Dacă în lunile decembrie și noiembrie am citit sub 10 cărți, în luna februarie cred că mi-am depășit propriul record. Am reușit să lecturez 11 cărți deosebite și din genuri aparte.
Am citit despre lumea manipulatoare a publicității, câteva thrillere superbe, două cărți în engleză, un autor român. Dar și una dintre cele mai cunoscute cărți de dezvoltare personală din toată lumea.
Favorita mea în luna februarie a fost cartea “Fata cu cercel de perlă”, pe care am găsit-o într-un anticariat în Elveția. Îmi doream demult să văd cum e varianta scrisă, asta după ce am vizionat filmul cu mulți ani în urmă.
Ce titluri am bifat în luna februarie
Ca de obicei, las aici lista completă. Iar mai departe voi face un mic rezumat pentru fiecare carte în parte. Dar totuși, dacă vrei să citești recenzia completă, o vei găsi pe Booknation. Dând click pe titlul care te interesează.
- 13,99 lei – Frederic Beigbeder
- Într-o pădure întunecată – Ruth Ware
- Jocul minciunii – Ruth Ware
- Litera stacojie – Nathaniel Hawthorne
- Luni de fiere – Pascal Bruckner
- Fata cu cercel de perla – Tracy Chevalier
- Dans grotesc – Aldous Huxley
- This is where I leave you – Jonathan Tropper
- Ioana – Anton Holban
- De la idee la bani – Napoleon Hill
- Soția dintre noi – Greer Hendricks și Sarah Pekkanen
13,99 lei – Frederic Beigbeder
Romanul este jumătate ficțiune, jumătate realitate. Frédéric Beigbeder făce pe jurnalistul de investigație. Dar și pe filosoful în ceea ce privește lumea complexă a publicității. Mi-a plăcut oarecum cartea pentru că are și părți amuzante. Dar se ajunge într-un punct în care devine de domeniul fantasticului, ceea ce nu mă încântă prea tare.
Poți comanda cartea de pe site-ul Libris.
Într-o pădure întunecată – Ruth Ware
Cartea lui Ruth Ware face parte din genul Crime și se învârte în jurul unor minciuni care ajung să ruineze vieți. Mi-a plăcut. Însă probabil am sperat să ma țină mai mult în suspans. Să fie mai misterioasă. Și poate să aibă elemente horror care să bage mai mult frica în mine.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.
Jocul minciunii – Ruth Ware
Acesta este cel de-al doilea roman citit de la Ruth Ware. Este de suspans și destul de bun. Complex și cu două planuri narative, trecut și prezent. Te ține în priză, conectat la ceea ce se întâmplă în carte. Mi-a plăcut mai mult decât “Într-o pădure întunecată“.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.
Litera stacojie – Nathaniel Hawthorne
Cartea aceasta este atât o poveste tragică de iubire, cât și o reflecție asupra felului în care judecă și condamnă societatea pe cei care comit păcate. Mai întâi am văzut filmul cu ceva ani în urmă, dar țin minte că m-a impresionat și am dorit neapărat să citesc cartea. Există destul de multă nedreptate în ea și probabil o vei resimți acut, dar cartea este un clasic ce merită a fi parcurs.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.
Luni de fiere – Pascal Bruckner
Dorind să citesc ceva cu subiect erotic, am ales cartea aceasta. Dar mare mi-a fost suprinderea când mi-am dat seama că mai mult mă plictisește și scârbește povestea decât să mă atragă. Unii o consideră o capodoperă. Eu nu. Cred că în acest caz gusturile chiar nu se discută.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.
Fata cu cercel de perlă – Tracy Chevalier – favorita din luna februarie
Preferata mea pe luna februarie, această carte mi-a plăcut în mod deosebit. O aveam de mult timp pe lista de citit, dar nu o aveam în posesie. Așa că atunci când am pus mâna pe ea, am început să o citesc pe nerăsuflate. Cred că i-am dat 5 stele pe Goodreads, dar pe mine m-a impresionat nespus. Am avut eu micile mele neînțelegeri cu personajul principal al cărții, dar apoi i-am iertat comportamentul, punându-l pe seama iubirii și pasiunii.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.
Dans grotesc – Aldous Huxley
Comicul cărții constă în comicul de situație în care se află personajele. Stilul scrierii trece de la absurd la liric și viceversa. Personajele își schimbă identitățile și dorințele la fel de des ca șosetele. Dar cu toate acestea, pe mine cartea m-a plictisit și cu greu am reușit să o finalizez.
This is where I leave you – Jonathan Tropper
Aceasta este o altă carte ce m-a încântat nespus de mult în luna februarie. Este una dintre cele citite în engleză și asta i-a sporit farmecul, deoarece limbajul este cel mai potrivit. După lectură am aflat că este și un film adaptat după carte. Este vorba de “O săptămână nebună”(în română) apărut în anul 2014.
Ioana – Anton Holban
“Ioana” este un roman de dragoste scris de Anton Holban și având un caracter biografic deoarece este inspirat chiar din viața scriitorului român. Asta este cartea de la un autor român pe care am citit-o în luna februarie. Nu mi-a plăcut atât de mult pe cât mă așteptam. A fost relativ seacă pentru mine.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Cărturești, Librăria Delfin.
De la idee la bani – Napoleon Hill
Nu sunt genul care să citească cărți de dezvoltare personală. Și totuși le admit rostul atunci când chiar sunt de folos celor care le citesc și le urmează ideile. La fel ca și în acest caz. Cartea mi-a fost recomandată de fratele meu, care mi-a zis de asemenea că nu este o lectură tipică. Și că va trebui să o recitesc ca să mă ajute în vreun fel.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.
Soția dintre noi – Greer Hendricks și Sarah Pekkanen
Romanul acesta este unul dintre cele 3 thrillere citite în februarie. Și cel mai bun dintre toate, după mine. A fost o lectură șoc, surprinzătoare, cu o poveste greu de deslușit din prima. Este prima carte citită de la cele două autoare, dar clar nu va rămâne singura.
Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin.
Acestea au fost cărțile din luna februarie pe care le-am citit mai greu sau mai ușor. Și care mi-au plăcut mai mult sau mai puțin. Ai văzut care au fost preferatele mele. Dar și cele mai puțin iubite, pe care îmi doresc să nu fi pus mâna deloc.
Care au fost lecturile tale în ultima lună de iarnă? Există titluri care să se regăsească și pe lista mea?
Zi bună și lecturi plăcute!
~ Oana M.