Site Overlay

Trucuri pentru un organism întărit, ce se reflectă și la exterior

În timp ce scriu acest articol pentru Farmec la SuperBlog 2019, îmi beau ceaiul cu ghimbir și lămâie și mă las energizată de gustul lui tonic. Am eu câteva trucuri pentru un organism întărit pe care le aplic odată cu sosirea vremii reci. Iar acesta este unul dintre ele.

Această băutură fierbinte, perfectă pentru sistemul imunitar, este calmantă și antiinflamatoare

Ajută la digestie, dar și la îmbunătățirea aspectului pielii. Iar acum, în sezonul de toamnă-iarnă știm cât de mult are de suferit tenul. Iar un pic de miere adăugată în ceaiul nostru cald poate maximiza efectele pozitive ale acestui ceai.

Mierea este un ingredient magic ce poate fi folosit atât în alimentație, cât și în rețetele noastre de frumusețe. Așadar, bingo! Avem o băutură care conține cele mai bune ingrediente naturale, și delicioase pe deasupra. Rețeta aceasta de ceai este simplă, de sezon, dar gustoasă și dătătoare de bine.

Licoarea invocă puterea naturii datorită a trei ingrediente de origine naturală ce nu trebuie să lipsească din casă în această perioadă. Dar mai am câteva trucuri pentru un organism întărit pe care le recomand cu încredere.

Pe lângă picantul ceai cu ghimbir, zi de zi prepar o băutură energizantă pentru creșterea imunității

Am aflat rețeta de la cineva care folosește acest truc de foarte mult timp. Iar rezultatele sunt reflectate de sănătatea respectivei persoane. Probabil v-am mai zis pe acest blog despre magica formulă. Dar nu ezit să o fac din nou, deoarece chiar ajută mult în imunizarea organismului.

Dacă vrei să scapi de nesuferitele răceli și simptome de gripă din acest minunat sezon, ia aminte aici. O dată sau de două ori pe zi, începând cu vremea rece, prepară următoarea licoare. Într-un pahar obișnuit pune două lingurițe de miere de albine și două lingurițe de oțet din cidru de mere.

Toarnă apă fierbinte până se umple paharul. Și apoi amestecă ingredientele până la dizolvare. Bea acest lichid cât suporți tu de cald la gât și ține-te de obicei cât ai tu chef. Poate că inițial gustul ți se va părea ciudat, dar te vei obișnui cu timpul.

Ce altceva mai obișnuiesc să fac pentru un organism întărit în sezonul răcelilor?

Iau suplimente alimentare cu vitamine și multivitamine. Dar aleg mai ales să le obțin din sucuri proaspete de fructe. În special de citrice. Iar lucrul ăsta nu e benefic doar pentru interior, ci și pentru piele. Tot pentru piele și anti-răceală, nas înfundat și gât inflamat, obișnuiesc să fac băi de abur. Nu vă gândiți că merg la băi turcești sau la saună.

Mă refer la acele inhalații pe care le faci tu acasă. Folosindu-te de apă fierbinte, plante puternic aromate și un prosop. Acest tratament este bun împotriva sinuzitei. Dar are și un efect super pentru ten.

Și dacă tot veni vorba de piele, există și aici un ritual pentru menținerea aspectului sănătos al acestuia. Sau redarea elasticității pe timp de vreme capricioasă.

Curăță, hidratează și oxigenează tenul!

Acești trei pași pentru un booster de vitalitate și strălucire trebuie aplicați mereu. Dar cu produse adecvate, în funcție de sezon. Dacă tenul meu este mixt în mare parte din timp, ei bine iarna o ia razna. Pielea devine mai uscată, iritabilă și se înroșește îngrozitor. Asta e din cauza frigului, vântului, ninsorii, dar bineînțeles ca și în restul timpului, din cauza agenților poluanți.

Totuși, în acest sezon, încerc pe cât putință să îi acord atenția de care are nevoie. Nu uit niciodată de demachiere dacă e cazul. Folosesc o apă micelară de la Gerovital Plant cu ulei ecocertificat de flori de mac. Apoi trec la hidratarea pielii cu o cremă ușor mai grasă. Și peste aceasta folosesc un ulei bio pentru față, pe care îl masez ușor ca să ajute la elasticitatea pielii.

Referitor la Farmec, trebuie să vă dau o veste bună celor care iubiți tradiția și produsele cosmetice românești

Brandul a relansat de curând gama sa de produse cu ingrediente de origine naturală, Gerovital Plant. Varianta pe verde a iubitelor cosmetice a revenit în magazine.

Însă de data asta secretul constă în complexul Poliplant Microbiom Protect, compus dintr-un mix natural de plante și Equibiome. Aceste componente aduc avantaje semnificative în sporirea imunității. Așa cum ingredientele din rețetele de sănătate mai sus numite o fac pentru întărirea organismului în perioada aceasta.

Din această gamă reinventată mi-au atras atenția crema hidratantă Microbiom Protect pentru ten mixt și normal. Dar și apa micelară cu 96% ingrediente de origine naturală. Iubesc aceste produse pentru curățarea și îngrijirea tenului de la Farmec. Eu le folosesc regulat de ceva vreme. Chiar nu am observat reacții adverse sau alte neplăceri privitor la pielea mea. Din contra formulele sunt simple și lejere, nu încarcă tenul și curăță sau hidratează de minune.

Voi utilizați produse cosmetice din această gamă de la Farmec? Ce alte trucuri aveți pentru un organism întărit și pentru o piele hidratată și sănătoasă în acest sezon?

Sursa foto: Farmec.ro, Pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!