Site Overlay

Eșarfele – accesorii feminine ce completează cu grație orice ținută

Mereu am considerat eșarfele ca fiind accesorii feminine și nu neapărat articole de purtat doar ca să-mi țină de cald. Eșarfele nu sunt fulare. Sunt mult mai elegante și mai versatile. Pot fi purtate și primăvara sau vara pentru a da un plus de stil ținutelor vestimentare.

Și sunt atât de versatile! Le poți purta în atâtea moduri creative. De asta afirm în continuare că ele pot completa cu grație orice outfit. Cu ele ne putem lega părul într-o coadă de cal șic. Le putem pune la gât și înoda în fel și chip. Poți prinde în mod cochet eșarfe și la pălărie sau la geantă.

Aceste accesorii feminine pot fi puse pe cap în variate moduri și cu diferite scopuri

Îți pot salva părul de umezeală sau vânt. Îți pot acoperi creștetul atunci când intri într-un locaș de cult în România sau în străinătate. Cu ele îți poți face bentiță care să ferească părul să nu-ți vină în ochi. Sau le poți purta chiar asortate la restul hainelor tale într-un mod cât se poate de creativ și practic. Ca accesorii pentru păr, aceste minunății stilistice sunt de mare ajutor.

Eșarfele nu sunt destinate doar pentru a fi puse la gât.

Accesoriile cu stil, înflorate, multicolore, lungi sau cu imprimeuri abstracte pot înlocui cu brio centura din talie sau cureaua de la pantaloni. De asemenea, pot fi puse la gât și prinse în același timp în talie ca un accesoriu inedit peste o rochie mai fluidă sau o bluză mai transparentă.

Uneori, ca accesorii feminine practice, pot înlocui chiar bluzele sau fustele, în cazul în care ne lasă la greu articolele vestimentare special create pentru asta. Iar la plajă, eșarfele diafane pot proteja capul de razele solare. Ori pot înlocui un pareo. Și dau chiar foarte bine peste un body într-o singură culoare.

Eșarfele sunt atât de versatile și practice, ca să nu mai zic grațioase.

Eu însă mai îndrăgesc și alte accesorii care îmi completează ținutele într-un mod fermecător

Nu m-aș dezlipi niciodată de gențile și rucsacii mei încăpători. Dar recunosc că uneori outfiturile mele arată mai bine alături de mici plicuri vintage.

Iar în legătură cu micile accesorii colorate sau fine de pus la gât, la urechi sau la mâini, nu mai sunt atât de obsedată de ele ca înainte. Și totuși, ele nu lipsesc din sertarele mele sau din unele ținute gândite în prealabil.

Lănțișoarele, colierele mari, mărgelele și chockerele din piele sunt preferatele mele. Apoi vin cerceii lungi și inelele fine.

Era o vreme când de fiecare dată când mă pregăteam să ies din casă, puneam pe mine de toate

Și cercei, și ceva la gât și brățări asortate. Acum ador mai mult eșarfele. Reprezintă cele mai purtate accesorii feminine pe care le dețin.

Și mai ales acum, pe timp de vreme rece, nu se poate să nu iau după mine un asemenea articol. De fiecare dată mă ajută. Ce să mai zic că dacă ținuta este mai monotonă sau deloc fantezistă, o eșarfă, un batic sau un șal pot schimba cu totul situația.

Dar dacă tot vorbim de accesorii, am început să adopt și pălăriile la stilul meu. Ba uneori împrumut pălăriile și șepcile partenerului meu. Și tot la capitolul împrumut se află și eșarfele lui mai groase și pufoase pe care îmi place să le asortez stilului meu.

Iar pentru că nu se supără, uneori le fac uitate la mine în garderobă. Dar hei, sunt foarte mari și minimaliste. Astfel încât nici nu ai zice că nu îmi aparțin. În plus, pentru că la origine sunt ale lui, mă ajută să îl simt mereu aproape, chiar dacă nu e lângă mine. Asta și un strop de parfum de-al lui îmi completează starea de bine.

Voi ce accesorii adorați și cum vă fac acestea să vă simțiți?

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursa foto: Meli Melo, galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Eșarfele – accesorii feminine ce completează cu grație orice ținută

  1. Si eu eram un mare fan al accesoriilor. Aveam tot felul de bratari, lantisoare, cercei… rand pe rand am renuntat la toate. Acum ma rezum la esarfe… imi plac f mult si am f multe. Cred peste 50. De cate ori calatoresc, pe unde ajung, imi cumpar cate o esarfa. Am doua preferate: una cumparata din Turcia si cea luata dun Paris, de la un butic de pe langa Catedrala Notre-Dame.

  2. Și eu am destul de multe esarfe. Faza comică e că uneori uit sa iau cu mine cate una si ma mai trezesc cumpărand încă una și încă una. 😁
    Esarfele tale au și valoare de suvenir se pare. ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!