Site Overlay

Colop. Când amabilitatea și tehnologia imprimă prietenii, viitorul e mai bun

Era o tânără de douăzeci și ceva de ani la primul ei job. Fusese la multe interviuri și nu avusese succes. Dar la ultima întâlnire cu un potențial angajator chiar a crezut că răspunsul avea să fie pozitiv. Era încrezătoare în ea, jovială și plină de idei. Și uite că acum era în prima ei zi la birou, ca un boboc în prima zi de școală.

Nu știa cine sunt șefii ei și nici cum sunt aceștia. Nu cunoștea pe niciunul dintre colegii ei și nici de unde trebuia să înceapă. Doar pe doamna de la HR o cunoscuse la interviu. Și acum tot ea era cea care o conduse în departamentul în care avea să lucreze. Ea o prezentase colegilor de acolo și o lăsase în grija lor. Pe șefi și pe ceilalți din firmă avea să îi cunoască la ședința programată în acea după amiază.

Era tare emoționată și nu știa cum să se comporte cu ceilalți

Nici nu știa dacă etica firmei îi permitea să se îmbrace așa cum se îmbrăcase. Dar se apucă de treabă, după îndrumările supervizorului din departament și o ținuse așa până la prânz. Nu își ridica privirea din calculator și tastatură decât când avea de adresat vreo întrebare sau de răspuns la ce o întreba coordonatorul.

Se simțea destul de stresată. Nu era vorba că nu se pricepea la treaba ei. Dar se gândise că nu așa trebuie să fie o atmosferă faină la birou, alături de colegi. Credea că ea e de vină. Poate ar fi trebuit să încerce să comunice cu ei. Dar până să facă primul pas, a venit pauza de prânz și toată lumea a ieșit la țigară, cafea sau la masă. Având jumătate de oră la dispoziție se gândi că îi va face bine să iasă în parc să-și ia gustarea și să își elibereze emoțiile. Așa și făcu!

Se întoarse însă mai repede din pauză pentru a nu întârzia care cumva la importanta ședință în care avea să fie prezentată la toată lumea.

Mare îi fu surpriza când în birou nu găsi pe nimeni, dar în schimb o aștepta pe tastatură un post-it cu un mesaj ce îi puse un zâmbet pe față

Bună, ce faci? 😊” era textul destinat clar ei. Apoi, la o privire mai atentă, văzu lângă tastatură un dispozitiv pe care scria Colop e-mark. Nu prea știa cum ajunsese acel mesaj simpatic la ea pe birou și mai ales de la cine venea. Dar și-a dat seama că textul fusese sigur scris cu acea ștampilă electronică, ce încă părea în funcțiune.

Dădu să examineze mai bine acel gadget de la Colop, cu o curiozitate de pisică. Dar înainte să își dea seama cum anume funcționează, în birou intră o tânără blondă ce o zări și surâdea la ea.

"- Pun pariu că te întrebi ce e cu e-mark-ul ăsta și cu mesajul! 

- Păi, cam da! Voiam acum să văd ce e cu el și dacă într-adevăr acesta este responsabilul pentru cuvintele drăguțe. Dar nu prea știu cum ar trebui să îl deschid. Sau folosesc ...

- Haha! E o noutate referitor la ștampila electronică ce a fost primită de departamentul nostru de la un client. E de la Colop și este un e-mark premiat în cadrul concursului Red Dot Design 2019. O chestie revoluționară pe care și noi o testăm de câteva zile și încercăm să îi găsim cât mai multe utilizări. Dar scuze, trebuia să încep cu începutul. Eu sunt cea care ți-a lăsat mesajul pe post-it. Mă numesc Anca și lucrez și eu în acest loc. Mai bine zis în același birou cu tine. Am ajuns abia la pauză la lucru și de aceea nu m-ai văzut până acum.

M-am gândit că ștampila asta electronică este calea cea mai bună de a-ți ura bun venit la noi!

Și de te face să te simți în largul tău între noi. Și e fain că fix una dintre variatele ei întrebuințări este de a putea lăsa mesaje personalizate pe orice suprafață și material.

- Atunci îțî mulțumesc super mult pentru gest! Deși mă gândeam că nimeni din acest departament nu ar putea fi “vinovatul” pentru asta. Chiar mă gândeam înainte de pauză cum aș putea să sparg gheața ca să pot fi și eu mai destinsă. :D

- Trebuie să-i scuzi pe colegii mei! Nu e vorba că nu sunt sociabili. Dar sunt și puțin mai rezervați când vine vorba de lume nouă. Și de obicei eu sunt cea care dă tonul la discuții, veselie și magie aici în birou. Drept pentru care, acum că am lipsit fix când ai venit tu, ai găsit o atmosferă mai rigidă. Nu că nu ar fi rigidă mai mereu atunci când coordonatorul nostru nu este în apele lui. Haha!

- Vaai, atunci sunt salvată! Mersi mult pentru primire și descrierea situației. Acum mă simt mult mai bine să știu că există aici cineva care este ca mine. Mă gândeam că poate va trebui să mă închid în mine și să mă transform într-un roboțel, deși îmi cam place ce fac. Dar văd că am un aliat!

