Site Overlay
roma

Cum a fost în Roma și ce am văzut în 3 zile

Anul acesta a început super bine în materie de călătorii. Am fost cu S. în Italia, în Maroc și în Anglia. În Italia am văzut Roma și Vatican. Marocul ne-a surprins cu Marrakech și Casablanca. Iar în Anglia am văzut Londra, dar și Birmingham și Manchester. Se pare că până la urmă pașaportul făcut în urmă cu 3 ani mi-a fost de folos în sfârșit.

Nu pot decât să fiu recunoscătoare și să apreciez enorm că am un suflet pereche care adoră la fel ca mine călătoriile. Dacă ar fi după mine aș umbla mereu pe drumuri. Să văd cât mai mult, să absorb în mine toată lumea asta. Nu știu ce ne va rezerva viitorul. Însă călătoriile vor rămâne mereu una dintre plăcerile noastre. Și unul dintre lucrurile pentru care am renunța la aproape orice altceva.

În articol îți voi spune cum mi s-a părut în Roma și ce am văzut în cele 3 zile cât am stat acolo

Prima dată când am văzut Italia a fost în vara lui 2019. Și ne-am întâlnit cu patria pastelor la graniță cu sudul Franței. Atunci am vizitat într-o zi însorită localitatea Ventimiglia, un oraș de pe coasta Mării Mediterane. Țin minte că eram atât de nerăbdătoare să ajung în Italia, având în vedere că exista tren direct din Cannes, încât am stat acolo până noaptea târziu. Și de asta cu greu am mai găsit ceva de luat înapoi spre Franța.

Așa că îndrăgostindu-ne de Italia, de limba ei senzuală și de felul de a fi al oamenilor, am căutat bilete spre Roma pentru sfârșitul anului. Biletele de avion le-am luat de la EasyJet din timp. Cazarea am găsit-o pe Booking. Și deși nu a fost grozavă, era situată destul de aproape de centrul istoric al Romei.

În fiecare dintre cele 3 zile petrecute în capitala Italiei am mers doar pe jos, dintr-un loc într-altul

Am făcut peste 15.000 de pași zilnic, la final având picioarele dureroase și umflate. Însă a meritat fiecare pas. Ne-a plăcut aproape totul în Roma. De la mâncarea gustoasă și aromată, la prețurile mici la cafea și gelato, și până la atracțiile turistice pe care le-am bifat pe rând.

Însă a existat un mare NU-NU! Am descoperit că unul dintre cele mai mari și importante orașe din Italia este super murdar și neîngrijit. Am întâlnit gunoaie peste tot, străzi urât mirositoare, puține coșuri de gunoi și apă menajeră aruncată direct în stradă. Asta ne-a impresionat în mod negativ și a fost cam singura chestie care a stricat oarecum atmosfera.

Uite ce obiective am bifat noi în excursia făcută în Roma

  • Colosseum. Pentru a intra la el am luat un bilet(16 euro) care permitea accesul și la dealul Palatin și Forumul Roman. Din păcate noi am reușit să vizităm doar Colosseumul, dorind să lăsăm pe a doua zi celelalte lucruri de văzut. Asta era posibil deoarece odată luat biletul era valabil timp de 24 de ore de la prima utilizare. Cu toate acestea, am observat Forumul Roman și dealul Palatin de la distanță. Nu am fost neapărat dezamăgiți că nu am mai ajuns acolo. A doua zi ploua și am decis să facem altceva în schimb.
  • Fontana di Trevi. Este situată în Piazza di Trevi, în cartierul Quirinale. Prima dată am ajuns la ea noaptea mai mult din întâmplare. Dar am revenit și a doua zi, pe lumină. Priveliștea a fost superbă în ambele dăți și numărul de turiști la fel de mare. Ba chiar am reușit să mă strecor jos lângă fântână și să arunc un bănuț peste umăr punându-mi o dorință.

Treptele Spaniole și Piazza di Spagna. Se pare că Treptele Spaniole au fost construite în trecut pentru a se ajunge din Piazza di Spagna(jos) la Biserica Trinità dei Monti(sus). Priveliștea asupra orașului este minunată atât de sus, din balconul din Piazza Trinità dei Monti, cât și de jos, din Piazza di Spagna.

Când e cald, această piață frumoasă se umple de terase și de lume

Iar treptele sunt împodobite cu ornamente din flori.

  • Pantheon. Este un fost templu închinat zeilor, folosind în prezent drept biserică catolică. Este situat în Piazza della Rotonda și este faimos pentru domul său impresionant și pentru pilonii frontali ce susțin clădirea.
  • Il Tempio di Adriano. Acesta se află în Piazza di Pietra, în vecinătatea Panteonului. Este un templu dedicat împăratului Hadrian iar columnele sale sunt la fel de impresionante ca și cele de la Panteon.
  • Capitoliu. Este una dintre cele 7 coline ale Romei antice. Se află localizat în Piazza di Campidoglio. Tot acolo se află și statuia lui Marcus Aurelius. Piața Capitoliului este înconjurată de 3 palate, Palatul Nou, Palatul Senatorial și Palatul Conservatorilor.

În prezent locația are mai mult un istoric administrativ

  • Piazza Navona. În această piață se regăsesc Fontana dei Quattro Fiumi și Obeliscul, Fontana del Nettuno și bisericile Sant’Agnese in Agone și Nostra Signora del Sacro Cuore.
  • Piazza Venezia. Este cea mai centrală piață din Roma și împrumută numele de la Palazzo Venezia.

Se intersectează cu cele mai mari străzi din capitala Italiei și de aici poți ajunge practic oriunde vrei în oraș

  • Piazza del Popolo. Este una dintre cele mai celebre piețe din Roma. În acest loc minunat se regăsesc Obeliscul Egiptean al lui Ramesses II, Fontana di Nettuno, Fontana della dea di Roma, bisericile Santa Maria dei Miracoli, Santa Maria in Montesano și Basilica di Santa Maria del Popolo. În zonă se află și parcul Villa Borghese, al treilea cel mai mare parc public din capitala Italiei.
  • Castelul Sant’Angelo. Este un fost mausoleu destinat împăratului Hadrian. A fost folosit pe rând drept reședință pentru papi, închisoare, acum fiind un cunoscut muzeu național. Ca locație este foarte aproape de statul Vatican și de râul Tibru.

Cam acestea au fost în mare locurile vizitate în excursia noastră la Roma. Am ajuns într-una din zile și la Vatican, micul stat suveran localizat în Roma. Însă despre acesta voi povesti mai multe într-un articol viitor. Până atunci stay tuned și abonează-te la blog pentru a citi primul viitoarele articole despre excursiile noastre. De asemenea, poți arunca un ochi pe Instagram la mine pentru fotografii mai multe.

Sursa foto: galerie personală

Zi bună!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!