Site Overlay

Emoții negative mai puține. Test trecut cu brio. Vitamina B anti stres

Una dintre provocările cele mai mari din viața mea a fost să iau permisul de conducere. Pe mine perioada aceea m-a stresat foarte mult. Iar fără vitamina B nu cred că aș fi reușit să îmi stăpânesc emoțiile.

Îmi doream dintotdeauna să am permis de conducere și să știu să șofez

Toată lumea din jur era cu ochii pe mine și mă tot întreba dacă am mai făcut ceva în sensul ăsta. Le-am zis că atunci când mă voi simți eu pregătită, atunci mă voi apuca de asta. Și într-o zi de vară m-am hotărât. Am ales școala de șoferi. Am ales instructorul. Și am început să lucrez la dosar.

Dar ca să ajungi să dai traseul și să te vezi cu carnetul în mână mai este cale lungă. Așadar am început firav provocarea trecând mai întâi prin legislație și regulament, făcând zeci de teste și citind despre legi și semne rutiere.

Dar timpul trecea și am fost programată la sală. Ziua examinării se apropia și aveam emoții mari. În perioada aceea, instructorul mi-a recomandat să întreb la farmacie de ceva pastiluțe pentru calmarea nervilor și stări de anxietate.

Merg la farmacie și întreb de aceste pastile care nu provoacă somnolență și efecte adverse în timpul condusului

Mi s-a recomandat ceva și am zis că trebuie să le încerc deoarece eram prea agitată la volan și nici nu puteam să dorm prea bine.

Nu am observat nici o diferență. Și nici instructorului nu i-am părut mai calmă. Ba din contra, mie mi se părea că nu pot fi atentă la nimic și mereu gafam în trafic. Atunci am mers înapoi la farmacie și am întrebat ce vitamină ar fi mai nimerită pentru problema mea cu stresul.

Farmacista mi-a spus că un complex de Vitamina B m-ar ajuta mult. Așa că mi-am luat un flacon de B-Complex 100 cu 50 de capsule, ca să mă ajungă mai bine de o lună.

Suplimentul conținea un complex de vitamina B care ar ajuta sistemul nervos și mi-ar da mai multă energie

Complexul de vitamina B conținea vitaminele B1, B2, B3, B6, B12, B5, biotină și alți compuși importanți. Încă din ziua aceea am început să iau câte o capsulă de vitamina B pe zi.

Complexul de vitamina B mi-a fost de mare ajutor pe toată durata provocării pentru carnet. Sosise ziua sălii și nu mă laud când spun că am luat cu punctaj total. În plus, am încercat să nu îmi fac și mai mari emoții spunându-le și altora despre provocarea mea sau despre ziua examinării.

După ce m-am văzut cu sala luată și cu programarea pentru traseu, mi-am mai tras sufletul. Examenul final avea să-l dau abia peste 5 luni(așa de mult a durat între sală și traseu la mine). Așadar, mi-am făcut stocul cu vitamina B. În prezent am dat de un preț foarte bun la același supliment ce favorizează funcționarea sistemului nervos și reduce oboseala. Farmacia La Preț Mic este o farmacie online cu prețuri accesibile de unde s-ar putea să îmi fac stocul de-acum încolo.

Vitamina aceasta a fost pentru mine de un real ajutor la acea vreme

Asta pentru că am luat și traseul din prima cu emoții puține și cu o minte limpede. În acele minute în care eram la volan și aveam alături examinatorul mă simțeam de parcă nu aș fi fost eu cea care conducea.

Mă simțeam mai degrabă detașată și relaxată. Și nici măcăr nu am simțit nevoia să “răspund” examinatorului atunci când părea că are pata pusă din cauza unor mici erori. Evident că am avut și din acestea, dar nu suficiente încât să fiu picată. Haha!

Sincer, recomandarea instructorului și apoi sfatul farmacistei m-au ajutat să îmi dau seama de ce are nevoie organismul meu. Și cred că altfel nu aveam să aflu de beneficiile vitaminei B asupra nervilor și minții mele.

Acum nu mai visez că șofez ilegal. Nu mă mai visez conducând deloc. Dar probabil că mintea mea va scoate în față o altă provocare pe care o voi putea trece la fel de bine cu ajutorul complexului de vitamine B. Și a calmului în particular.

Acest articol despre experiența personală a fost scris pentru proba XI din competiția SuperBlog 2019.

Sursa foto: farmacialapretmic.ro

Love it? Like it!
Pin Share

12 thoughts on “Emoții negative mai puține. Test trecut cu brio. Vitamina B anti stres

  1. La ce nervi imi fac, in ultima vreme, cei de pe la job…cred ca mi-ar trebui o cura luuuunga de vitamina B! 😃
    Lasand gluma, da, am testat si eu (in anumite perioade de stres) magneziu cu b6, m-a ajutat simtitor!

    1. Organismul nostru are nevoie din cand in cand de cate o cura de vitamine. Sper sa devina mai usor frustrant la tine la job. 🙂

    1. Multumesc! Nu-i asa de grozav, dar este experienta mea reala cu vitaminele. Pentru ca nu prea obisnuiesc sa iau asemenea suplimente. Poate doar magneziu si calciu. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!