A trecut mai bine de jumătatea lunii octombrie. Dar eu mi-am dat seama că nu am postat articolul cu cărțile lunii septembrie. Și e păcat, deoarece am un adevărat record personal pe acea lună. Cele mai multe cărți citite într-o singură lună. 13 titluri mai exact.
De aceea, pentru că sunt destul de multe, nu am să mă lungesc cu descrierea lor, ca de obicei. Puteți răsufla ușurați, haha! Oricum, în cazul unora, puteți găsi recenzia completă pe Booknation, numai făcând click pe titlul lor.
Care au fost cărțile lunii septembrie pentru mine
- Ahora no, carino, me duele la cabeza de Alicia Misrahi
- Printre portocali de Vicente Blasco Ibanez
- O simplă favoare de Darcey Bell
- De la Pământ la Lună de Jules Verne
- A woman of no importance de Oscar Wilde
- Le cas estrange du Dr. Jekyll et de Mr. Hyde de Robert Louis Stevenson
- Profesionistul de George Arion
- The Third Man de Graham Greene
- Sur le dos, un papillon de Corinne Naa
- Nopțile domnișoarei Mili de Isac Peltz
- Copilăria de Maxim Gorki
- Central Park de Guillaume Musso
- Bărbatul de pe Facebook de Cintzia Angelina Mardale
1. Ahora no, carino, me duele la cabeza de Alicia Misrahi
Aceasta este prima carte în spaniolă pe care o citesc. De fapt, este un fel de ghid de înțelegere al femeii, scris tot de către o femeie. Are un limbaj amuzant și cu siguranță orice femeie se va regăsi în rândurile acestea.
2. Printre portocali de Vicente Blasco Ibanez
Cartea redă o poveste dramatică de iubire dintre două personaje total diferite, a căror legătură este contestată mereu de societate. Și spre mirarea mea, finalul nu este unul fericit, ca în cazul altor romane de dragoste citite.
3. O simplă favoare de Darcey Bell
Un thriller care începe fain, dar se termină cam în plop. Mi-am dorit mult să citesc cartea după ce am văzut filmul. Dar trebuie să recunosc că mi-a plăcut mai mult ecranizarea decât thrillerul. Cele două personaje au fost mult mai bine conturate și chiar au avut aceeași șansă în conflictul dintre ele. Recomand și filmul cu Anna Kendrick și Blake Lively.
4. De la Pământ la Lună de Jules Verne
Acesta este un roman SF inedit și foarte vechi pe care îl credeam citit în copilările. Dar de fapt, în septembrie a fost prima dată când l-am deschis și parcurs cu adevărat. Deși are un limbaj pe alocuri umoristic, unele pasaje sunt greu de citit din cauza termenilor de specialitate.
Aceștia pot fi un pic cam plictisitori, dacă nu te interesează știința, astronomia. Acum îmi dau seama că eu credeam că Jules Verne scrie cărți pentru copii. Dar nu e chiar așa, având în vedere scrierea de față.
5. A woman of no importance de Oscar Wilde
Primul titlu citit în engleză dintre cărțile lunii septembrie este acesta. Este o piesă de teatru, o comedie, care ironizează înalta societate. Dar ne vorbește liber și despre inegalitatea dintre bărbați și femei, care a existat dintotdeauna.
6. Le cas estrange du Dr. Jekyll et de Mr. Hyde de Robert Louis Stevenson
Acesta este primul titlu în franceză dintre cărțile lunii septembrie. “Straniul caz al Doctorului Jekyll și al Domnului Hyde” este o scriere fantastică pe care îmi doream să o citesc de mult timp. Și iată că i-a venit rândul. Este vorba despre un caz de personalitate dublă care face ravagii în Londra victoriană. Dar tot de aici afli că orice persoană se poate confrunta cu o personalitate multiplă, pe care o dă mai mult sau mai puțin pe față.
7. Profesionistul de George Arion
Ar fi a doua carte citită de la George Arion, după “Trimisul special“. Dar, de fapt, acest volum cuprinde două mini romane la fel de captivante. De dat asta este vorba de jurnalistul Andrei Mladin care se bagă într-o mulțime de încurcături pentru a descurca ițele a două cazuri diferite.
8. The Third Man de Graham Greene
A doua carte citită în engleză dintre cărțile lunii septembrie a fost un pic ciudată. Acțiunea se petrece în Viena iar personajele sunt viciate. Un tip vrea să demonstreze poliției că prietenul său cel mai bun este curat ca lacrima și că nu a murit de moarte naturală. dar în ancheta sa pe cont propriu află adevăruri triste despre identitatea amicului său.
9. Sur le dos, un papillon de Corinne Naa
Al doilea titlu în franceză de pe luna septembrie a fost un roman noir terifiant, psihologic și care te poate bântui așa cum a bântuit și personajele din el.
