot face și plajă sau să intru în apă. Merci de pont! 🙂

  1. Daaa. Așa am auzit și eu că ar fi. M-am îmbrăcat lejer, pentru vreme caldă, dar am avut și chestii de luat pe deasupra. Am purtat des fustă lungă și rochie lungă, dar și pantaloni și blugi cu tăieturi. Nu am fost privită prea curios, deoarece era plin de turiști și toți erau îmbrăcați în fel și chip. Însă trebuie să recunosc că unele femei cam exagerau și erau îmbrăcate în pantaloni super scurți, fuste scurte, decolteuri adânci și umeri sau spate gol, haine de care eu m-am ferit și oricum nu sunt în stilul meu. În rest, nu am avut pe cap sau ceva.

 2. Oh, ce frumos e Marrakech! Miga placut extrem de mult si am de gand sa revin in Maroc, la un moment dat. Imi doresc mult sa vizitez satul albastru 😍

  1. Și nouă ne-a plăcut foarte mult. Am vrea să ne întoarcem să vizităm și alte locuri din Maroc. Poate să mergem cu cămila în deșert și să facem o excursie în munții Atlas. Cât despre Chefchaouen, orașul albastru, cred că la el te referi, am văzut și noi poze și ne dorim nespus să-l vedem odată. E ca un fel de Santorini al Marocului.

  1. Mulțumesc mult! Asta îmi place și mie mult. Plus că acum am timp să scriu despre locurile unde am fost, până la noi călătorii. ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!