Site Overlay

Energie pozitivă și sustenabilitate cu noul Honda CR-V Hybrid

Suntem niște nomazi. Cu o viață ca a noastră aș prefera oricând să ne luăm o mașină nouă decât o casă. Și dacă tot vorbim de mașini care merită a fi avute în vedere, nu m-aș plânge deloc dacă am avea noul Honda CR-V Hybrid. De ce tocmai modelul acesta?

În primul rând este vorba despre același SUV model CR-V, atât de popular până în momentul de față în toată lumea

Doar că acum a fost lansat în varianta hibrid. O variantă mult mai sustenabilă și cu un design premium, caracteristic mașinilor japoneze.

Tehnologia Honda Hybrid cuprinde alături de motorul pe benzină 2.0 litri i-VTEC, alte două motoare electrice puternice, care ajung să genereze cu totul 184 CP. i-MMD Hybrid ce caracterizează superbul automobil reprezintă mai exact un mod de condus inteligent. Sau mai bine zis exercită trei moduri de funcționare, perfecte pentru trei situații diferite.

Avem sistemul Electric Drive, Hybrid Drive și pe cel Engine Drive.

După denumirile lor ne dăm seama ce semnifică aceste moduri de condus. Electric Drive se referă la momentul când Honda pornește de pe loc sau merge încet prin oraș și este alimentată 100% de puterea motorului electric. Hybrid Drive reprezintă mixul eficient cu funcționare optimă dintre motorul electric și motorul pe benzină al mașinii. Iar Engine Drive se referă strict la funcționarea automobilului datorită motorului pe benzină. Acest mod este folosit preponderent atunci când se rulează cu o singură treaptă de viteză. Fie pe autostradă, fie la drumuri lungi, pe drumurile expres și în afara localității.

Cum să nu-mi placă noul Honda CR-V Hybrid?

Gândește-te că este sustenabil. Adică prietenos într-o măsură mai mare cu mediul înconjurător. Față de modelele auto strict pe benzină sau pe motorină. Mai transmite și o energie pozitivă șoferului datorită modului de conducere, tuturor funcțiilor ce ajută în trafic. Dar și designului interior premium. În plus, este foarte prietenos cu buzunarul proprietarului. Dacă înainte, cu o mașină obișnuită aveai des cheltuieli cu alimentatul ei și cu mersul în service, acum bugetul tău nu mai are de suferit atât de mult.

Banii pe care îi economisești să îți iei un nou automobil fiabil și cu normă de poluare EURO scăzută îi poți investi în modelul Honda CR-V Hybrid, de exemplu. Și în plus, nu va trebui să-ți faci dinainte planul de întreținere și alimentare al automobilului pentru câțiva ani buni de-acum încolo. Asta deoarece sistemul de motorizare hibrid este de partea ta.

Ce să mai zic de designul exterior și interior al noului SUV?

Ți-am spus deja că m-am îndrăgostit de varianta de culoare Cosmic Blue Metallic? Sau că nu m-aș supăra deloc nici dacă aș avea minunatul hibrid în nuanța Rallye Red? Și acestea sunt doar două variante de culoare pe care le ador eu. Dar îți zic că ai de unde alege dintr-o gamă bine definită.

Să mai adaug oare că modul de condus silențios face parte de asemenea dintre motivele pentru care mi-aș lua eu acest model de la Honda România? Să pot conduce pe autostradă și să ajung până la 180 de km/h(puterea sa maximă) într-un timp foarte scurt, și să pot asculta în același timp muzica preferată, fără zgomot exterior și huruit de motor, este de vis. Desigur, nu aș apăsa pedala până la maxim nici dacă aș fi pe autostrada fără limită de viteză din Germania. Dar nu înseamnă că mașina nu are puterea asta!

Iar de acționarea fără mâini a portbagajului, de deschiderea automată a acestuia, ce mai zici?

Mai mult decât atât, și asta sigur poate convinge orice pretențios pasionat de mașini bune, funcțiile de siguranță ale autovehiculului reprezintă un și mai mare plus.

Intră în scenă sistemul Honda Sensing

Sistemul Cruise-Control Inteligent-Adaptiv – menține distanța de siguranță dintre mașina ta și cea din față. De asemenea poate ajuta la evitarea coliziunilor, ajustând din timp viteza dacă “simte” că un alt automobil încearcă să se bage în față fără asigurare. În plus, viteza este redusă până la oprire atunci când ești la semafor.

Sistemul de asistență părăsire carosabil – datorită unei camere video, sistemul vede dacă ieși de pe banda ta sau de pe carosabil în mod eronat. În acest fel se folosește de direcția electrică pentru a reintra în banda corectă de circulație. Iar dacă treci pe altă bandă uitând să semnalizezi, ești avertizat sonor și luminos.

Tot la categoria aceasta, există și sistemul de menținere a benzii de circulație datorită unei camere de sub oglinda retrovizoare. Astfel, dacă “o iei pe arătură” mașina încearcă să te readucă pe drumul cel bun. Adică pe banda pe care trebuie să stai!

Sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație – afișează pe ecran semnele care sunt pe itinerariul tău, astfel încât să devii atent la ele pentru a le respecta. În plus, mașina poate adapta singură viteza la cea pe care o detectează pe acestea.

Există și un sistem de ghidare la mersul cu spatele, dar și unul de avertizare pentru unghiul mort

De câte ori nu era să faci o boacănă din cauză că era să treci pe altă bandă fără să vezi că o altă mașină era chiar lângă tine? Eu am asistat chiar azi la o asemenea scenă, dar noroc că nu s-a întâmplat nimic rău.

Chiar există o mie și unul de motive pentru care să spui DA noului model Honda CR-V Hybrid. Eu sunt cât se poate de convinsă. Dar tu? Tu care crezi că sunt avantajele deținerii și utilizării unui automobil hibrid în zilele noastre?

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursa foto și video: hondatrading.ro

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!