Și totuși încă mai sunt puțin neliniștită privitor la ședința în care îi voi vedea pe toți

Cred că mă voi simți ca un fel de specimen aflat în centrul atenției la zoo. Sau exact ca la facultate când proful ne punea la începutul cursurilor să ne prezentăm și să spunem ceva despre noi, ca să ne cunoaștem mai bine.

- Hihihihi! Să vezi cum e la întâlnirile iubitorilor de ciocolată anonimi! Acolo e și mai grav! Glumesc, stai liniștită! Va fi bine zic eu. Și în plus m-am mai gândit acum la o întrebuințare a ștampilei electronice e-mark Colop. Dacă pentru tine mesajul meu imprimat cu acesta a fost simpatic și te-a ajutat, atunci se poate să te ajute și în continuare.

Fii atentă! Deschide un document nou pe calculator și scrie ce îți zic eu, cu un font mișto. Apoi hai să bem cafeaua aia la care te invitasem prin mesajul de mai devreme. Cred că mai avem puțin timp până la ședință, așadar hai să ne cunoaștem mai bine!"

Și tinerele începură să discute la cafea ca și cum se cunoșteau de o viață.

Însă până una alta, hai să vedem cum a decurs temuta ședință pentru noua angajată

Oare ce vrăji a mai făcut ștampila electronică?

Nu pot spune decât că a fost un succes și nimeni nu s-a simțit stânjenit. Cum au aflat oare toți cei din firmă că tânăra lor colegă se numește Maria și că este sociabilă, inventivă și plină de voie bună? Un pic de ajutor la partea cu creativitatea a avut și din partea e-mark-ului și Ancăi, colega cea simpatică ce a făcut-o să se simtă bine primită în mijlocul lor.

Aceasta îi sugerase să își scrie numele împreună cu un mesaj haios și să le imprime cu ajutorul Colop pe o foaie pe care avea să le-o arate celorlalți drept carte de vizită. Dar Maria avu o idee și mai bună. În loc de o foaie simplă A4, ea a ales să imprime rapid mesajul pe o insignă pe care o aveau colegii de la unele teambuildinguri în care fuseseră. Să își poarte astfel semnătura proprie atârnată la gât, pentru a fi văzută clar de toată lumea de toate părțile mesei de ședință.

Și se pare că textul „Eu sunt Maria, the newbie! Nu sunt fata cu cafeaua, dar vă pot da energie la fel ca o cafea bună!” i-a câștigat pe toți din firmă. Tot ea a venit mai apoi cu nenumărate idei de utilizare a ștampilei electronice Colop atât la birou, cât și acasă. De asemenea, a fost cea care a păstrat vie tradiția cu mesajul simpatic de binevenit în cazul tuturor celorlalți colegi care li s-au alăturat în companie de-a lungul timpului.

La ce întrebuințări s-a mai gândit tânara pentru ștampila electronică

– mesaje motivaționale pe post-ituri

– cartonașe cu Disponibil/DND pentru fiecare birou

– mesaje drăguțe pentru fiecare coleg în parte puse într-un plic într-o anumită zi a săptămânii

– ștampilă personalizată cu datele firmei și cu semnătura șefilor

– carte de vizită ad-hoc imprimată cu ajutorul Colop

– mesaj de urări de sărbători, zile de naștere, etc.

– text personalizat pentru cărțile din biblioteca personală sau pentru cele de împrumutat sau de dăruit prietenilor(ca asigurare că nu uită că sunt ale tale)

– etichete pentru hainele copiilor

– insigne personalizate cu numele fiecărui coleg sau intern pentru team buildinguri

Cele două colege au devenit prietene la cataramă

Chiar și după ce drumurile lor s-au despărțit după plecarea uneia de la firmă. În felul acesta și-a început ingeniosul e-mark Colop magia. Dar în nici un caz nu a rămas doar la stadiul acela. Pentru Maria a fost o rampă de lansare. Și în curând ea a fost avansată în funcție în departamentul ei. A devenit managera celorlalți colegi, vechi și noi. Dar e-markul Colop i-a rămas aliat puternic și susținător în toate ideile mărețe pe care le-a putut pune în practică datorită imaginației și creativității ei.

Maria aș putea fi chiar eu sau tu. Anca este acea colegă săritoare de la fiecare loc de muncă, ce te ia sub aripa ei protectoare. Și îți devine prieten adevărat deoarece știe cât e de importantă amabilitatea. Iar Colop … Ei bine Colop va rămâne Colop, cu dispozitivele sale inteligente de imprimare, cu tehnologia avansată și cu ideile sale suprinzătoare cum ar fi și provocarea aceasta dată nouă, bloggerilor, în cadrul probei X din competiția SuperBlog 2019.

Sursa foto: galerie personală, emark.colop.com/ro

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Colop. Când amabilitatea și tehnologia imprimă prietenii, viitorul e mai bun

  1. Mi-a plăcut tare mult articolul, modul în care ai scris m-a captivat din prima 🙂
    Îți doresc mult succes în competiție și multă inspirație în continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!