Site Overlay
cărțile lunii decembrie

Cărțile lunii decembrie. Ce m-a impresionat și ce nu

Hei, am revenit cu un articol despre cărți! Deși nu am mai postat aici de multă vreme, asta nu înseamnă că nu am citit, așa cum am obișnuit. Așadar, în această postare veți afla despre cărțile lunii decembrie pe care le-am bifat pe listă.

Lista de titluri cu cărțile lunii decembrie în cazul meu

  1. Orlando – Virginia Woolf
  2. Povestea mea – Michelle Obama
  3. Pământul – Emile Zola
  4. Crimă și pedeapsă – F.M. Dostoievski
  5. Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia – Selma Lagerlof
  6. Gervaise – Emile Zola
  7. Neverland – Radu Gavan

7 noi titluri mi-au umplut zilele și nopțile în luna lui Moș Crăciun. În cele ce urmează îți voi povesti pe scurt despre fiecare. Asta plus cât de mult mi-au plăcut sau nu. Însă o recenzie mai detaliată vei găsi pe Booknation, făcând click pe fiecare titlu în parte.

Orlando – Virginia Woolf

În această carte scriitoarea a creat un personaj eliberat de constrângerile impuse de gen și timp. Orlando este pe rând bărbat și femeie. Nu am fost pe aceeași lungime de undă cu romanul Virginiei Woolf și mi s-a părut ciudat. Probabil aceasta a fost singura dintre cărțile lunii decembrie care nu mi-a prea plăcut.

Găsești cartea pe site-ul Elefant, Cărturești și Librăria Delfin.

Povestea mea – Michelle Obama

Michelle Obama a scris o carte folosind modestia, sinceritatea, dar și umorul. Ea a descris atât succesele, cât și eșecurile, alături de dezamăgirile ei sau ale oamenilor apropiați și a vorbit deschis despre relația ei cu Barack Obama. Această carte m-a impresionat într-un mod în care nu credeam că mă va impresiona vreodată o autobiografie.

Găsești cartea pe site-ul Elefant, Cărturești, Libris și Librăria Delfin.

Pământul – Emile Zola

Dacă vei trece peste limbajul violent și scenele tulburătoare, vei observa vitalitatea lumii și psihologia personajelor din această carte. Ele pot fi în orice epocă personaje reale. Deși nu a fost ușor de digerat, romanul lui Emile Zola m-a impresionat plăcut.

Crimă și pedeapsă – F.M. Dostoievski

Acesta este unul dintre cele mai bune romane scrise vreodată. Reprezintă un studiu psihologic fin, cu dovezi, exemple și situații limită. Conține și un caz terifiant de crimă al cărui vinovat știe să se ascundă chiar sub ochii legii. Cartea asta a fost preferata mea în luna decembrie. O recomand a fi citită cel puțin o dată în viață.

Găsești cartea pe site-ul Elefant, Cărturești, Libris și Librăria Delfin.

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia – Selma Lagerlof

Aceasta este o carte pentru copii extrem de fermecătoare, cu un limbaj amuzant și cu povești fantastice care te vor face să îți amintești cu drag de copilărie.

Găsești cartea pe site-ul Elefant, Cărturești, Libris și Librăria Delfin.

Gervaise – Emile Zola

Totul la această carte de Émile Zola este tragic, trist, și nu poate să nu te impresioneze în vreun fel. O recomand pentru realismul ei.

Neverland – Radu Gavan

Trebuie să spun că povestea este atât de realistă încât și finalul este unul pe măsură. În ritmul în care a fost începută cartea se și termină. Ceea ce m-a încântat de asemenea la roman au fost poveștile fantastice inserate în momente cheie pe tot parcursul lecturii. Recomand cartea și de asemenea și prima carte a lui Radu Găvan, “Exorcizat”.

Găsești cartea pe site-ul Libris.

Acestea au fost cărțile lunii decembrie cu care m-am delectat eu la început de iarnă. Cel mai mult m-a impresionat romanul “Crimă și pedeapsă” pe care doream demult să îl citesc. Dar și cartea de memorii “Povestea mea” scrisă de Michelle Obama.

Voi ce cărți ați mai citit iarna asta?

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!