Site Overlay

În ce situații te poate pune dependența de tehnologie

Zilele acestea, tot scrollând pe Instagram cum fac în mare parte din timp, am dat peste o fotografie amuzantă. Amuzantă, dar adevărată! E vorba cumva de evoluția tehnologiei, dar și de dependența de tehnologie.

Imaginea respectivă era mai degrabă un meme care dorea să sublinieze ceva important legat de rolul telefoanelor mobile în ziua de azi

Așa zisul smartphone din fotografie era prins în mijlocul mai multor instrumente și gadgeturi ca la o judecată. Iar toate aceste obiecte, însuflețite în poză, îl blamau pe bietul smartphone că le-a lăsat fără joburi.

M-am gândit apoi, după ce am rânjit destul la fotografie, că este cât se poate de real. Smartphone-urile din ziua de azi chiar sunt super inteligente și cuprinzătoare. Și ne permit mai ales multitaskingul pe același dispozitiv, datorită versatilității funcțiilor lui.

Așadar, în lupta cu tehnologia inovatoare a telefoanelor moderne, rând pe rând capitulează în fața lor aparatele foto și camerele, aparatele de radio, mp3-playerele, telefoanele fixe, ceasurile, calendarele, calculatoarele și poșta. Iar acestea sunt doar o parte dintre produsele tehnologice foarte utile la vremea lor, care odată cu timpul încep să iasă la pensie.

Tehnologia la tine acasă este reprezentată mai ales de un astfel de smartphone care le face pe toate. Nu există azi persoană care să nu fi avut cel puțin odată în viața sa un telefon mobil în mână. Ba chiar urmărind într-o seară un documentar despre ce se află în spatele luxului de pe insulele exotice în care e plin de turiști mereu, am observat că până și copiii săraci ai localnicilor butonau un smartphone, dar nu aveau ce mânca. Așadar, despre ce vorbim aici?

Lăsând totuși la o parte acest lucru, vreau să spun că dependența de tehnologie e reală

Eu cel puțin o resimt foarte tare în cazul meu. Poți să mă lași undeva în deșert, vorba cântecului, dar să nu îmi iei smartphone-ul. Dacă nu îl am, nu pot supraviețui. Și e adevărat! Deoarece ne-am învățat atât de mult cu telefoanele noastre încât dormim cu ele pe pernă, mâncăm uitându-ne în ele și le mai luăm după noi și în baie, ca să nu ne plictisim. Ha!

Aceste smartphone-uri au devenit o extensie a corpului nostru. Sunt un membru în plus, o prelungire a persoanei noastre. Suntem atât de automatizați încât uneori nici nu ne mai dăm seama ce e în jurul nostru și ce facem de fapt.

Și acum cred că e cazul să vă zic o pățanie amuzantă, dar amară, de care râd și în ziua de azi

Dar nu e râsul meu.

Eram eu într-o zi pe canapea, butonând foarte concentrată telefonul, când deodată soțul meu vine la mine și îmi duce ceva la ureche să vorbesc. “Alo, alo?”. Nimic!!! Mi-au trebuit câteva secunde să conștientiez că ceea ce țineam eu atunci la ureche era nu un telefon, ci …. un papuc de casă!!! Ne-am pus pe râs, mai ales el, și a zis că faza aia merita filmată. Ce să zic? Mi-a făcut-o! Și de atunci nu ezită să povestească pățania penibilă, dar destul de funny, tuturor celor cu care se întâlnește.

Millie Bobby Brown Hello GIF by Converse - Find & Share on GIPHY

Eu eram atât de absorbită de smartphone-ul din mână încât nu mi-am dat seama pe loc că la ce am răspuns eu nu avea cum să fie tot telefonul meu. Dar dependența de tehnologie în cazul meu are legătură cu acest gadget. Căci în rest nu prea sunt mare cunoscătoare.

Bineînțeles că îmi achiziționez și eu accesorii smartphone, accesorii laptop, tastatură, mouse și mousepad. Dar numai esențialele și nu mă bazez pe vreo firmă anume sau pe cine știe ce criterii. Nici până în ziua de azi nu am o baterie externă grozavă, un laptop mai de doamne ajută(cu toate că sunt blogger) sau vreun scaun de calitate special pentru birou.

Știu că un laptop de gaming ar fi mult mai util decât ce am eu acum. Dar prefer să fac multitasking pe telefon decât să umblu după o sumedenie de lucruri. Deci cu mine pe lume, celelalte gadgeturi intră în șomaj.

Clar, dependența de tehnologie în cazul meu e parțială, dar reală!

Voi prin ce situații amuzante ați trecut cu tehnologia și gadgeturile? Sunteți pro referitor la inovație sau mai degrabă niște nostalgici ai vremurilor trecute?

Acest articol a fost scris pentru proba VI din competiția SuperBlog 2019.

Sursa foto: spacer.ro, meme-arsenal.com, giphy.com

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!