Site Overlay

Destinație aflată pe wishlistul de vacanță – Lisabona

Cine m-ar auzi iar că vorbesc de vacanță, probabil și-ar da ochii peste cap. Nici bine nu a trecut o lună de când am fost într-un concediu prelungit și deja gândul îmi stă la următoarea destinație. Ar putea fi chiar Lisabona. Noroc de prieteni și de invitațiile pe care le fac.

Adică este mult mai simplu să organizezi o vacanță știind că ai deja cazarea asigurată. Și un ghid personal care să îți stea la dispoziție și să îți prezinte minunățiile locului aproape ca un localnic.

Am început să iau în considerare o mică perioadă de vizitat Lisabona prin luna mai

Nu vreau să fie nici de Paști și nici de 1 Mai, deoarece vreau să fructific aceste zile alături de S. Prietena mea din Portugalia m-a invitat în Lisabona de mai multe ori. Ea a fost la noi în Franța în vizită iar acum așteaptă să facă și ea pe gazda bună.

Iar eu abia aștept să îi îndeplinesc dorința. Și bineînțeles, să o revăd! Deja mi-a spus că a stabilit ce vom face, pe unde vom merge și unde vom mânca bine. Mi-a pregătit și program de dans, de plajă și de relaxare. Nimic nu poate fi mai grozav decât să faci lucrurile care îți plac alături de prietena ta cea mai bună.

Pentru că sunt total entuziasmată, am început să mă uit după oferte la bilete de avion

Se știe că cine vrea să ia bilete ieftine, o ia din timp. În plus contează și foarte mult cine te ajută în sensul ăsta. Tot căutând pe net date disponibile de zbor, ore convenabile de decolat și aterizat și companii aeriene cu bilete pe bugetul meu, am dat de site-ul agenției de voiaj BJR Vacanțe.

De fapt, site-ul este mult mai complex decât am lăsat să se creadă. Nu se ocupă doar de căutarea de bilete de avion la prețuri accesibile. Ci și de vacanțe complete, cazări, ba chiar și croaziere. În plus, formularul de completat de pe site și filtrele aferente îți fac sarcina mai ușoară. Astfel că poți alege chiar și compania cu care vrei să zbori în funcție de aeroportul de pe care pleci.

Las aici și datele de contact ale agenției de travel BJR Vacanțe, pentru cazul în care dorești să îi contactezi pentru a-ți organiza următorul concediu:

B-dul Revolutiei 66B 310025, Arad, Romania

contact@bjr-vacante.ro

Tel: 0257-284.010

Ce vreau să văd și să încerc neapărat în Lisabona

Tot vorbind despre această destinație de pe wishlistul de vacanță, am uitat să îți spun că am fost deja în Portugalia. Doar că în Porto. Călătoria a fost documentată în mai multe postări tot pe acest blog. Fă o simplă căutare după Porto și vei găsi toate articolele.

Așadar, având în vedere că am mai fost în Portugalia, știu în mare la ce să mă aștept. O vreme bună, dar o climă umedă mai mereu. Mâncare deosebită și dulciuri specifice cu multă vanilie . Vin dulceag ușor caramelizat. Clădiri vechi și frumoase, împodobite cu azulejos în culori și modele superbe.

Și totuși am în cap câteva locuri pe care vreau neapărat să le văd. Sper ca prietena mea să le aibă deja pe listă. Nu îmi fac griji cu asta totuși.

Sunt sigură de asemenea că voi vedea și lucruri pe care nu orice turist are ocazia să le vadă
 • Turnul Vasco da Gama
 • Castelul Sao Jorge
 • Muzeul Gulbenkian
 • Mănăstirea Jeronimo
 • Palatul Ajuda
 • Turnul Belem
 • Cartierul Baixa
 • Praca Do Comercio
 • Cartierul Bairro Alto
 • Cartierul Belem
 • Muzeul Plăcilor de Ceramică
 • Catedrala Se
 • Statuia Cristo Rei

Și dacă nu voi putea bifa vreuna dintre aceste locuri, cel puțin nu vreau să ratez cofetăria Pasteis de Belem. Am înțeles că acolo se fac cele mai bune pasteis de nata din toată Portugalia. Ar fi o experiență în sine, ceva de neratat odată ajunsă în Lisabona.

Acestea fiind zise, abia aștept să pun tot cap la cap. Să iau biletele și să o anunț pe prietena mea de data exactă la care se va trezi cu mine pe cap. Dar totuși, dacă tu ai fost în Lisabona, spune-mi și mie care sunt cele mai faine lucruri de făcut acolo. Îmi poți da idei pentru vizitat. Denumiri de localuri unde mâncarea e bună la gust și la preț. Sau orice îți trece prin cap că e original și legat de această destinație din Portugalia. Secțiunea de comentarii te așteaptă!

Sursa foto: BJR Vacanțe

Love it? Like it!
Pin Share

6 thoughts on “Destinație aflată pe wishlistul de vacanță – Lisabona

 1. Raluca Anghel says:

  Si eu imi doresc sa ajung in lisabona, sper sa se întâmple curand. Multumesc pentru recomandare, sigur voi incerca si eu bjr vacante pentru planificarea următoarei destinatii.

 2. Lisabona este și pe lista mea de destinații.
  Abia aștept să vizitez tot ce se poate vizita. Mă interesează în mod special muzeele ❤ am o mare pasiune pentru ele.

  1. Ce frumos ca o ai și tu în vedere. Și eu abia aștept să descopăr orașul și să mă bucur de vreme și companie bună! 🙂

  1. Da, chiar sunt norocoasă că am prieteni în mai multe părți din lume. Sau mai degrabă avem, ca și cuplu. Ei vin la noi și noi mergem la ei. Schimb de experiență! 😛
   Mie mi-a plăcut pasteis de nata dacă la asta te referi. Și cred că despre ea e vorba. Am mâncat prima dată când am mers în Porto, apoi am mai găsit și în alte părți. E buna la gust. E ca un cremșnit cu budincă de vanilie, un pic de zahăr ars și foietaj. Am înțeles că sunt locuri în România unde ar fi așa ceva. Cel puțin de București am auzit sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!