Site Overlay

Tipuri de cafengii și cum să-i identifici

De obicei, o zi productivă la mine este cea în care beau și ceva pe bază de cafea. Ori un ceai. Nu fac parte dintre acei cafengii de cursă lungă. Dar când am nevoie să fiu creativă mă las inspirată de aroma bogată și de gustul catifelat al unei cafele. Neapărat cu lapte și zahăr. Sau, dacă mă aflu undeva în oraș, prefer să beau o astfel de băutură din boabe proaspete, de calitate, râșnițate în fața mea.

Dintr-o varietate de cafele ce există pe piață eu sunt adepta unui cappuccino înspumat și gustos

Ceea ce mă transformă într-o consumatoare de băuturi mai fancy pe bază de cafeină. Nu beau cafea neagră, tare. Dar nu aș refuza niciodată un latte, un cappuccino, un macchiato sau un frapuccino cu multă frișcă și … mult conținut. Prefer să trag mult de cana mea de licoare magică. Să o am la îndemână pentru cât mai mult timp. De aceea pentru mine “Un Grande por favor“, de fiecare dată!

Ideal însă, pentru orice tip de cafengiu, este espressorul automat Philips cu sistem de lapte LatteGo. În funcție de seria aparatului de făcut cafea din gama de espressoare LatteGo, poți obține foarte simplu și rapid un cappuccino bun cu spumă, un espresso aromat, o cafea neagră de cea mai bună calitate. Sau un latte macchiato super savuros. Ori pe toate la un loc dacă îți achiziționezi produsul potrivit de la magazinul online magNET.ro.

Ce tipuri de cafengii cunosc eu

Cafeaua este o parte importantă din viața unora dintre noi. Hai să nu zicem că toată lumea bea cafea în adevăratul sens al cuvântului. Dar de altfel, așa poți identifica diferitele personalități de cafengii care există printre noi. Sau îți poți găsi chiar ție un profil potrivit în care te încadrezi de când te știi.

Băutorul de cafea instant

Recunosc, mă încadrez și eu uneori în această tipologie. Eram o băutoare înrăită de cafele instant în anii studenției, dar și la muncă, până să avem o cafetieră bună. Cel care bea așa ceva poate să spună că bea cafea. Dar de fapt consumă un lichid plin de granule nedizolvate total care se face super repede și se consumă la fel de repede. Haha!

Din experiență zic că cei care aleg așa ceva sunt prea ocupați pentru a-și face o cafea normală, de calitate. Nu au bani prea mulți. Sau vor pur și simplu să se revigoreze rapid și ieftin, pentru a-și recăpăta energia. Dar asemenea semi-cafelei pe care o beau, va fi și nivelul de energie obținut. Păcat, deoarece orice espressor automat Philips LatteGo ajustează concentrația și aroma băuturii la un simplu click.

Abonatul la Starbucks

Să spun că de cele mai multe ori când văd un astfel de local cu sortimente de cafea delicioase mă opresc și mi se scurg ochii după câte ceva? Nu mă refer neapărat la Starbucks, dar cel care bea mereu în asemenea locuri nu este un adevărat degustător al cafelei adevărate.

Acestor persoane poate că le place aroma de cafea, dar încearcă să îi transforme gustul tare cu ceva mai aromat, savuros și cu aspect cât mai de prăjitură. De fapt da! Abonații de la Starbucks se poate spune că sunt mai degrabă iubitori ai băuturilor desert. Acum în toamnă de exemplu, probabil îi vei găsi savurând un caramel macchiato sau un pumpkin spice latte, cu cât mai mult sirop on top. Nu ai de ce să îi învinovățești de fapt.

Gusturile diferă! Dar când poți avea acasă la tine un espressor de calitate care are trei setări diferite pentru a se potrivi preferințelor tale, parcă se merită să investești într-un Philips din gama Golden Brown, cu banii pe care îi dai regulat la localul preferat de cafea.

