Site Overlay

Când cauți oferte vacanță, ține minte aceste ponturi pentru călătorii reușite!

Nerăbdarea e mare când te gândești la următorul concediu. Însă atunci când cauți oferte vacanță, ține minte aceste ponturi pentru călătorii reușite. Din experiență îți zic că te pot ajuta foarte mult în excursiile tale prin România.

Cam de două ori pe an, eu cu soțul ne întoarcem în România

Și de fiecare dată încercăm să mai vizităm ceva frumos în țara noastră. Dar pentru ca planurile noastre să reușească, avem în vedere anumite criterii. De fiecare dată când am explorat România, fie am luat propria mașină, fie am mers cu mașina cu prietenii.

Ori am luat autocarul sau trenul. Dar indiferent de mijlocul de transport, ne-am ocupat din vreme de cazare și de traseul de străbătut. Poate am avut vouchere sau tichete de vacanță de folosit. Sau pur și simplu am căutat pe internet anunțuri turism. Dar mereu am făcut-o din timp, ca să ne luăm de-o grijă cu locul în care vom sta.

Cel mai util este marele www în care găsești oferte vacanță la clickul unui mouse. Indiferent de unde te-ai afla, dacă ai o tabletă, un telefon sau un laptop poți face cercetare.

Ține minte aceste ponturi pentru călătorii reușite!

Primul ar fi acesta.

Nu pleca de acasă în concediu, fără să te fi ocupat în prealabil de cazare

Dacă ți-ai luat deja liber o anumită perioadă de timp și ai convenit deja cu cine mergi în excursie și cu ce, atunci vezi și de locul în care veți sta.

Mergi la munte? Caută pe net pensiuni, vile sau cabane de închiriat prin intermediul site-ului AZ-Turism.ro. Încearcă următoarele cuvinte cheie ca să te ajute în descoperirea celor mai potrivite rezultate. “Cazare Bușteni”, “cazare Bran”, “cazare Sinaia”, “cazare Brașov” sau “cazare pensiuni” pot fi cele mai indicate exemple pentru o vacanță la munte.

Dar bineînțeles, poți găsi o cazare la preț bun, cu priveliște, masă, confort maxim și alte criterii dorite de tine introducând pe homepage-ul aceluiași site tipul de cazare urmărită. Și locația exactă pentru vacanța ta. Apoi, pentru că site-ul agenție de turism este complex, vei mai putea bifa câteva criterii. Ca să ajungi și mai ușor la hotelul sau pensiunea în care îți vei petrece vacanța.

Evident că ne interesează și prețul, așadar poți introduce bugetul tău alocat cazării, între anumite valori. În plus, odată selectată și țara, mai ai posibilitatea să alegi anumite facilități ale locației dorite de tine. Asta pentru ca sejurul tău în acel loc să fie complet.

Despachetează pe cât de puțin posibil!

Evident, dacă mergi la mare cu familia pentru o săptămână, nu ai cum să nu ai bagaje multe și să reușești să păstrezi totul în ordine.

Dar atunci când stai doar o noapte sau două la un hotel, nu are rost să-ți scoți tot din bagaj și să te apuci să aranjezi lucrurile prin sertare, prin dulapuri sau în baie. Nici nu știi cum vei uita ceva important sau ceva după care îți va părea rău mai târziu!

Ajută-te de aplicații de organizare a călătoriilor

Tehnologia te poate ajuta foarte mult când te afli pe drum. Fie că vrei să folosești un GPS în timp real, fie câ vrei să bifezi de pe listă atracțiile cele mai faine în zonele în care ajungi, nu uita să iei cu tine smartphone-ul sau tableta. Iar dacă vrei să dai de ponturi de la localnici sau de la alți călători cărora le calci pe urme, sigur vei găsi și o aplicație pentru asta!

Alătură-te grupurilor de Facebook bazate pe călătorii în România

Dintre atâția oameni pasionați de călătorii ca și tine de pe aceste grupuri sigur vei da de experiențe bune și rele. Citește și alătură-te conversațiilor de pe grup. Află astfel ce ai putea face și ce să eviți atunci când te afli într-o anumită regiune sau loc.

În plus, mereu vei găsi sugestii de localuri, atracții cool și locuri mai puțin cunoscute în care să ajungi și de care să te bucuri. Iar la rândul tău poți împărtăși din propria experiență.

Fii matinal și vei avea doar de câștigat!

Știi doar că atunci când te trezești devreme simți că ai o întreagă lume la dispoziție și timp berechet. Fă un efort și trezește-te chiar și în vacanțe devreme pentru a te putea bucura cu adevărat de aventură.