10. Nopțile domnișoarei Mili de Isac Peltz
Evreul-român Isac Peltz a scris o carte emoționantă despre dragoste, nebunie, suferință și memorie. Să iubești atât de mult o persoană încât să îi dedici toată viața ta ei, dar mai ales nopțile. Să iubești amintirea unui om încât să îl transformi într-un spirit cu care vorbești, alegându-l în locul oamenilor vii.
11. Copilăria de Maxim Gorki
Aceasta este o parte din viața scriitorului Maxim Gorki. O primă autobiografie dintr-o serie de 3, în care dezvăluie cititorilor bucățele importante din viața sa. Este o scriere realistă, crudă, dar totodată emoționantă.
12. Central Park de Guillaume Musso
Este prima mea carte citită de la francezul Guillaume Musso. Și în original pe deasupra. Ceea ce o face cea de-a 3-a carte în franceză de pe luna septembrie. Povestea mi-a plăcut destul de mult, dar finalul a fost excepțional. Nu mă așteptam la așa ceva. Și pentru că m-a impresionat, voi mai citi și alte thrillere de la el.
13. Bărbatul de pe Facebook de Cintzia Angelina Mardale
Acestei scrieri de dragoste cu elemente de dezvoltare personală i-am făcut o recenzie și aici pe blog. Nu a fost o lectură super impresionantă, dar finalul ales de autoare m-a impresionat. Oricum, Angelina dorește să continue povestea din acest volum de debut. Și sperăm că va fi din ce în ce mai bună. Poți citi și interviul luat autoarei aici.
Acestea au fost cărțile lunii septembrie și recordul meu personal din toți anii de până acum. Tu ce ai mai citit frumos și îmi recomanzi și mie?
Sursa foto: galerie personală
Wow ce de carti frumoase! Eu nu reusesc mai mult de 3 /4 intr o luna. Imi doresc si eu sa citesc central park, sper ca voi reuși in curand. Mult succes in continuare
Multumesc frumos! Sper sa apuci sa citesti de la Guillaume Musso Central Park, dar sigur are si alte carti minunate scrise. Si eu imi doresc sa continui cu romanele lui. E foarte bun numarul tau de carti pe luna! Fiecare in ritmul nostru si cu timpul nostru. Te pup
Wow! Eu am nevoie de câteva luni pentru a citi atâtea cărți! Spre exemplu, de la începutul anului și până acum am citit 26. Foarte interesantă lista ta. Îmi place că ai parcurs cărți din diferite genuri, nu te-ai axat doar pe romance sau SF. Trebuie să recunosc, nu am citit niciun titlu dintre cele pe care le-ai parcurs, însă mi-au atras câteva atenția. Ar fi: “O simplă favoare”, “De la pământ la lună” și “Nopțile domnișoarei Mili.”
Eu mi-am stabilit o provocare pe GoodReads sa citesc cel putin 100 de carti tot anul. Si deocamdata sunt bine, dar luna septembrie chiar m-a ajutat. Si mie imi place ca variez genurile. De altfel, mi-am mai propus ceva. Sa citesc toate cartile pe care le am cu mine aici fara sa mai cumpar altele sau sa incep ceva nou aparut. Si am ceva treaba deoarece sunt de ordinul zecilor. 😛 Sper sa ajungi si tu sa citesti cartile care ti-au atras atentia de la mine din lista! 🙂
Wow!!! Ce lună spornica, felicitări! O grămadă de recomandări minunate.
Merci mult! Sper că vei gasi si tu ceva frumos de citit printre acestea! 🤗
Într-adevăr jos pălăria Oana, chiar ai avut un bun record in Septembrie💪👏🏻
Și eu prefer sa citesc cărțile in original, sunt mult mai interesante. Desi, recunosc, cu franceza nu prea le am 🤦🏻♀️
“Copilăria” de Maxim Gorki am citit-o toată, mi-a placut. In legătura cu celelalte, sunt câteva ce mi-au stârnit curiozitatea.
Multumesc frumos!
Foarte tare! Felicitări pentru “recordul” tău! Mi se pre impresionant. Eu nu am reușit să citesc decât vreo 3 🙁
Merci Mirela! E super și așa. Cel puțin ai citit. Care au fost cărțile citite de tine? 😊
Cu mare plăcere! Mulțumesc frumos și eu! Sper să mai dobor astfel de recorduri livrești. Îți urez lecturi plăcute! 🤗
Felicitari pentru record, eu in ultima vreme apuc sa citesc doar povestea de noapte buna pentru cea mica.
Hehe! Multumesc frumos! E important sa cultivam lectura si copiilor nostri, asa ca no shame! 🙂
Frumos record. Felicitari! Doar Central Park am citit din lista ta.
Merci tare mult, Catalina! A fost un thriller spectaculos si vreau sa il descopar mai mult pe Guillaume Musso. Atunci, sper sa te fi inspirat celelalte carti din lista mea. 🙂