Snobul

Acești cafengii chiar se respectă! În loc să frecventeze localuri populare precum abonații mai sus numiți, preferă cele mai ascunse și exclusiviste cafenele din lume. Doamne ferește să audă de cafeaua instant. Doar din boabe proaspete, o cafea pură le poate fi pe plac.

Dar, spre deosebire de cei care aleg cafeaua-desert, acești cafengii probabil au și un aparat de făcut cafea de calitate superioară în propria casă. Și sigur recomandă un espressor Philips LatteGo cu râșniță ceramică tuturor celorlalți.

Expertul în sortimente de cafea

Acesta este cel mai grozav dintre cafengii. Va ști să îți zică diferența între cafeaua din Columbia, Etiopia și Kenya doar mirosind boabele proaspete. Este un expert în adevăratul sens al cuvântului. Îl poți găsi de obicei lucrând chiar în domeniu și consumând evident cafea de cea mai bună calitate.

Dependentul de cafea

Este cel care trăiește ca să bea cafea sau nu poate trăi fără să bea cafea zilnic. Ce zic zilnic? De câteva ori pe zi, mai degrabă! Mereu se plânge de oboseală chiar dacă îl vezi în pauza de la prânz fiind deja la cea de-a patra ceașcă. Această persoană este pe cafea așa cum este mașina pe combustibil. Haha! Posibil să îi recunoști și pe ai tăi în această descriere.

Băutorul de cafea la evenimente sociale

Acesta face parte dintre acei cafengii care când doresc să se întâlnească la o vorbă cu tine, îți servesc replica: “Hai să ieșim la o cafea!“. Și când ajungeți efectiv la o cafenea nici măcar nu știe ce să comande, deoarece la el cafea în acest context înseamnă orice băutură posibil, numai cafea nu!

De asemenea, este cu siguranță și acel tip care când este în vizită la cineva și este servită cafea nu refuză. Ori acceptă să meargă la o cafea doar pentru că vrea să fie în rând cu ceilalți.

Mândrul posesor de Nespresso

Acesta știe tot ceea ce este de știut despre espressoarele Nespresso și capsulele potrivite pentru aceste aparate. Evident că are unul acasă și eventual chiar lucrează într-un bar sau într-un magazin cu cafea unde se servește acest tip de cafea.

Este loial brandului și bineînțeles că încearcă să te convingă de fiecare dată că este cea mai bună alegere. Dar măcar obții și tu ceva. Pentru că îți va exemplifica teoria oferindu-ți orice tip de cafea preferi.

Ca să mă descriu acum un pic pe mine, pot zice că sunt un mixt între băutorul de cafea la evenimente sociale și consumatorul de cafea instant. Dar de fapt, nu refuz niciodată să încerc vreun fel de cafea despre care nu știu nimic. Sunt curioasă și dacă ocazia se ivește, profit de ea!

Tu cu ce cafengiu din cei descriși mai sus te identifici? Sau dacă nu, ce altă tipologie cunoști și ai vrea să o adaugi la această listă? Dă-mi de știre în secțiunea de comentarii!

Acest articol a fost scris pentru proba IV din competiția SuperBlog 2019.

Sursa foto: magnet.ro

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Tipuri de cafengii și cum să-i identifici

  1. Cred că sunt ”dependentul de cafea”. 🙂 Și acum când scriu acest comentariu am cafeaua langa mine. 🙂 Mie imi place sa o beau de placere, nu neaparat ca mi-e somn. Mult succes!

  2. Eu mai degrabă sunt o trădătoare 😅 sunt in categoria celor care sparg gașca, (nu iubesc gustul cafelei). Dar recuperez, prin a o face sau a tine companie ( îmi place mirosul).
    Felicitări pentru articol și sa fie cu noroc pe mai departe!
    Mult succes!

    1. Si mie imi place mult mirosul de cafea tare, pe langa gustul usor pe care il regasesc in bauturile mele favorite pe baza de cafea. Multumesc frumos! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!