Site Overlay

Un vis frumos începe să capete contur

Erau doi copii care s-au îndrăgostit. S-au căsătorit aproape în secret și aveau un vis frumos. Un loc al lor în care sa aibă copii ai lor, căței și pisici. O grădinuță de legume și o curte plină de pomi și păsărele. Drept pentru care schițau în minte proiecte de casă cu mansardă. Un locușor pe care tinerii aveau să-l iubească. Cu odăi confortabile la parter și cămăruțe vesele la mansardă pentru viitorii copilași.

Băiatul făcea planuri și măsura, deoarece pasiunea lui era de a proiecta asemenea căsuțe de vis și pentru alții. Fata era plină de imaginație și căldură. Visa și punea pe foaie ideile ei pentru locuința ce avea să le devină cămin. Cuib al dragostei ce rămânea mereu aprinsă de mai bine de 9 ani de zile. În timpul zilei munceau iar seara dicutau voioși despre planurile lor. O inspirație bună le-a venit de la https://aia-proiect.ro/, într-una dintre momentele în care căutau ajutoare pentru a pune pe picioare visul lor.

Și asta le-a dus acest vis frumos cu un pas mai departe

Așa a început un proces al maturizării lor, în descoperirea celui mai strașnic proiectant de case care să-i ajute să-și vadă visul cu ochii. Era important să dețină cuibul lor propriu, un vis frumos ce trebuia să existe și în realitate. Din care să zboare mai apoi prin alte țări calde sau să hoinărească prin lume cu o rulotă.

Au stabilit de la început de comun acord, ca două suflete pereche ce erau, că prețul nu este considerentul cel mai important. Și că trebuie să aleagă ca domnița din poveste. Între cei mai pricepuți și potriviți arhitecți de case din tot regatul de care aparțineau.

Dar mai degrabă au pornit acest turnir având în minte o idee neobișnuită

Ei vor crea o listă de greșeli pe care le-au făcut alții atunci când au ales proiectantul pentru căsuța din povești. Asta ca să nu sfârșească precum vrăjitoarea căreia i-a fost roasă casa una-două de pofticioșii Hansel și Gretel. Și nici să ajungă să se teamă de amenințările lupului. Sau ale vântului puternic asemenea celor doi purceluși mai puțin inspirați.

Cei doi copii îndrăgostiți vor fi precum purcelușul cel isteț. Vor alege pentru căsuța lor cel mai bun arhitect din tot locul. Astfel încât căminul lor să fie trainic, conform cu standardele, potrivit mediului în care își au bucățica de pământ. Și capabil să găzduiască prieteni sau o familie mai extinsă. Pentru cazul în care vor fi binecuvântați cu mai mulți Feți Frumoși și Ilene Cosânzene.

Nu vor repeta greșelile celor care nu au ajuns să-și vadă acest vis frumos împlinit

Și nici pe ale celor care nu au ajuns împreună până la adânci bătrâneți.

Așa și-au vorbit cei doi copii. Și apoi s-au apucat de așternut pe hârtie exemplele de Așa NU. Pe acestea voiau să le evite în contractarea proiectantului de vis, care avea să le transforme imaginația în realitate. Asemenea zânei cu bagheta sa magică. Și următoarele criterii reprezentau contra-exemplul, pe care aveau să-l evite ei:

Nu vor alege designerul pentru proiectul căsuței lor doar pentru ca arhicunoscutul nume al acestuia să fie sinonim cu lauda de sine. Nu contează că este dată sfoară în țară că ar fi cel mai bun dintre cei mai buni. Ei nu au nevoie de laude. Ei au nevoie de un locușor al lor, construit fix ca relația lor. Nu vor să vină lumea la ei ca la pelerinaj. Ori ca la o locuință fantastică construită de cumătrul cutare sau cutare.

Nu vor alege un proiectant în mod special nici pentru că vecinii sau alte personaje susțin că este la modă să apelezi la el. Ei nu au nevoie de o casă în stil american doar pentru că acestea sunt specialitățile arhitectului. Vor să fie ascultați, consultați și să fie implicați în toate stadiile proiectării căsuței lor cu parter și mansardă.

Nu se vor lăsa tentați de o mulțime de trucuri și adăugiri, cămăruțe secrete și scări care nu duc nicăieri

Totul trebuie să fie practic și comod. Atât pentru prezent, cât și pentru viitor. Nu au nevoie de un castel în care să se piardă. Și mai ales pe care să nu-l poată plăti la sfârșit, când lucrările vor fi gata.

  • Nici nu vor fi acei clienți care să aleagă un serviciu de proiectare ieftin și care promite marea cu sarea. Pentru ca la final să se trezească cu o căsuță a piticilor într-o lume de dimensiunea Albei ca Zăpada. Vor găsi acel proiectant de case onest, spiritual, profesionist asemenea piticilor la muncă. Care să îi respecte pe ei, totodată cu deciziile lor.
  • Ei vor fi clienții care nu vor apela la un specialist designer în renovări așteptându-se să facă minuni din căsuța lor care este doar la stadiu de schiță. Pentru că își doresc o locuință nouă, vor colabora doar cu arhitectul care se ocupă de proiecte de casă cu mansardă. Case noi. Și nu deja existente sau ce se doresc renovate.

Cei doi își doresc ca al lor vis frumos să înceapă să prindă contur!

Și nu să se piardă în plasa de vise a vreunui proiectant care promite ceva ce îi este peste mână! Ei vor să fie de acord și fericiți atât cu planul inițial, cât și cu rezultatul final. Și tot ei consideră că este cuminte ca și alții să gândească așa în alegerea proiectantului pentru casa de vis.

Acesta nu e un basm, e un vis frumos pe jumătate realizat. Iar articolul pentru proba VII din competiția SuperBlog 2019 a dus planurile celor doi copii mai aproape de palpabil. Căci se spune că de vei așterne în scris dorințele tale, acestea au mai multe șanse să se adeverească.

Sursa foto: aia-proiect.ro

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Un vis frumos începe să capete contur

  1. Da. Așa consider că părere că ar trebui. Până la urmă constructia unei case, mai ales a primei case, este un proiect de suflet pentru un cuplu. 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!