Site Overlay

Cărțile lunii noiembrie. Ce am mai reușit să bifez de pe listă

E decembrie. Așa că a venit rândul articolului despre cărțile lunii noiembrie. Curios ce am mai citit? Și de data asta a fost o lună bună, plină. Am bifat pe lista de lecturi 9 titluri din genuri diverse, ca de obicei.

Recenziile mai detaliate le vei găsi pe Booknation, făcând click pe fiecare titlu în parte. În plus, îți voi spune care a fost preferata mea când îi va veni rândul la un mic rezumat. Până atunci …

Iată cărțile lunii noiembrie în provocarea mea de citit

 1. Trei dragoste de A.J. Cronin
 2. La Chambre des morts de Franck Thilliez
 3. IT de Stephen King
 4. Tristețile unui american de Siri Hustvedt
 5. Minunea Sfântului Baudolino de Umberto Eco
 6. În casa bunicilor/Întoarcerea acasa. Blanșa/Ulița copilăriei de Ionel Teodoreanu
 7. Toamnă timpurie de Louis Bromfield
 8. Nopți în Bombay de Louis Bromfield
 9. Nopți albe de Feodor Dostoievski

1. Trei dragoste de A.J. Cronin

Acest roman de dragoste prezintă cele trei iubiri mari ale personajului principal, o femeie curajoasă și hotărâtă. Este vorba despre soțul și fiul ei, dar și despre credința sa mare. Cartea este împărțită în două volume.

2. La Chambre des morts de Franck Thilliez

Aceasta este prima și singura carte citită într-o limbă străină în această lună. Este vorba despre un roman de suspans, cu răpiri, crime, răzbunări și monștri reali.

3. IT de Stephen King

Aceasta a fost lectura mea preferată dintre cărțile lunii noiembrie. Ori de câte ori am citit ceva de Stephen King, nu s-a putut să nu îmi placă. Iar acest roman horor, de o grosime considerabilă, spune o poveste complexă, desfășurată de-a lungul a mulți ani. E despre teroare și frici personale. Dar și despre curaj, prietenie și dorința de a le depăși.

Poți găsi cartea la Elefant, Libris, Cărturești.

4. Tristețile unui american de Siri Hustvedt

Romanul acesta de ficțiune redă zbiciumul interior al familiei Davidsen, norvegieni ce au imigrat în America. Este despre tați cu secrete proprii, despre soți cu vieți duble, dar și despre omenie și sacrificii.

5. Minunea Sfântului Baudolino de Umberto Eco

Această carte cuprinde o serie de texte ironice ce parodiază subiecte dintre cele mai diverse. Este o carte subțire, însă nu se citește atât de lejer. În plus, unele povestiri pot fi chiar plictisitoare.

6. În casa bunicilor/Întoarcerea acasa. Blanșa/Ulița copilăriei de Ionel Teodoreanu

Aici am înșiruit mai multe titluri de la Ionel Teodoreanu deoarece le-am citit cam în același timp și sunt într-o strânsă legătură unnul cu celălalt. Fiecare dintre aceste scrieri evocă copilăria și tinerețea autorului. Deci sunt autobiografice. Memorii, mai bine zis. Lecturând crâmpeiele de poveste ale lui Teodoreanu nu ai cum să nu-ți aduci aminte de propria copilărie și de vremurile când aveai bunici, te jucai pe uliță și trăiai primele iubiri.

Poți găsi cartea la Librăria Delfin.

7. Toamnă timpurie de Louis Bromfield

Acesta este un roman de dragoste dramatic, premiat cu Pulitzer în anul 1927. Este despre datorie, tradiție, iubire, dar mai ales sacrificiu.

Poți găsi cartea la Elefant, Cărturești sau Librăria Delfin.

8. Nopți în Bombay de Louis Bromfield

Aceasta este cea de-a doua carte citită de la acest autor. Este mult mai părtinitoare decât prima în ceea ce privește dragostea. Însă este la fel de complexă. Ba în plus, te vrăjește cu farmecul Indiei exotice și te prinde într-un triunghi amoros complicat.

9. Nopți albe de Feodor Dostoievski

Nu este vorba despre un roman voluminos scris de marele rus. Aceasta este o povestire scurtă despre doi tineri, prinși între caramaderie și dragoste. Este o lectură ușoară, dar nu fără a fi plină de lirism și subiecte profunde.

Poți găsi cartea la Elefant, Cărturești sau Librăria Delfin.

Acestea au fost cărțile lunii noiembrie citite de mine. Și pentru luna decembrie mi-am pus în minte să citesc măcar 6 titluri din genuri diverse, pe care le am deja în bibliotecă și pe care doream să le bifez de pe listă de ceva timp.

În cazul vostru, care au fost cărțile lunii noiembrie? Ce mi-ați recomanda voi și ce v-ar plăcea să lecturați de pe lista mea?

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Cărțile lunii noiembrie. Ce am mai reușit să bifez de pe listă

  1. Vaaaai, ce carte faină! Tot vreau și eu să mi-o iau să o citesc. Asta și Învățare. Am văzut că sunt destul de în vogă acum și lăudate. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!