Site Overlay
monumente faimoase din Roma

Monumente faimoase din Roma. Simboluri ale istoriei sale bogate

Despre Roma mai în amănunt am scris într-un articol anterior. Am dezvăluit impresia mea despre capitala Italiei și despre propria experiență din vizitarea ei. De asemenea, am scris și depre locurile văzute, simboluri ale acestui oraș antic. Însă în articolul de față aș vrea să amintesc de acele monumente faimoase din Roma, pentru care Orașul celor 7 coline este cunoscut în lumea întreagă.

Unii turiști călătoresc la Roma doar pentru a vedea cu ochii lor Colosseumul

Care este și una dintre cele 7 noi minuni ale lumii.

Sau pentru a arunca un bănuț norocos în Fontana di Trevi, poate cea mai frumoasă, dar sigur cea mai populară fântână arteziană din Europa. De asemenea, având în vedere că în această localitate din Italia se află și micul stat suveran Vatican, călătorii sunt și mai atrași de ocazia de a vizita orașul.

Cu toate acestea, pe lângă minunile arhitecturale despre care am amintit aici, mai există câteva monumente faimoase din Roma care sunt strâns legate de istoria Orașului etern. Nu se poate să nu fi auzit sau să fi citit legende despre ele. Ori să nu le fi văzut în vreo poză la un moment dat.

Monumente faimoase din Roma, cu o legendă proprie importantă

  • Bocca della Verita. Este situată în incinta bisericii Santa Maria in Cosmedin. Când am ajuns noi din întâmplare în zonă, am văzut o mulțime de turiști stând la coadă la ceva. Și apropiindu-ne am observat și de ce. Așteptau ca să-și facă poză cu celebrul monument care ar fi servit pe timpuri drept detector de minciuni. Noi nu am stat la coadă și nici nu am făcut poză cu Gura Adevărului, dar i-am făcut o poză printre gratii. 😛
  • Columna lui Traian. Reprezintă un monument antic care cinstește victoria împăratului Traian în Dacia. Se află în Forul lui Traian, lângă Forumul Roman.
  • Statuia Lupa Capitolina. Originalul acestei statui a lupoaicei cu gemenii Romulus și Remus se află expusă în Muzeul Nuovo din Palazzo dei Conservatori, în Roma. Însă replica la fel de cunoscută și care poate fi admirată în voie în aer liber se află în Piazza Del Campidoglio. Conform tradiției și legendei, cei doi copii ar fi întemeiat Roma. Și la noi în țară se găsesc astfel de copii ale celebrei statui, în mai multe orașe.
  • Columna lui Marcus Aurelius. Această coloană este localizată în Piazza Colonna. Este asemenea Columnei lui Traian atât ca formă, cât și ca scop: cel de a sărbători victoria. Însă de data asta este dedicată împăratului roman Marcus Aurelius.

Arcul lui Titus. Este cel mai “bătrân” dintre cele două arcuri de triumf aflate în cadrul Forumului Roman.

Acest arc de triumf a fost construit ca monument simbol pentru a comemora războiul purtat de Titus în Galilea
  • Arcul lui Constantin. Și acest arc de triumf este foarte vechi și are o istorie bogată. Se află localizat între Colosseum și dealul Palatin, lângă Forul Roman. Printre toate acele monumente faimoase din Roma, arcul este o adevărată bijuterie artistică. A fost construit pentru a onora victoria împăratului Constantin cel Mare asupra lui Maxentius. Însă în tot ansamblul său se pot vedea și realizări militare ale altor împărați precum Traian, Marcus Aurelius și Hadrian.

Tu care dintre aceste monumente faimoase din Roma ai văzut? Știi despre ceea ce simbolizează și legendele din spatele construirii lor?

Sursa foto: galerie personală

Zi bună!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Monumente faimoase din Roma. Simboluri ale istoriei sale bogate

    1. Mulțumesc frumos! Sper că este de folos și poate fi un mic ghid pentru cei care doresc să nu rateze unele dintre cele mai faimoase monumente din Roma. 🙂

    1. Ce faaaain! Și eu aș reveni în Roma dacă aș avea ocazia. Să bifez și restul de obiective pe care nu le-am bifat pe lista de văzute. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!