Site Overlay

Cum ne ghidează afișajele electronice. Prezentul este “luminos”!

Dimineață ies în oraș pentru niște analize. O ploaie măruntă de toamnă acoperă totul. Dar soarele face și el spectacol. Nu se lasă mai prejos. Luminează atât de tare, ieșit printre norii învolburați, încât străzile ude și acoperișurile caselor parcă sunt poleite cu aur.

În drumul meu spre laborator îmi fac totuși timp să ridic privirile de pe sub umbrela vărgată

În cartierul meu totul e liniștit și e destul de pustiu. Aici mai vezi încă pomi cu o aureolă de frunze arămii care nu se dau bătute de vânt. Vezi câte un părculeț cu iarbă îngrijită, cu mărgăritare de ploaie ce strălucesc în soare pe leagănele orfane.

În rest doar blocuri, reședințe, case și câte o mașină pe ici pe colo. Dar ajung în curând în centrul orășelului și totul se schimbă. Încă din sens îți dai seama că aici e o altă lume. Mai zumzăitoare, mai energică. Mașinile de la servicii publice și utilajele de construcții acompaniază muncitorii la reparatul unor artere de circulație.

Panoul de afișaj cu LED din fața sensului giratoriu ne-a anunțat din timp despre începerea lucrărilor la străzile în cauză. Așa se face că din octombrie am ocolit mereu zona aceasta când aveam de mers cu mașina pe undeva. Și tot acest afișaj electronic cu informații de interes public ne-a anunțat de-a lungul vremii despre reparații ce aveau să fie făcute. Despre secetă, despre începerea înscrierilor în noul an școlar a copiilor. Sau despre evenimentele noi din oraș și … despre Turul Franței.

Înainte să aflu din altă parte că anul acesta aveam să fim onorați de trecerea celebrului circuit de ciclism prin orașul nostru, am văzut această informație de senzație la panoul cu afișaj electronic din centru

Și de atunci parcă ridic mai cu energie privirea când trec pe lângă el. Cine știe ce alte noutăți îmi vor livra afișajele electronice?

Totuși, azi nu a afișat ceva wow. Doar câte ceva despre vremea în următoarele zile. Ceva despre un turneu local de fotbal. Și o invitație de înscriere la Balul Orașului, eveniment ce se ține an de an la noi în localitate.

Trecând mai departe de panou am zărit “Cutia cu Cărți”, o inițiativă cool a primăriei de aici. Sau a unei organizații pro carte poate? Cert e că anul trecut nu beneficiam de așa ceva la noi. Este o apariție recentă. Probabil am văzut în treacăt o știre despre asta tot la panoul cu afișajele electronice din sens. Mă îndrept către dulăpiorul de cărți de împrumut și scot din geantă două volume ce le restitui. În speranța că voi da de altele care să îmi capteze atenția.

Dar oare dacă “Cutia cu Cărți” nu era adăpostită într-o nișă a magazinului cu produse bio care are și el reclamă luminoasă, m-aș mai fi oprit sau aș fi uitat de asta? Asta înseamnă că panoul cu text, luminat și animat al magazinului mi-a atras atenția. Dacă nu pentru produsele sale organice, proaspăt aduse pe rafturi în această zi, cel puțin pentru nișa sa în care se regăsesc comorile mele.

Nu găsesc nimic pe placul meu de luat acasă la răsfoit, dar cel puțin mi-am adus aminte de volumele din geantă

Hmm, parcă nu mai plouă. Vremea asta e așa de schimbătoare! Se pare că soarele a ieșit învingător în lupta cu norii. Dar câte grade sunt oare? Să mă uit pe telefon. Sigur … nu am rețea! Stai că parcă era un ceas electronic cu LED tot în centru. Dar oare îl mai zăresc de aici? Uite-l acolo! E cu albastru și afișează data, ora și câte grade sunt. Fiind cu LED e vizibil de la distanță, așa că nu trebuie să îmi bat prea mult capul. Deci suntem în data de 04.11.2019, e ora 08:03 și sunt 13 grade. Nu-i chiar rău! Bine că nu mai plouă.

Dar e 8 și laboratorul e deschis de o oră. Trebuie să ajung să îmi ia sânge. Știu că au program de la 7 la 12 și de la 14 la 16. E afișat pe panoul luminos de la intrare. Ceea ce înseamnă că acum voi face analiza iar după masă voi veni și după rezultat.

Oare e deschis și la farmacia de lângă? Trebuie să iau ceva de gât și niște vitamine prescrise de medicul de familie. Da, da! Uite, crucea verde care afișează că e deschis și mai zice și de programul de funcționare.

Ce utile sunt afișajele electronice!

Dacă prezentul e atât de “luminos”, cu siguranță viitorul ne pregătește ceva și mai și! Oare vom ajunge să trăim într-o lume în care fiecare afacere va avea propria firmă cu LED și fiecare noutate va fi anunțată din senin de drone imense, multicolore, care se vor plimba deasupra capetelor noastre?

Nu știu sigur dacă mi-ar plăcea să trăiesc într-un loc împânzit de reclame și panouri luminoase, bannere și billboarduri strălucitoare la tot pasul ca în New York sau în Vegas, orașul luminilor. Sunt foarte mulțumită în acest orășel de provincie liniștit, unde afișajele electronice mă informează strict asupra a ceea ce am nevoie să știu.

Vremea, data și ora, programul de funcționare al farmaciilor și magazinelor, cursul valutar de la Exchange care se schimbă automat odată cu noile valori. Informațiile despre trafic și noutățile din oraș, locurile disponibile în cea mai mare parcare subterană de la noi sunt iarăși trebuincioase. Și poate și disponibilitatea mașinilor de spălat de la spălătoria publică împreună cu anunțurile de marfă nouă de la buticurile de modă din zonă.

Uite la ce te poate face să cugeți o zi obișnuită. Atunci când mergi grăbit spre destinație uiți că în drumul tău se poate să observi lucruri bune de știut dacă ai ridica privirea și ai fi puțin mai atent. Cine știe ce mesaj încântător va ascunde următorul slide al panoului luminos din centru? Poate o dedicație specială pentru tine? Poate un anunț care îți va captiva atenția. Sau poate o cerere în căsătorie emoționantă care îți va schimba lumea?

Pe tine te-au ajutat vreodată panourile luminoase sau afișajele electronice cu LED?

Acest articol inspirat dintr-o zi din viața mea a fost scris pentru proba 15 din competiția SuperBlog 2019.

Sursa foto: Smarsoft.ro, Pixabay.com

Love it? Like it!
Pin Share

7 thoughts on “Cum ne ghidează afișajele electronice. Prezentul este “luminos”!

  1. Sunt foarte utile reclamele luminoase, tocmai pentru că îți atrag repede atenția. Tot timpul când sunt într-un loc nou și caut o farmacie, de exemplu, mă uit în zare după reclamele lor luminoase.
    Foarte frumoasă plimbarea ta, la fel si articolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!