Site Overlay

Interviu cu Angelina Mardale, autoarea cărții “Bărbatul de pe facebook”

Am descoperit-o pe Cintzia Angelina Mardale(pe numele ei întreg) mai întâi pe Instagram. Am văzut acolo că este un om frumos, pasionat de călătorii, de cărți, de scris și de limbi străine. În mare am cam aceleași pasiuni, deci am rezonat imediat cu ea.

De aceea am și ales să o urmăresc. Asta și faptul că locuiește și ea în Franța de ceva timp, ca mine. Chiar dacă până acum nu am vorbit decât în mediul virtual, sper ca la un moment dat să ajung să vorbesc cu ea și față în față.

De pe contul Angelina Mardale de Instagram am aflat că a lansat prima ei carte, „Bărbatul de pe facebook”

Am citit despre aceasta, am văzut coperta ei atrăgătoare și m-a intrigat subiectul. Prin urmare mi-am propus să mi-o procurez din țară. Dar Angelina a fost amabilă și mi-a oferit un exemplar al cărții ei cu autograf fără să se gândească prea mult.

În sfârșit, am citit cartea „Bărbatul de pe facebook” și i-am făcut și o recenzie pe blogul meu. Nu am fost deloc părtinitoare și nici nu am ridicat-o în slăvi. Iar Angelina a fost recunoscătoare pentru acest lucru. Văzusem și înainte că ea chiar așteaptă din partea cititorilor săi un feedback sincer, care să o ajute referitor la viitoarele ei apariții editoriale. Și pentru acest lucru o apreciez foarte mult. Asta și pentru ambiția și curajul ei de a se lansa într-o lume nouă, în care criticii sunt la tot pasul și părerile sunt împărțite.

Dar odată cu recenzia pe care am făcut-o cărții ei mi-am dat seama că am niște întrebări la care tare mi-aș dori să îmi răspundă. Voiam să aflu mai multe despre mintea Angelinei, despre lucrurile care o inspiră, despre pasiunile ei și ceea ce o împinge către deciziile pe care le ia.

Pin urmare, am întrebat-o pe Angelina Mardale dacă ar vrea să îmi răspundă la câteva întrebări și ea a fost încântată de această propunere.

Răspunsurile pe care mi le-a dat ea se regăsesc în acest mini-interviu cald și sincer

O.M.Ș.: 1. Bună Angelina! Mai întâi de toate, aș vrea să îți mulțumesc că ți-ai făcut timp să îmi răspunzi la aceste întrebări. Sper să le găsești pe placul tău și să îmi răspunzi cât de pe îndelete vrei la ele.

C.A.M.: Bună Oana! Eu îți mulțumesc din suflet pentru interesul acordat. Îmi face mare plăcere să răspund la interviuri pentru că știu că prin aceste întrebări cititorii mă pot cunoaște mai bine.

O.M.Ș.: 2. Știu că te afli de ceva vreme în Franța, studiind limbile străine. Cum de te-ai hotărât să faci o facultate în Strasbourg? De ce te-a atras Franța atât de mult?

C.A.M.: Sinceră să fiu, visul meu era să joc pe scena Teatrului Național din București și mă pregăteam intens pentru o carieră în teatru. Apoi l-am cunoscut pe prietenul meu și totul s-a schimbat.

Mi-am dat seama că există teatru și în Franța și că aș putea face ceva acolo. Când am ajuns în Strasbourg am realizat că este destul de complicat să fac teatru având accent românesc. Așadar, am ales să studiez limbi străine, mai întâi Facultatea de Italiană și în prezent sunt în ultimul an la Facultatea de Spaniolă-Portugheză. Am ales limbi străine pentru că ador să călătoresc și știu cât de mult ajută limbile străine în vacanțe.

Sunt o persoană foarte sociabilă și îmi place să cunosc cu adevărat cultura și oamenii din locurile în care mă duc

Revenind la întrebarea ta, am ales Franța pentru că voiam să fiu cât mai aproape de prietenul meu și pentru că știam că într-o zi voi juca în franceză. Este un vis la care am început să lucrez de câțiva ani și îmi place că reușesc să mă implic în tot felul de proiecte.

