Site Overlay

Prima întâlnire din clubul de carte. Poiana Brașov și 1001 de cărți

Dacă nu știți, vă spun acum. Sunt o mare iubitoare de lectură. Citesc de mică și am moștenit acasă o bibliotecă imensă, plină de titluri superbe. Însă, chiar dacă răsfoiesc zeci de volume și discut cu prietenii sau online despre ele, parcă nu e de ajuns. Așa că mai am un vis. Să înființez clubul de carte ce se va numi “1001 de cărți” și să organizez primă întâlnire de succes cu membrii acestuia.

Tind să cred că greu nu este să găsesc oameni pasionați de citit. Cunosc atâția. Mai greu va fi să găsesc o locație și o dată potrivită la care să ne reunim pentru a da startul unui club cu îndemn la lectură și la discuții.

Bineînțeles că voi începe prin a crea un grup de Facebook pentru clubul de carte “1001 de cărți”

Acolo voi coopta omuleții care vor să devină membri. Vom discuta în primă fază despre ce genuri să citim, despre titlurile sugerate și despre stabilirea unei date din lună în care să ne întâlnim pentru a ne da cu părerea despre cartea aleasa, față în față.

Sper că se vor aduna multe persoane care îndrăgesc lectura, din toate părțile țării. Deși ar fi de preferat ca majoritatea să locuiască măcar într-un singur județ. Asta ne-ar face mai facilă întâlnirea lunară. Mă gândesc de asemenea că aceste rendez-vous-uri ar fi ca o relaxare lunară, o întâlnire între oameni cu aceleași pasiuni, care pot deveni și prieteni. Sau chiar mai mult decât atât. Sunt acceptați atât bărbați, cât și femei.

În plus, chiar dacă cei care vor striga “Prezent!” vor fi din localități diferite, întâlnirile de la clubul de carte pot fi privite ca niște excursii distractive și culturale. Să zicem că într-o lună se vor ține într-un loc, în următoarea lună în alt loc și tot așa.

Există o mulțime de cafenele, ceainării, librării și chiar biblioteci publice care pot găzdui asemenea evenimente. Și chiar dacă nu trebuie închiriate pentru câteva ore, fiecare loc se va alege cu ceva din treaba asta. Cafele și dulciuri cumpărate, cărți cumpărate sau împrumutate și așa mai departe.

Dar … prima întâlnire din clubul de carte “1001 de cărți” trebuie să aibă loc la Brașov

Așa mi-am imaginat eu mereu. Și pentru că dincolo de imaginație sunt faptele, m-am pus deja pe o căutare măreață privitor la unitățile de cazare din Poiana Brașov. Evident că membrii clubului, puțini sau mulți, trebuie să și stea undeva odată departe de casă. Asta dacă sunt doar din județul Suceava, cum am preconizat eu.

De ce atât de departe de casele lor? Pentru că prima întâlnire a clubului de carte trebuie să fie cea mai reușită. De ea depinde continuitatea ideii mele mărețe. În plus, oamenii trebuie să se cunoască între ei, să vorbească mai mult decât despre cărțile propuse. Cel puțin în primă fază. Nu ai cum să înființezi un club cu oameni care nici măcar nu se agreează sau nici nu știu cum arată.

Așadar locația pentru prima întrevedere trebuie să întrunească mai multe calități

Și ce face un bun organizator decât să cerceteze piața pentru a găsi acel salon de evenimente Brașov perfect pentru scopul său. Și l-a și găsit. E vorba de Hotel Royal Poiana Brașov.

  • Oferă cazare într-un loc special, cu o panoramă minunată a muntelui, atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară.
  • Oferă un salon de evenimente mai mult decât încăpător pentru tot felul de activități și reuniuni, private sau de afaceri.
  • În plus, și ce este tare grozav, este faptul că hotelul oferă și posibilitatea de a lua masa la locație, în funcție de eveniment și numărul de persoane prezente.
  • Și pentru că voi tenta membrii clubului să ajungă tocmai în Brașov, probabil că unii vor veni cu mașina. Dar pentru că unitatea de cazare are parcare privată gratuită, totul e bine când lumea e mulțumită.

Iar dacă prietenii din clubul de carte vor veni însoțiți de familie, ca într-o mică vacanță, pe parcursul discuțiilor din cadrul primei întâlniri, cei care nu fac parte efectiv din club(copii, soți, soții) vor putea să își petreacă timpul frumos, până când se vor reuni cu ai lor.

Adică, în felul următor

  • La sauna Hotelului Royal, la spațiul de joacă pentru copii, la terasă sau la bar, jucând biliard sau dartz. Ori pur și simplu făcând o plimbare individuală în stațiunea Poiana Brașov. În funcție de anotimp și de vreme, se pot da cu skiurile sau cu sania, pot urca pe munte cu telecabina sau pot face drumeții pe traseele marcate.

Toată nebunia asta frumoasă va dura, să zicem, două zile. Una care va fi îndreptată mai mult către discuțiile pe baza cărții citită în prima lună. Și cea de-a doua cu program de voie pentru fiecare în parte. Dar mai ales pentru ca toată lumea să se cunoască mai bine. Și să vadă dacă se produce acea legătură necesară între membrii unui club.

Acum te poți întreba cine va sponsoriza tot acest prim eveniment

Ai dreptate să o faci! Dacă membrii din clubul de carte nu vor avea posibilitatea cu toții să-și permită deplasarea, cazarea și toată excursia în Poiana Brașov, m-am gândit și la o soluție. Aș putea face lobby pentru clubul nostru și pentru importanța lui, pe lângă o editură cunoscută. Sau mai multe.

Noi vom citi cărți apărute la acea editură, vom vorbi despre ele. Dar vom și scrie despre ele pe bloguri, forumuri. Și ne vom etala părerile, bune sau nu, pe conturile noastre din social media. Asta pentru ca și alți iubitori de lectură să afle despre ele și să le achiziționeze de la acea editură. Va fi un fel de situație win-win, cu câștiguri de ambele părți.

Editurile sau publicațiile vor avea parte de reclamă din partea noastră

Iar ele ne vor oferi sponsorizare pe partea cu rendez-vous-urile din clubul nostru de lectură. Dar mă întind cu amănuntele. Aici era vorba de organizarea primei discuții de grup a clubului de carte “1001 de cărți”.

Denumirea grupului am găsit-o. Membrii vin de la sine. Data primei întâlniri o vom stabili împreună. Locația cea mai potrivită este deja aleasă iar la sponsorizare m-am gândit. Să înceapă treaba propriu zisă!

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursa foto: hotel-royal.ro, pexels.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!