Site Overlay

Care sunt cele 10 cărți citite în luna octombrie

Dacă luna septembrie mi-a adus un record privitor la cărțile citite(13), nici luna octombrie nu a fost prea slabă. Am reușit să citesc 10 scrieri. Diferite ca gen, diferite ca stil și în limbi diferite. Așa cum mi-am propus de ceva timp. Însă probabil că ai vrea să știi care sunt cele 10 cărți citite în luna octombrie.

Fiecare dintre aceste volume își are recenzia mai detaliată pe Booknation. Nu e nevoie decât să faci click pe titlul fiecăruia.

Cărți citite în luna octombrie

 1. The Good Daughter – Karin Slaughter
 2. Cât de greu poate fi – Allison Pearson
 3. Nu mai caut succesul – Ramona Dogaru
 4. Omul invizibil – H. G. Wells
 5. Notre Dame de Paris. I – Victor Hugo
 6. Notre Dame de Paris. II – Victor Hugo
 7. Blândețea nopții – F. Scott Fitzgerald
 8. The Company of Women – Mary Gordon
 9. Lorelei – Ionel Teodoreanu
 10. Femeia și cătușele ei – Sarina Cassvan

1. The Good Daughter – Karin Slaughter

Este vorba de un thriller psihologic din anul 2017. Este o carte ce îmbină la perfecție un caz de crimă cu sânge rece și povestea dramatică a unei familii de avocați a cărei viață este zdruncinată din temelii. Eu l-am citit în engleză, avându-l împrumutat de la o prietenă.

2. Cât de greu poate fi – Allison Pearson

Aceasta este o carte amuzantă ce aparține genului Chic Lit. Spune o poveste amuzantă și complexă despre ce înseamnă să fii femeie la 50 de ani. Este despre echilibru și găsirea resurselor pentru a avea o viață împlinită și liniștită. Învățând mai ales să te iubești pe tine însuți.

3. Nu mai caut succesul – Ramona Dogaru

Este o carte de povestiri emoționante și cât se poate de personale. Fiecare dintre cele 44 de povești ce compun volumul este câte o părticică din viața autoarei. Cartea aceasta reprezintă o lectură pentru suflet. Nu se poate să nu te regăsești în vreuna dintre povestirile scurte din ea.

4. Omul invizibil – H. G. Wells

Romanul SF “Omul invizibil” al lui H.G. Wells mi s-a părut plin de suspans și imprevizibil. Eu nu sunt neapărat o fană a genului acesta. Sau mai bine zis nu prea citesc astfel de cărți. Dar aceasta a fost o surpriză păcută! Plus că doream demult să citesc acest clasic și l-am găsit în limba franceză.

5 și 6. Notre Dame de Paris. I – Victor Hugo + Notre Dame de Paris. II – Victor Hugo

Aceasta a fost cartea mea preferată dintre cele 10 cărți citite în luna octombrie. Adica aceste două volume care compun una dintre cele mai mari opere ale lui Victor Hugo. Deși povestea personajelor este tragică, contrar a ceea ce afișează animațiile, desenele și de ceea ce credem noi, este o carte ce trebuie citită.

Îți va da peste cap cu toate părerile despre istoria Notre Dame. Dar și despre povestea Esmeraldei și a lui Quasimodo. Trebuie doar să o parcurgi pentru a afla adevărata desfășurare a evenimentelor, așa cum a gândit-o Victor Hugo.

7. Blândețea nopții – F. Scott Fitzgerald

Dacă “Marele Gatsby” mi-a plăcut destul de mult, mai puțin unele personaje, la “Blândețea nopții” de același autor nu mi-a plăcut nici un personaj. F. Scott Fitzgerald a presărat foarte mult din esența propriei vieți și căsnicii.

A scris o carte aproape biografică. Dar în afara necazurilor din familie, el a redat și epoca materialismului, a idealismului spulberat și a visurilor neîmplinite.

8. The Company of Women – Mary Gordon

Acesta este un roman despre maturizare, un bildungsroman care prezintă evoluția unui personaj feminin. Este a doua carte pe care o citesc în limba engleză pe luna octombrie. De asemenea, am găsit în ea și titluri de cărți clasice, citite sau recomandate de personaje. E vorba de “Jane Eyre”, “Mândrie și prejudecată” și “Coliba unchiului Tom”.

9. Lorelei – Ionel Teodoreanu

Acesta este un roman de dragoste de un lirism impresionant. Deși o poveste de iubire, finalul este tragic. Însă deși este o carte frumoasă, nu mi-a plăcut fix personajul principal, Lorelei. Nu am rezonat cu ea și mi-a părut mai degrabă rău pentru prietena ei. Citind recenzia de pe Booknation, îți vei da seama de ce.

10. Femeia și cătușele ei – Sarina Cassvan

Romanul acesta de dragoste a fost considerat cam indecent la vremea lui. Dar nu este în nici un caz atât de erotic precum sunt cărțile de genul publicate în zilele noastre. Erotismul și magia se află mai mult în scrisorile poeme pe care le primește personajul principal de la unul dintre admiratorii săi înfocați.

Acestea au fost cele 10 cărți citite în luna octombrie. Voi ați citit ceva de aici? Ce părere aveți despre aceste titluri? Vă atrage ceva sau v-a plăcut vreunul dintre ele?

Sursa foto: galerie personală

Love it? Like it!
Pin Share

6 thoughts on “Care sunt cele 10 cărți citite în luna octombrie

 1. Wow, chiar ai citit mult. Unele carti le-am citit deja, unele chiar de mult ca aproape le uitasem…Mi-a atras atentia Ramona Dogaru si cea de Allison Pearson. Mi-ar place sa le citesc.

 2. Ce mă bucur să aud că ai citit o parte din ele! Chiar au fost niste lecturi bune, care m-au îmbogățit spiritual și cultural. Îți recomand cartea Ramonei din tot sufletul! Este balsam pentru zile mai puțin vesele.

 3. Raluca anghel says:

  Wow,ce de carti ai citit, mereu ma inspira articolele tale. Am citit o parte din ele si eu, omul invizibil, lorelei si notre dame de paris – aceasta din urmă imi place in mod deosebit.

 4. Mă bucur ca și tu le-ai citit și ți-au plăcut. Despre Notre Dame de Paris numai de bine. În afară de unele pasaje lungi și destul de plictisitoare pentru mine, povestea adevarata a Esmeraldei și a lui Quasimodo m-a întristat.

 5. Chiar că ai citit ceva! Eu am reușit să termin una singură în octombrie – Egiptul secret, pe care o recomand chiar, și mă chinui să termin Veneția(Jan Morris).
  Mi-a atras atenția a doua din lista ta, Cât de greu poate fi, pe care chiar i-am recomandat-o cumnatei mele. Cred că ar interesa-o.

 6. Ce mă bucur ca ți-a atras atenția. Chiar e o carte faină, amuzantă, dar și realistă. Îmi place că citești cărți legate de civilizații și culturi diferite. Ar trebui sa mai fac și eu asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!