Site Overlay
lecturile mele

Care au fost lecturile mele în luna ianuarie

Dacă în luna decembrie am citit 7 cărți, în luna ianuarie lecturile mele au fost în număr de 8. Destul de mulțumitor, aș putea zice. Și de data asta am avut preferate și mai puțin preferate. Vei vedea despre ce e vorba citind mai departe.

Recenzia completă a fiecărei cărți este postată pe Booknation. O poți afla simplu, dând click pe titlul ei.

În număr de 8, lecturile mele pe ianuarie sunt acestea

  1. Cu sânge rece – Truman Capote
  2. Viața lui G. – Mihai & Gabriel Vacariu
  3. Moartea vine ca un sfârșit – Agatha Christie
  4. Călătoria spre Soare-Răsare – Hermann Hesse
  5. Domnișoara Brodie în floarea vârstei – Muriel Spark
  6. Exorcizat – Radu Găvan
  7. Tu – Caroline Kepnes
  8. Corpuri ascunse – Caroline Kepnes

Cu sânge rece – Truman Capote

Scriitorul te poartă printr-un adevărat rollercoaster de emoții și fapte reale, acțiuni și trăiri intense. Cartea nu face dreptate doar victimelor, ci relatează obiectiv, și din prisma făptașilor. De la Truman Capote am mai citit și “Mic dejun la Tiffany”. Însă “Cu sânge rece” a fost de departe preferata mea. Și probabil aș putea zice că și preferata din lecturile mele din ianuarie.

Găsești cartea pe site-ul Cărturești și Librăria Delfin.

Viața lui G. – Mihai & Gabriel Vacariu

Romanul acesta nu a fost pe placul meu. Ceea ce mi-a plăcut mult însă au fost inserțiile de citate din romanele lui Dostoievski, un scriitor apreciat și iubit de cei doi frați. Dar și de mine. Aceasta este cartea de debut a celor doi frați.

Găsești cartea pe site-ul CărtureștiLibris și Librăria Delfin.

Moartea vine ca un sfârșit – Agatha Christie

În acest roman istoric, Agatha Christie investighează un mister cauzat de un șir de decese în sânul unei familii importante din Egiptul antic. Cartea este o scriere unicat de la regina nuvelelor polițiste. Asta pentru că și povestea este situată într-un timp și un loc neobișnuit pentru scrierile ei. Dar și pentru că nu există un detectiv care să investigheze cazul. Mi-a plăcut enorm de mult cartea. Astfel că se numără și ea printre lecturile mele preferate pe ianuarie.

Găsești cartea pe site-ul CărtureștiLibris și Librăria Delfin.

Călătoria spre Soare-Răsare – Hermann Hesse

Acesta este un roman despre o călătorie interioară, o alegorie a dorinței umane de a se ilumina și de a găsi sensul vieții. Însă, pe mine nu m-a prins probabil într-o stare de meditație. Astfel că nu am înțeles-o la fel de bine ca alți cititori ce o apreciază.

Găsești cartea pe site-ul Elefant și Librăria Delfin.

Domnișoara Brodie în floarea vârstei – Muriel Spark

“Domnișoara Brodie în floarea vârstei” este un roman simpatic, ușor de citit, dar cu o grămadă de idei de desprins din el. Are și umor, și poveste, dar și morală. În plus, nu este deloc voluminos ceea ce îl face ușor de citit în câteva ore.

Găsești cartea pe site-ul ElefantCărtureștiLibris și Librăria Delfin.

Exorcizat – Radu Găvan

Romanul este înțesat cu un umor negru, care parcă face haz de necaz în cele mai grotești situații. Dar deși e grotesc prin poveștile sale, este și plin de învățăminte pe care le poți regăsi ușor în carte. De la Radu Găvan am mai citit și recomand și “Neverland”.

Găsești cartea pe site-ul ElefantCărtureștiLibris și Librăria Delfin.

Tu – Caroline Kepnes

Cartea spune o poveste despre iubire, obsesie și vulnerabilitate, manipulare și minciună. Pentru debut, Caroline Kepnes reușește să facă o impresie bună în rândul criticilor și a cititorilor de thrillere. Mi-a plăcut cu siguranță romanul, dar nu m-a șocat totuși. Pot zice că am adorat însă serialul de pe Netflix, “You”.

Găsești cartea pe site-ul CărtureștiLibris și Librăria Delfin.

Corpuri ascunse – Caroline Kepnes

“Corpuri ascunse” de Caroline Kepnes este continuarea acțiunii din romanul de suspans “Tu”. Pot zice că am adorat cartea, mai mult decât prima parte. Însă eu am dat de o traducere care a stricat aproape tot farmecul ei.

Găsești cartea pe site-ul ElefantCărtureștiLibris și Librăria Delfin.

Acum că ai văzut care au fost lecturile mele pe luna ianuarie, spune-mi dacă ți-a atras atenția vreuna dintre ele. Sau propria părere dacă le-ai citit.

Zi bună!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!