O.M.Ș.: 3. Nu ți-a fost greu să te muți în altă țară? Ai ajuns aici singură sau cu iubitul tău? Cunoșteai limba franceză înainte de a ajunge aici, ai fost pasionată de ea?

C.A.M.: Am făcut câteva cursuri timp de un an și chiar nu mă simțeam pregătită. Am venit la prietenul meu care el era deja de 2 ani în Franța la Facultatea de medicină. A fost ușor. Sunt genul de persoană care se adaptează repede și îmi place mediul în care trăiesc acum. Mă inspiră locurile noi și de aici îmi vin și idei pentru cărți.

O.M.Ș.: 4. Îți plac limbile străine, le studiezi și faci referințe la țările acestea în cartea ta. Am văzut că îți place să călătorești, să citești, să joci teatru. Dar de pe blogul tău și de pe Instagram am aflat că ai o voce frumoasă și că îți place să cânți. Ce alte pasiuni mai ai?

C.A.M.: Wow! Da, am multe pasiuni și este foarte greu să mă opresc doar la una. Mulți spun că ar trebui să faci doar un lucru pentru a-l face bine. Eu încerc să fac totul bine.

Am încercat cândva să țin un vlog pe YouTube, dar este destul de greu

Am jucat în câteva filme și încă particip la castinguri chiar dacă nu sunt prea mândră de accentul meu în franceză. În plus,am un blog chiar dacă nu scriu foarte des și de curând am obținut un rol într-o trupă de teatru.

O.M.Ș.: 5. Angelina Mardale, ești în primul rând scriitoare. Debutantă, da, dar scriitoare. Dar evident că îți și place să citești. Îmi poți spune care sunt genurile tale preferate? Și de asemenea, îmi poți da și câteva exemple de cărți care ți-au plăcut? Sau o singură carte preferată, dacă ai așa ceva!

C.A.M.: Ador José Saramago de care am aflat acum câțiva ani și îmi place mult cartea ”Eseu despre orbire”. Îmi place să citesc și autori români contemporani pentru că avem foarte mulți și foarte buni și am început să scriu recenzii pentru cărțile pe care le citesc.

Îmi place Elena Ferrante, am descoperit-o în primii ani de facultate de italiană și mai apoi am citit mai multe cărți

Dar cele mai bune sunt cele din Tetralogia Napolitană. Mi-au plăcut și cărțile citite în timpul liceului și chiar dacă mulți se plâng pentru că nu mai sunt atât de actuale, eu sincer consider că avem de învățat ceva din fiecare carte pe care o citim.

O.M.Ș.: 6. Prima ta carte, „Bărbatul de pe facebook” este despre relații, prietenie, dar și încredere. Am înțeles că va exista și o continuare la acest prim roman. Genul lui se va încadra în același tipar ca și primul? De asemenea, dacă mai ai în plan și alte cărți pentru viitor, ai varia genurile sau ai rămâne la același ca până acum?

C.A.M.: Consider că este o carte de dragoste cu mici aspecte de dezvoltare personală și spre asta aș vrea să mă îndrept și în viitor. Vreau să fie niște cărți ușor de citit și de înțeles, dar care să transmită un mesaj important. Am în plan alte cărți care vizează același gen literar și chiar îmi doresc să ofere o învățătură publicului vizat.

O.M.Ș.: 7. Nu am putut să nu remarc în cartea ta faptul că personajul principal feminin, Amalia, este construit parcă după chipul tău, Angelina Mardale. Și are în mare aceleași pasiuni pe care le ai tu. Ai pornit la drum scriind cartea fiind hotărâtă să îi împrumuți din trăsăturile tale sau a fost doar o întâmplare?

C.A.M.: Îmi place felul în care ai pus întrebarea. Pari puțin ezitantă, dar da! Personajul a împrumutat treptat din caracterul meu și este amuzant că nu sunt mulți cei care și-au dat seama, aceștia fiind prieteni și cunoscându-mă destul de bine.

A fost pură întâmplare și nu mi-am dorit lucrul ăsta, dar cred că m-am lovit de situație și am încercat să văd cum aș acționa eu

Eu sunt foarte indecisă și lucrul ăsta se vede în Amalia. La început mi-am imaginat o Amalia diferită, dar cu timpul a ajuns să-mi semene.

