Site Overlay

Performanță de Top Gear cu noul Honda Civic Type R

Luat permisul. Bifat! Făcut karting. Bifat! Condus noul model Honda Civic Type R spre un nou record la circuitul de la Nürburgring. De ce nu?

Nu știu exact care este politica celor de la celebrul circuit din Germania privitor la șoferii începători care se pot înscrie să concureze la cele două circuite disponibile. Dar o fată poate visa la asta, nu?

Și totuși, ce ar fi dacă rolurile s-ar inversa?

Dacă eu aș fi pilotul profesionist care ar conduce superbul model sport Honda Civic Type R către victorie. Oare pe cine aș lua alături drept copilot? Musai să fie de parte masculină și să se priceapă poate la fel de bine ca mine la mașini. Oricum, să fie o prezență reconfortantă și să aibă și un spirit de observație foarte bun.

Știiiiiu! Pe Jason Statham! A jucat în multe filme de acțiune. Nu i-am admirat numai mișcările de arte marțiale. Ci și abilitățile de a conduce rapid, sigur și cu eschive care ar păcăli orice răufăcător care îi stă pe urme. Seria “Furios și iute” și“Curierul” sunt motivele pentru care l-aș alege din prima pe actorul britanic să îmi fie copilot.

Ideea că aș putea concura la cursa Nordschleife de la Nürburgring mi-a venit văzând anunțul cu noua Honda Civic de vânzare. Cum căutăm să ne luăm mașină nouă în viitorul apropiat, o mică documentare în prealabil nu strică. Și ofertele Honda ne făceau demult cu ochiul.

Dacă tot vrem altă mașină față de ceea ce avem acum, cel mai indicat ar fi să o putem testa înainte. Și de ce să nu aleg chiar unul dintre noile modele Honda, Type R? De ce nu un test drive cu noul Civic pe o pistă celebră de curse într-un mediu provocator? Poate pe Grüne Hölle(Iadul Verde)?

Mereu mi-a plăcut emisiunea Top Gear în care erau invitate celebrități să facă test drive cu modele de mașini sport

Așadar anul acesta aș putea să am propriul show Top Gear pe circuitul de 20.832 km de la Nürburgring. Avându-l în dreapta pe Jason Statham. Știu că poate o să-i vină greu să stea în dreapta fără să conducă. Așa cum este probabil obișnuit în Marea Britanie. Dar am încredere că și copilotul, și eu ca pilot ne vom simți de minune în interiorul confortabil și aventuros.

Totul este inspirat de lumea curselor cu această mașină sport de la Honda România

Deși se bazează pe elemente sport, comoditatea și ușurința de a conduce și de a naviga fac din habitaclul automobilului un loc perfect atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Cadranele de bord explicite și ușor de citit, sistemul multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen și navigație Garmin, alături de un schimbător de viteze în 6 trepte, din aluminiu, ne va transforma experiența într-o adevărată provocare. Nu știu dacă vom depăși neapărat timpul cel mai mic înregistrat până acum de o mașină din categoria sa. Dar cel puțin nu ne vom da bătuți. Iar comoara asta pe 4 roți ne va fi cel mai bun aliat. Chiar dacă abilitățile de șoferie vor lăsa de dorit. Este vorba despre mine, bineînțeles!

Până la ziua provocării, în care vom da tot ce-i mai bun pentru cursa finală de pe Nordschleife, aș propune să testăm Type R-ul pe porțiunea de autostradă fără limită din Germania. Cum altfel și unde este mai nimerit să îi dăm bice motorului de doi litri VTEC TURBO, ca să ajungă la viteza sa maximă de 272 km/h? Să pot accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5.8 secunde este o adevărată performanță! Adrenalină la maxim!

Ce motocicletă, ce karting? Când poți conduce un bolid sport în siguranță și fără teama de a fi amendat indiferent de viteză parcă te unge pe suflet! Pasionații de mașini cu mulți cai și șoferii profesioniști de curse îmi vor da dreptate!

Știu deja că Honda Civic Type R a fost testată pe clasicul Nürburgring

Unde nu s-a făcut deloc de râs și unde a reușit să doboare recordul de viteză al modelelor precedente. Asta nu poate decât să mă facă să îmi doresc și mai tare să fiu la volanul sport îmbrăcat în piele.

Ce ar sublinia Jason Statham că ne-ar face cursa și mai performantă?În afară de câteva glume de britanic serios rostite cu un glas ușor răgușit și misterios? Cu siguranță ar menționa ca fiind de ajutor elementele motorsport cu care vine echipată Honda Type R. Adică eleronul aerodinamic, prizele de aer care ajută la răcirea frânelor, evident cele 3 țevi de eșapament. Dar și capota ușoară din aluminiu.

Dacă aceste trăsături ne-ar împinge mai rapid către linia de finish, atunci siguranța ne-ar fi asigurată de alte câteva caracteristici geniale

Nu știu cât am putea profita de sistemul de avertizare pentru coliziunile frontale de vreme ce vom fi pe pistă și nu într-o plimbare pe șosea. Și de asemenea de recunoașterea semnelor de circulație, o inovație auto binevenită. Sau de sistemul de asistare la schimbarea benzii de circulație.

Dar liniile sculptate și trăsăturile aerodinamice ale automobilului cu siguranță vor ajuta la sporirea forței deportante și la optimizarea fluxului de aer. Astfel, după cum mi-ar confirma și copilotul meu mult mai versat în ale șoferiei extreme, vom obține o stabilitate foarte bună la viteze super mari. Și o manevrabilitate care ne va ușura ghidarea bolidului pe pista de curse.

În plus, dotat cu 3 moduri de conducere, +R fiind cel orientat către pilotaj, personalitatea mașinii mă va ajuta extrem de mult să iau startul cursei în cel mai optim fel. Și să ajung la linia de finish într-un timp mai mult decât bun.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Oare chiar voi testa modelul Honda Civic Type R, neapărat culoarea Rallye Red, la cursa de la Nürburgring? Sau fabulez eu? Chiar îl voi avea alături pe Jason Statham să îmi dea indicații și să ia pulsul evenimentului în felul său caracteristic? Sau este doar o reverie cauzată de anunțul cu Honda de vânzare pe care l-am văzut adineaori pe net? Și totuși, cum ar fi dacă … ?

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 …. Ready! Gooooooo!

Acest articol a fost scris pentru Proba II SuperBlog 2019.

Sursa foto: hondatrading.ro

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!