De ce să te trezești odată cu soarele?

  • Vei avea o lumină mult mai bună pentru pozele din concediu.
  • Te vei putea bucura de locurile pe care le vizitezi fără să te simți ca într-un mușuroi de furnici, cu zeci de alți turiști în jurul tău.
  • Trezitul devreme este bun și pentru când te pornești la drum spre marea aventură. Va fi trafic mai puțin și mai multă liniște. Fără claxoane, ambuteiaje și stres inutil.
  • Mai ales dacă ai doar un weekend la dispoziție sau câteva zile libere furate de la muncă, ți se va părea că timpul tău de concediu este prelungit. Și folosit cu cap, pe deasupra!
  • Pe timp de vară, trezitul devreme te va ajuta să eviți temperaturile prea mari din timpul zilei. Fie că te afli pe drum, fie că te plimbi deja prin locul în care ai planificat vacanța. Dar mai ales dacă ești la mare și vrei să faci plajă.

Ia în considerare și varianta închirieri auto alături de oferte vacanță

Poate că ți-ai luat cazare în Brașov, dar dorești să vizitezi și Sibiu sau Sighișoara, să zicem. Însă problema ta este că ai ajuns în vacanță cu trenul sau cu autocarul. Nu-i nici o problemă! Dacă nu ai cunoștințe prin zonă care să te ducă cu mașina unde ai mai vrea tu și vrei să ai libertatea de a controla traseul pentru excursii ad-hoc, închiriază o mașină.

Poți vedea din start dacă agenția de turism la care ai găsit oferte vacanță oferă și asemenea servicii. Ori dacă nu, caută din timp pe internet astfel de posibilități în locația aleasă de tine. Salvează un link, un număr de telefon. Sau interesează-te pe grupul de Facebook în care te-ai înscris despre firme care închiriază mașini în acea zonă.

Instagram sau Pinterest – inspirație cool pentru destinațiile tale de vacanță

Așa cum pe Instagram poți găsi cele mai bune sugestii de cărți sau de ținute pentru diferite ocazii, așa te poți inspira și pentru călătoriile tale. În România sau în afara țării. Urmărește acele persoane cu aceleași interese ca și tine și vezi ce bijuterii de locuri poți vedea cu ochii tăi.

Noi de nenumărate ori am aflat de astfel de lucruri neștiute de multă lume(sau cel puțin de noi) din postările sau poveștile oamenilor faini de pe Insta sau Pinterest.

Aparatul foto sau telefonul îți pot fi martori de nădejde

Ia neapărat în considerare acest pont! Aparatul de fotografiat sau telefonul te pot ajuta mai mult decât pentru a-ți crea un album foto fabulos din vacanță. Dacă, cum spuneam mai sus, închiriezi o mașină și observi ceva ciudat la ea după ce ți-a fost predată, fă-i câteva poze pentru a avea dovada mai încolo că nu tu ai păgubit-o.

Sau fă poze la parcarea unde ai lăsat mașina, atunci când ai ajuns unde voiai și decizi să te plimbi pe jos mai mult. Astfel, îți vei da seama mai ușor de unde să o iei la întoarcere.

Tot legat de telefon și de poze. Dacă ai acolo fotografii și amintiri memorabile, nesalvate în altă parte, asigură-te că le-ai stocat în cloud, ca să le poți accesa de acolo oricând vrei. Asta poate fi de folos mai ales dacă îți pierzi smartphone-ul pe undeva.

Fă din social media, din internet și tehnologie aliați pentru a găsi oferte vacanță avantajoase. Nu mai suntem în perioada hărților fizice și a busolei cu ajutorul cărora ne orientam în spațiu în excursiile noastre. Deși au rămas la fel de cool. Hai să profităm de ce ne pune evoluția la îndemână.

Sper să vă fie de folos aceste ponturi. Să aveți vacanțe cât mai multe și mai reușite!

Acest articol a fost scris pentru proba 17 a competiției SuperBlog 2019.

Sursa foto: az-turism.ro, galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Când cauți oferte vacanță, ține minte aceste ponturi pentru călătorii reușite!

  1. Mă bucur mult că ți s-a părut fain și util. Da, acela e unul dintre posturile cele mai la îndemână. Eu mereu am dat de lucruri noi și chestii faine legate de călătorii și destinații diverse văzând la alte persoane pe Insta. Dar nu era neapărat vorba de influenceri sau bloggeri. Sunt oameni mișto pe care îi urmăresc. 🤗 Mulțumesc mult, Oana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!