O.M.Ș.: 8. Tot referitor la Bărbatul de pe facebook”, cartea aceasta are la bază vreo poveste reală, personală, ceva inspirat chiar din viața ta? La un moment dat mi-a dat impresia că e ceva mai mult decât simplă ficțiune.

C.A.M.: Pot spune că stă la baza mai multor povești. Am câteva cunoștințe care s-au lovit de această dragoste pe Facebook, de sindromul acesta care era cândva destul de popular. Știu ca încă este un subiect actual și realizez cât de ușor este să cazi în această ispită. 

Să spunem că au fost câțiva prieteni care m-au inspirat, care mi-au oferit câteva surse și restul a fost doar pură imaginație. Mi-am dorit ca oamenii să citească o carte simplă, o carte scrisă pe Facebook, doar că treptat povestea a devenit mult mai complexă și a trebuit să găsesc un final interesant care să șocheze sau să dea o învățătură cititorilor.

O.M.Ș.: 9. Fiindcă ești la prima ta carte, cât de greu a fost să fii publicată? Pe lângă munca de scriere, documentare și nopțile pierdute, presupun că nu a fost chiar atât de ușor să găsești o editură care să te publice. Ce ai putea să recomanzi unei persoane care vrea de asemenea să își vadă prima sa carte tipărită și vândută? Ceva instrumente de scriere, aplicații, cărți despre asta, site-uri ce au ajutat-o pe Angelina Mardale ca scriitor?

C.A.M.: Nu mai este un secret faptul ca am început cartea pe Wattpad și am scris acolo zilnic. Începusem să am cititori care plângeau atunci când nu aveau continuarea. Sincer? Este super greu să publici, dar nu este imposibil.

Am trimis la sute de edituri de 100 de ori în ani diferiți. Am renunțat apoi pentru că nu primeam răspuns și nici nu aveam interes să o public. Apoi am reincercat și a mers din prima. Cred că este vorba și despre noroc, despre ora și ziua în care trimiți manuscrisul.

Important este să îți faci multă publicitate și să fii deja puțin cunoscut, să ai un Facebook cu oameni interesați de ceea ce tu postezi și să ai deja un blog

Apoi există mereu varianta de a publica singur și asta ar fi fost și varianta mea finală. Există și varianta de a traduce și de a publica singur pe Amazon sau la editurile străine. Dacă există cineva care are nevoie de ajutor, eu încerc să ajut cu mare drag! Sunt la început, dar dacă nu ne ajutăm între noi, nu vom reuși niciodată. Trebuie să crezi în visul tău! Asta este cel mai important.

O.M.Ș: 10. În final, vreau să îți mulțumesc încă o dată pentru că ai fost o drăguță să îmi răspunzi la întrebări. Și vreau să le spui cititorilor blogului meu unde te mai pot găsi online și de asemenea, de unde pot achiziționa cartea „Bărbatul de pe facebook”. 😊

C.A.M.: Cartea se găsește pe libris.ro sau pe cărturești.ro și în Librăria St. O. IOSIF din Brașov. Mă puteți citi și pe blogul meu Angelinamardale.com și pe Instagram sau Facebook. Îmi puteți trimite mesaje pentru că ador să vorbesc cu cititorii și să aflu părerea lor sinceră despre carte și ce așteptări au de la volumul 2. Mulțumesc din suflet pentru că v-ați făcut timp să aflați câteva fragmente din viața mea și îi mulțumesc Oanei pentru acest interviu minunat! Vă îmbrățișez!!

Acestea au fost răspunsurile oferite de Angelina Mardale întrebărilor mele curioase. Sper că și voi ați mai descoperit unele curiozități despre tânăra scriitoare. Iar dacă aveți alte întrebări sau nelămuriri, puteți lua legătura cu ea pe rețelele sociale, pe blog, sau aici, în secțiunea de comentarii.

Sursa foto: galerie personală Angelina Mardale

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Interviu cu Angelina Mardale, autoarea cărții “Bărbatul de pe facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!