Site Overlay

Acasă este locul în care parcăm mașina!

Că suntem cei mai fericiți când vine vorba de excursii, drumeții și călătorii prin lume cred că știe toată lumea care ne cunoaște. În fiecare weekend și fiecare vacanță încercăm să profităm de lumea care ne înconjoară. Cu avionul, cu mașina, cu bicicleta sau pe jos!

În primul rând, în concediile mari, din iarnă și vară, alegem să mergem cu avionul prin Europa

În funcție de buget, chef și inspirație. Dar două săptămâni cel puțin le petrecem în România, acolo unde va fi mereu acasă. Și din Franța, unde suntem noi momentan, mereu luăm mașina spre casă. Așadar, facem în fiecare an cel puțin 8000 de km dus-întors cu Mazda noastră, în două sezoane diferite.

Mai avem prieteni care procedează așa pentru a se întoarce din străinătate în România pentru o lună de zile. Dar noi ne putem considera un fel de experți în asta! Sau poate că nu experți, dar buni cunoscători ai road tripurilor. Asta și pentru că adorăm să facem mici opriri sau detururi în drumul nostru. Nu numai pentru odihna care este esențială unui drum lung făcut pe patru roți. Ci și pentru pasiunea noastră vorace de a vedea mai mult și mai mult. De a descoperi locuri în care nu am pus piciorul niciodată!

Vara și iarna România are un loc special în planurile noastre. Dar în restul timpului facem multe road tripuri prin Europa. În special în Franța, Elveția și Germania. Asta pentru că locația noastră din Hexagon ne permite să ajungem relativ repede și ușor în celelalte două țări. Deoarece suntem la o oră de mers cu mașina de fiecare dintre ele. Evident că vignetele sunt pentru noi ca un fel de stickere de călătorie pentru rulote.

Așadar, în al doilea rând adorăm micile excursii spontane prin Europa făcute cu mașina personală, o Mazda albastră cu personalitate

Profităm de fiecare weekend pentru a face mici excursii de o zi sau drumeții prin munții și pădurile din Franța. Uneori ne gândim că am exploatat la maxim regiunea în care ne aflăm. Dar apoi găsim alte și alte destinații pitorești și ne uităm gândul. Pentru noi întreaga viață este o călătorie plină de provocări și opriri mai mult sau mai puțin plănuite!

Încă nu ne-am hotărât unde vom locui în viitor. Și nici nu avem o casă pe care să o considerăm numai a noastră. Dar avem lumea întreagă la picioare și dorință de aventură. În plus, noi obișnuim să spunem că acasă este locul în care parcăm mașina.

În fiecare călătorie a noastră cu automobilul ne însoțește negreșit și cârligul de remorcare pentru Mazda. Acesta este un accesoriu auto ce poate știrbi din farmecul vehiculului, dar care este totuși foarte practic și util. Este atașat de mașină așa cum noi suntem atașați la rândul nostru de ea și de călătoriile noastre. Și deși îl avem dintotdeauna, nu am avut nevoie de el până acum. Cu toate acestea, ne bucurăm să îl știm acolo. Mai ales pentru momentele când din spate cineva ne presează și nu respectă distanța în mers dintre autovehicule. Dar și pentru rolul lui inițial, de tractare în situații limită.

Acasă este locul în care parcăm mașina!

Acesta este mottoul nostru. Dar putem la fel de bine să spunem că prețuim mașina ca și cum ar fi a doua noastră casă. La câte drumuri facem cu ea prin Europa, a devenit cuibul nostru mobil. În afară de cârligul de remorcare mereu prezent la datorie, Mazda este echipată și cu alte accesorii auto ce ne fac drumurile mai ușoare și mai sigure.

GPS-ul salvator, roata de rezervă, încărcătorul auto multifuncțional, parasolarul, trusa de prim ajutor, triunghiurile reflectorizante și vestele galbene. Acestea sunt foarte utile în momentul de față în Franța, de când cu protestele de prin sensuri giratorii și intersecții. Practic te miști mai ușor în trafic dacă ai o asemenea vestă pe bord, undeva la vedere. Iar pentru ca energizantul și cafeaua să fie mai la îndemână avem un suport auto pentru pahare. Fixat la grila de ventilație.

Pentru călătorii am mai pus ochii pe o serie de accesorii auto care pot face și mai confortabile drumurile pe patru roți. Pernele din spumă cu memorie pentru șofer și pasager ar fi un adaos foarte util la drum lung. Acestea împreună cu pernuța de călătorie fac un duo minune. La fel de bine sună și salteaua auto gonflabilă care poate fi întinsă pe banchetă pentru o odihnă mult mai bună atunci când nu găsim cazare. Sau pentru când ne oprim doar pentru puțin timp.

Bagajele mereu ne-au încăput în portbagajul mărișor al Mazdei 3 Hatchback

Ba chiar am cărat și roți de remorcă și piese grele pentru utilaje agricole, pe lângă propriile valize pline. Însă asta ne-a furat din spațiul de pe banchetă, care era de altfel rezervat somnului scurt dintre opririle principale. Așadar, pe viitor luăm în considerare achiziționarea unei cutii de portbagaj pentru un spațiu în plus. Cine știe, pe viitor poate familia se va mări!

Dar accesoriul auto cel mai exploatat de noi în micile excursii prin Franța sau Elveția este bineînțeles suportul pentru biciclete. Și acesta este prieten bun cu cârligul de remorcare. De fapt, este dependent de acesta din urmă deoarece așa se fixează la mașina noastră. De un real ajutor, suportul pentru biciclete ne permite să luăm după noi biclele atunci când avem chef de pedalat prin natură sau oraș.

Până acum l-am folosit de câteva ori. Când am mers în Alsacia ca să facem ruta vinului prin podgoriile aromate a fost una dintre dăți. Ne-a permis de asemenea să ne plimbăm agale prin jungla urbană în Zurich, Elveția. Dar și prin alte zone verzi din Franța sau pe trasee de biciclete mai departe de casă. Pe viitor am dori să îl folosim și la drum mai lung, pentru când vom merge în campinguri cu cortul. Așadar, în loc sa mergem cu mașina prin acele locuri, vom explora cu bicicletele ce e de văzut.

Și mai avem noi gânduri mari pentru a profita din plin de escapadele prin lume!

O mică rulotă cu strictul necesar poate va fi atașată într-o bună zi la cârligul Mazdei noastre. O căsuță pe roți. Un dormitor la portativ. O investiție pe termen lung care ne va scuti de plata cazărilor.

Iar pe spatele sau pe lateralul rulotei să scrie funny următorul text: “Mufă + Crap on tour“. Astea sunt poreclele noastre și ăsta este visul nostru!

Voi cum vă pregătiți pentru călătoriile cu mașina? Dar mai ales cum alegeți să o echipați corespunzător pentru road trip-uri sigure?

Articol scris pentru proba XIII a competiției SuperBlog 2019.

Sursa foto: autogedal.ro, galerie personală, Pixabay.com

Love it? Like it!
Pin Share

6 thoughts on “Acasă este locul în care parcăm mașina!

  1. O rulotă v-ar fi foarte utilă, mai ales când sunt și copii în peisaj. Cred că Mazda face parte din familie, la cât de mult v-ați plimbat împreună 🙂

  2. Chiar așa ne gândeam și noi. Ne-a devenit nu doar utilă, ci și dragă mașina asta. Iar la rulotă chiar ne gandim de ceva vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!